Albert Heijn - Folder van 14.04.2020 tot 24.04.2020 - Pagina 90




Hier is pagina 90 van 119 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.04.2020 tot 24.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

odra je in de buurt van het Friese

Beetgum komt, vallen een paar

dingen op. De weidsheid van het

oer-Hollandse landschap en de

gigantische oppervlakten aan glazen

kassen. In een aantal daarvan groeien en

LA 2ù

bloeien de paprikaplanten van Jaap Vink,

teler voor Albert Heijn.

veelzijdigheid van deze groente. Toch

Meer paprika’s dan mensen

besloot hij een jaar later de sprong te

‘Eind 1800 startte mijn overgrootvader

wagen door rode paprika's te gaan telen,

Jacob Vink een tuinbouwbedrijf waar toen

en met succes. Nu, ruim 5o jaar later, is de

tomaat, komkommer en sla geteeld

paprika natuurlijk niet meer weg te

be

werden. Drie generaties later nam mijn

denken uit de Nederlandse keuken.’ In

2002 werd de kas in de Zuid-Hollandse

vader Pim het bedrijf over. Eind jaren

zestig liet een collega-teler mijn vader

buurtschap Sion te klein en besloot Jaap

kennismaken met de nieuwe groentesoort

uit te wijken naar het hoge noorden.

on

uit de mediterrane landen: paprika.

Hierdoor kon er flink worden uitgebreid

Niemand wist toen nog iets van de

naar ruim 111.000 m° kas. Het Friese dorp

Beetgum telt sindsdien meer paprika’s

dan inwoners; per teelt groeien er in de

ie

en

kas 250.000 paprikaplanten die gezamen-

Ei

lijk goed zijn voor 15 miljoen paprika’s op

1

ee

jaarbasis.

mg

ij

F

I

Zo natuurlijk mogelijk

‘Het paprikaseizoen loopt van maart tot

\

a

IS

WE \

november. In die periode groeien de

4%

A

Sa

bl

eld

planten op steenwol langs touwen van

zo’n 4 meter omhoog. Vanaf de bloei

VAE

duurt het 8 weken tot we de glanzende

end

NR

À

rode paprika’s met de hand kunnen

oogsten. ‘We maken zo veel mogelijk

7”

Dee

gebruik van Moeder Natuur. Onze

7

1100 zonnepanelen voorzien onze kas van

Gn

Ee

4

energie en ook het regenwater vangen we

DES

op in een bassin. Verder wemelt het in de

be

EEE

kas van biologische bestrijders zoals het

en a

Fr —

schaakbord-lieveheersbeestje, een

geweldige bestrijder van bladluis.

De kwaliteit van onze paprika’s staat op

| 1

nummer 1, en daar doen we alles aan!’

EZ

4

ll

UIT DE TROPEN

De paprika komt oorspronkelijk uit

N 5

Midden-Amerika en is rond 1500 door de

Spanjaarden meegenomen naar Europa.

Het duurde nog ruim 3 eeuwen voor ook



=

de rest van Europa van deze groente

mocht genieten. En inmiddels is-ie niet

+

meer weg te denken uit onze keuken.