Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 33

Hier is pagina 33 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ALLES OVER
TIPS & WEETJES
Volkorenfeiten
Hoe komt het dat je langer verzadigd bent van
volkorenbrood? Vijf weetjes over het geheim van volkoren.
WAT IS EIGENLIJK
VOLKOREN?
Een graankorrel bestaat uit een meelkern
en de kiem en daaromheen zit de zemel,
een soort vliesje. In die laatste twee
HERKEN VOLKOREN
lagen zitten de meeste voedingsstoffen.
Een product dat gemaakt is van
Voor volkorenproducten worden alle
100% volkoren op graanaandeel, mag
delen van de graankorrel — het volle
volkoren worden genoemd. Dat geldt voor
koren — vermalen, waardoor alle vezels,
pasta, couscous, crackers, toast en koek.
ijzer en vitamine B blijven behouden.
En natuurlijk voor brood, waar zelfs een
keurmerk voor is. Een product dat op
graanaandeel niet 100% uit volkoren
bestaat mag niet alleen volkoren worden
SPIJSVERTERING
genoemd. Wanneer dan wel volkoren in
Volkorenproducten passen in een
de naam gebruikt wordt, moet erbij
gezond voedingspatroon en staan
vermeld worden welk ander graan
dan ook in de Schijf van Vijf.
aanwezig is in het product.
In volkorenproducten zitten
namelijk veel vezels, die
je een verzadigd gevoel geven én
die bijdragen aan een goede
DUURZAAM
darmwerking. Het eten van
Het eten van volkorenproducten is niet
volkorenproductenis gunstig voor je
alleen goed voor je gezondheid, maar
gezondheid. Het vermindert de kans
ook voor het milieu. Doordat de gehele
op ziekten zoals diabetes type 2en
graankorrel wordt gebruikt, hoeven
hart- en vaatziekten.
reststoffen niet te worden vervoerd
en dus is er minder CO, -uitstoot.
ZILVERVLIESRIJST
Voor de meeste volkorenproducten wordt tarwe
gebruikt. Maar hoe zit dat dan met rijst? Rijstkorrels
bestaan ook uit meerdere lagen. Hoe meer van die
lagen je verwijdert, hoe minder voedingsstoffen er
overblijven. Voor volkorenrijst, of eigenlijk zilvervliesrijst,
is meestal alleen het buitenste, niet-eetbare vlies
— het kaf — verwijderd en blijven de belangrijke,
voedingsrijke lagen behouden. Een stuk voedzamer!
allerhande