Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Als je kool inmaakt met zout,

gaat-ie fermenteren en krijg je

RODE ZUURKOOL



zuurkool. Dat is bij rodekool

Á

hetzelfde proces als bij de

vertrouwde witte versie. En

rodekool wordt prachtig roze.

e lrodekool (ca. 1 kilo)

« 22.5 g zout

« smaakmakers, zoals steranijs,

peperkorrels, laurierblaadjes of

kaneelstokje (optioneel)

« keukenmachine of mandoline

À

« gesteriliseerde afsluitbare pot

van 1.5 liter

« plastic zakje

1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verwijder de buitenste, bruine bladeren van

de rodekool maar bewaar 1 blad. Snijd de

kool in kwarten en verwijder de harde

stronk. Snijd hem met behulp van de

keukenmachine of mandoline in flinter-

dunne reepjes, of doe dit met een scherp

mes. Meng de kool met het zout in een

ruime mengkom. Kneed en kneus met

schone handen de kool stevig, ongeveer

5 min. tot de kool zachter wordt en wat van

zijn sap loslaat. Zet 5 min. opzij en herhaal

dit 2 keer.

À

2 Vul de pot met de kool, eventueel

gemengd met een of meerdere smaak-



makers. Druk aan en zorg dat de pot tot

LS

2

aan de rand gevuldis. Giet het vrijgekomen

sap van de kool in de pot. Vul eventueel aan

met meer koud water, zodat de kool zo'n

2 cm onder water staat. Dek af met het

73

ig

“À

ongesneden koolblad. Vul een plastic zakje

met water en leg dat op het koolblad.

Je

or

3 Doe de pot dicht en zet weg op kamer-

temperatuur, maar niet in de zon. Check

regelmatig of de kool nog onder water

staat. Mocht er witte schimmel ontstaan,

schep dit dan weg met een schone lepel.

De zuurkool is na zo'n 2 weken klaar. Proef

af en toe, met een schone lepel. Zet in de

koelkast zodra de kool naar jouw smaak is.

Door de kou vertraagt de fermentatie en

blijft de smaak enigszins gelijk. Je kunt de

kool in de koelkast 3 weken bewaren.

BEVAT p.p. 25 kcal 2 geiwit Og vet,

waarvan Og verz. 2 gkoolhydraten,

waarvan 2 g suikers» 3.1 g zout - 4 g vezels

-

Prijs p.p. €0,25

=

À

=

ES

Des