Albert Heijn - Folder van 14.04.2020 tot 24.04.2020 - Pagina 103




Hier is pagina 103 van 119 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.04.2020 tot 24.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

TUIN OP TAFEL

Pe

we

d

4

892

3

GEROOSTERDE

GROENTE-

BLOEMKOOL MET

BORRELPLANK

BIET-TAHINSAUS

4

Leg een grote houten plank klaar. Haal de

bladeren van 1 krop sla (bijvoorbeeld

« teen knoflook

« 200 g geraspte

4 Verhit ondertussen een koekenpan

kropsla, romaine of AH sla'tje) los en was ze.

zonder olie of boter en rooster hierin de

« lbakje platte

rode bietjes

Snijd 200 g kool (bijvoorbeeld Chinese kool

peterselie (15 g)

(bak400 g)

pijnboompitten 3 min. Meng de bietjes met

of bloemkool) in plakken. Snijd 2 tomaten en

+ 100 groomkaas

* 100 g zachte

de geitenkaas, tahin, de rest van de olie, het

1avocado in parten. Snijd 1 rode ui in dunne

+ 2el(olif)olie

geitenkaas

citroensap. peper en eventueel zout met de

ringen. Was 250 g knapperige groente als

+ Igroentebouillon-

« 2eltahin (potje

staafmixer tot een gladde saus. Haal de

witlof, bospeen, puntpaprika, bleekselderij.

tablet

190 g. Soug)

bloemkool uit de oven, laat afkoelen tot

koolrabi of radijsjes. Snijd de witlof door-

« middelgrote

« lel citroensap

kamertemperatuur en serveer op een grote

midden, houd de bospeen heel. Snijd de

bloemkool

» 20g veldsla

schaal met de bietensaus eroverheen en

puntpaprika en bleekselderij in lange. dunne

(ca. 900 g)

(zak 85 g)

de veldsla eromheen. Bestrooi met de

repen en snijd de koolrabi en radijs in dunne

- staafmixer

« 30 g pijnboom-

pijnboompitten en de achtergehouden

plakjes. Was het blad van de radijs.

pitten

blaadjes peterselie.

Leg alle sla, het radijsblad en de gesneden

TIP Voor een veganistische versie kun

groente naast elkaar op de grote plank.

je de roomkaas en de geitenkaas

De groente mag een beetje over elkaar heen

1 Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie

fijn, bewaar enkele blaadjes. Meng de

vervangen door Violife creamy

liggen. Serveer met 150 g smaakmakers als

knoflook en fijngesneden peterselie met de

(plantaardige roomkaas).

gebakken spekjes, augurkjes. grofgeraspte

roomkaas en lel olie en breng op smaak

Parmezaanse kaas, geroosterde noten of

met peper en eventueel zout.

BEVAT p.p. 390 kcal - 14 g eiwit - 30 g vet,

croutons. Doe verschillende dressings zoals

2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng

waarvan 11 g verz. 12 g koolhydraten,

bijvoorbeeld 150 ml balsamicodressing

in een grote pan water met de bouillon-

waarvan 10 g suikers - 1.8 g zout

(veganistisch, AH) en 150 ml caesardressing

tablet aan de kook. Gebruik zoveel water

- 7 g vezels - Prijs p.p. € 2.65

(met ansjovis en mayonaise) in kleine

dat de bloemkool helemaal onder kan

kommetjes, zet tussen de groente en

staan. Snijd de stronk van de bloemkool aan

gebruik als dip.

de onderkant kruislings in, laat de bladeren

eraan. Kook de hele bloemkool ca. 7 min.

BEVAT pp. 250 kcal. 5 g eiwit 20 g vet,

Giet af, laat uitlekken in een vergiet en leg in

waarvan 2 g verz. 12 g koolhydraten,

een ovenschaal.

waarvan ó g suikers -1g zout - 4 g vezels

-Prijss pp. € 1.35

3 Besmeer de bloemkool met het room-

kaasmengsel en dek voorzichtig af met

aluminiumfolie. Bak ca. 45 min. inde oven.

Haal de laatste 10 min. de folie van de

bloemkool.

Twee echte groenteknallers! Kom jij al

aan de 250 gram per dag? Kijk voor tips

en info hier

allerhande