Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ALLES OVER

TIPS & WEETJES

Volkorenfeiten

Hoe komt het dat je langer verzadigd bent van

volkorenbrood? Vijf weetjes over het geheim van volkoren.

WAT IS EIGENLIJK

VOLKOREN?

Een graankorrel bestaat uit een meelkern

en de kiem en daaromheen zit de zemel,

een soort vliesje. In die laatste twee

HERKEN VOLKOREN

lagen zitten de meeste voedingsstoffen.

Een product dat gemaakt is van

Voor volkorenproducten worden alle

100% volkoren op graanaandeel, mag

delen van de graankorrel — het volle

volkoren worden genoemd. Dat geldt voor

koren — vermalen, waardoor alle vezels,

pasta, couscous, crackers, toast en koek.

ijzer en vitamine B blijven behouden.

En natuurlijk voor brood, waar zelfs een

keurmerk voor is. Een product dat op

graanaandeel niet 100% uit volkoren

bestaat mag niet alleen volkoren worden

SPIJSVERTERING

genoemd. Wanneer dan wel volkoren in

Volkorenproducten passen in een

de naam gebruikt wordt, moet erbij

gezond voedingspatroon en staan

vermeld worden welk ander graan

dan ook in de Schijf van Vijf.

aanwezig is in het product.

In volkorenproducten zitten

namelijk veel vezels, die

je een verzadigd gevoel geven én

die bijdragen aan een goede

DUURZAAM

darmwerking. Het eten van

Het eten van volkorenproducten is niet

volkorenproductenis gunstig voor je

alleen goed voor je gezondheid, maar

gezondheid. Het vermindert de kans

ook voor het milieu. Doordat de gehele

op ziekten zoals diabetes type 2en

graankorrel wordt gebruikt, hoeven

hart- en vaatziekten.

reststoffen niet te worden vervoerd

en dus is er minder CO, -uitstoot.

ZILVERVLIESRIJST

Voor de meeste volkorenproducten wordt tarwe

gebruikt. Maar hoe zit dat dan met rijst? Rijstkorrels

bestaan ook uit meerdere lagen. Hoe meer van die

lagen je verwijdert, hoe minder voedingsstoffen er

overblijven. Voor volkorenrijst, of eigenlijk zilvervliesrijst,

is meestal alleen het buitenste, niet-eetbare vlies

— het kaf — verwijderd en blijven de belangrijke,

voedingsrijke lagen behouden. Een stuk voedzamer!

allerhande