Albert Heijn - Folder van 11.01.2021 tot 31.01.2021 - Pagina 18

Hier is pagina 18 van 111 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 11.01.2021 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Als je kool inmaakt met zout,
gaat-ie fermenteren en krijg je
RODE ZUURKOOL
“
zuurkool. Dat is bij rodekool
Á
hetzelfde proces als bij de
vertrouwde witte versie. En
rodekool wordt prachtig roze.
e lrodekool (ca. 1 kilo)
« 22.5 g zout
« smaakmakers, zoals steranijs,
peperkorrels, laurierblaadjes of
kaneelstokje (optioneel)
« keukenmachine of mandoline
À
« gesteriliseerde afsluitbare pot
van 1.5 liter
« plastic zakje
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder de buitenste, bruine bladeren van
de rodekool maar bewaar 1 blad. Snijd de
kool in kwarten en verwijder de harde
stronk. Snijd hem met behulp van de
keukenmachine of mandoline in flinter-
dunne reepjes, of doe dit met een scherp
mes. Meng de kool met het zout in een
ruime mengkom. Kneed en kneus met
schone handen de kool stevig, ongeveer
5 min. tot de kool zachter wordt en wat van
zijn sap loslaat. Zet 5 min. opzij en herhaal
dit 2 keer.
À
2 Vul de pot met de kool, eventueel
gemengd met een of meerdere smaak-
—
makers. Druk aan en zorg dat de pot tot
LS
2
aan de rand gevuldis. Giet het vrijgekomen
sap van de kool in de pot. Vul eventueel aan
met meer koud water, zodat de kool zo'n
2 cm onder water staat. Dek af met het
73
ig
“À
ongesneden koolblad. Vul een plastic zakje
met water en leg dat op het koolblad.
Je
or
3 Doe de pot dicht en zet weg op kamer-
temperatuur, maar niet in de zon. Check
regelmatig of de kool nog onder water
staat. Mocht er witte schimmel ontstaan,
schep dit dan weg met een schone lepel.
De zuurkool is na zo'n 2 weken klaar. Proef
af en toe, met een schone lepel. Zet in de
koelkast zodra de kool naar jouw smaak is.
Door de kou vertraagt de fermentatie en
blijft de smaak enigszins gelijk. Je kunt de
kool in de koelkast 3 weken bewaren.
BEVAT p.p. 25 kcal 2 geiwit Og vet,
waarvan Og verz. 2 gkoolhydraten,
waarvan 2 g suikers» 3.1 g zout - 4 g vezels
-
Prijs p.p. €0,25
=
À
=
ES
Des