Albert Heijn - Folder van 14.04.2020 tot 24.04.2020 - Pagina 90

Hier is pagina 90 van 119 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.04.2020 tot 24.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
odra je in de buurt van het Friese
Beetgum komt, vallen een paar
dingen op. De weidsheid van het
oer-Hollandse landschap en de
gigantische oppervlakten aan glazen
kassen. In een aantal daarvan groeien en
LA 2ù
bloeien de paprikaplanten van Jaap Vink,
teler voor Albert Heijn.
veelzijdigheid van deze groente. Toch
Meer paprika’s dan mensen
besloot hij een jaar later de sprong te
‘Eind 1800 startte mijn overgrootvader
wagen door rode paprika's te gaan telen,
Jacob Vink een tuinbouwbedrijf waar toen
en met succes. Nu, ruim 5o jaar later, is de
tomaat, komkommer en sla geteeld
paprika natuurlijk niet meer weg te
be
werden. Drie generaties later nam mijn
denken uit de Nederlandse keuken.’ In
2002 werd de kas in de Zuid-Hollandse
vader Pim het bedrijf over. Eind jaren
zestig liet een collega-teler mijn vader
buurtschap Sion te klein en besloot Jaap
kennismaken met de nieuwe groentesoort
uit te wijken naar het hoge noorden.
on
uit de mediterrane landen: paprika.
Hierdoor kon er flink worden uitgebreid
Niemand wist toen nog iets van de
naar ruim 111.000 m° kas. Het Friese dorp
Beetgum telt sindsdien meer paprika’s
dan inwoners; per teelt groeien er in de
ie
en
kas 250.000 paprikaplanten die gezamen-
Ei
lijk goed zijn voor 15 miljoen paprika’s op
1
ee
jaarbasis.
mg
ij
F
I
Zo natuurlijk mogelijk
‘Het paprikaseizoen loopt van maart tot
\
a
IS
WE \
november. In die periode groeien de
4%
A
Sa
bl
eld
planten op steenwol langs touwen van
zo’n 4 meter omhoog. Vanaf de bloei
VAE
duurt het 8 weken tot we de glanzende
end
NR
À
rode paprika’s met de hand kunnen
oogsten. ‘We maken zo veel mogelijk
7”
Dee
gebruik van Moeder Natuur. Onze
7
1100 zonnepanelen voorzien onze kas van
Gn
Ee
4
energie en ook het regenwater vangen we
DES
op in een bassin. Verder wemelt het in de
be
EEE
kas van biologische bestrijders zoals het
en a
Fr —
schaakbord-lieveheersbeestje, een
geweldige bestrijder van bladluis.
De kwaliteit van onze paprika’s staat op
| 1
nummer 1, en daar doen we alles aan!’
EZ
4
ll
UIT DE TROPEN
De paprika komt oorspronkelijk uit
N 5
Midden-Amerika en is rond 1500 door de
Spanjaarden meegenomen naar Europa.
Het duurde nog ruim 3 eeuwen voor ook
—
=
de rest van Europa van deze groente
mocht genieten. En inmiddels is-ie niet
+
meer weg te denken uit onze keuken.