Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 136




Hier is pagina 136 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Couscoussalade met gegrilde kip

Frisse limoenmeringue

hoofdgerecht - 25 min. - 4 pers.

nagerecht - 15 min. - Apers.

1 pak couscous (275 g) + 1 schaal Nieuwe Standaard Kip

4 La Place meringues met frambozensmaak (à 55 g) +30 g

kipfilet (390 g) + 3 limoenen + 6 el olijfolie +1 rode ui +

amandelschaafsel + 1 limoen +1 beker slagroom (250 ml) +

1 bakje platte peterselie (15 g) + 1emmer snoeptomaatjes

20 g suiker + 2 passievruchten +1 bakje frambozen (125 g)

(500 g) +1 teentje knoflook & cocktailprikkers + grillpan +

+4 el poedersuiker & mixer + theezeefje

knoflookpers + rasp

1 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan

1Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking

goudbruin en schud het op een bord. Rasp de groene schil van

2 Snijd de kipfilets horizontaal in, maar niet door, klap ze als een

de limoen. 2 Klop met de mixer de slagroom met de suiker en

boek open. Boen de limoenen schoon. Snijd 2limoenen in

de limoenrasp stijf. 3 Schep de room op de meringues. Halveer

schijfjes en verdeel ze over de kipfilets. Klap de kipfilets dicht

de passievruchten, lepel het vruchtvlees eruit en verdeel het

en zet ze vast met prikkers. Bestrijk de kip met 2el olie. 3 Gril de

over de meringues. Knijp er een paar druppels limoensap

kip in de grillpan in 20 min. goudgeel en gaar, keer regelmatig.

boven uit. 4 Garneer de meringues met de frambozen en

Snipper de ui. Snijd de peterselie fijn en halveer de tomaatjes.

het amandelschaafsel. Bestuif ze door het theezeefje met de

4 Roer de couscous met een vork los. Pers er de knoflook boven.

poedersuiker.

Rasp er de groene schil van de laatste linoen boven en pers de

limoen uit. Schep het limoensap, de rest van de olie, ui, tornaat

voedingswaarde p.p. 550 kcal, vet 26 g, waarvan verzadigd

en peterselie door de salade. Breng op smaak met peper.

13 g, koolhydraten 73 g, waarvan suikers 70 g, vezels 2g,

5 Verdeel de couscous en de limoenkip over 4 borden.

eiwit 5 g, zout O1g

Couscous

voedingswaarde p.p. 530 kcal, vet 16 g,

waarvan verzadigd 3 g, koolhydraten 60 g,

waarvan suikers 7 g, vezels 7 g, eiwit 33 g,

zout 0,2g, groente 150 g

Crostini bietensalade en avocado

Lentetuintje met kaasdip

lunchgerecht - 15 min. (+ 5-10 min. oventijd +5 min.

brunchgerecht of borrelhapje - 25 min. - 4 pers.

afkoelen) - 4 pers

1 bakje La Place kruiden roomkaas 70+ (150 g) +1 bekertje

4 sneetjes La Place pain au levain (wit of bruin) + 50 ml

crème fraîche light 125 ml + 2 takjes peterselie +12 dunne

olijfolie + % teentje knoflook + 4 groene aspergetips +

bospeentjes & 4 kleine glaasjes + dunschiller

2 avocado’s + 1 gekookt bietje + 1 takje munt + 200 g

komkommer-eisalade & bakkwastje + bakplaat

1 Doe de roomkaas en de crème fraîche in een kom. Roer met

een garde tot een gladde, luchtige dip. Schep met een lepel de

1Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de olie in een kom en

kaasdip in de glaasjes. 2 Knip met een schaar de peterselie fijn

pers er de knoflook boven. Roer door. Bestrijk het brood aan

Strooi de peterselie over de kaasdip, zodat het gras lijkt. 3 Knip

beide kanten met de knoflookolie. 2 Leg de sneetjes op een

met de schaar de worteltjes van de bos, maar laat 3 cm loof

bakplaat en rooster ze 5-10 min. in de voorverwarmde oven

aan de worteltjes zitten. Schil de worteltjes voorzichtig met de

Keer ze halverwege. Laat 5 min. afkoelen. 3 Kook de aspergetips

dunschiller. Snijd de worteltjes op ongeveer de helft af, zodat

in 2min. beetgaar. Halveer de avocado’s in de lengte en

ze niet te lang zijn - eet de onderkanten al lekker op - en zet de

Mi

verwijder de pit en de schil. Snijd de avocadohelften in schijfjes,

bovenste helften in het gras

maar laat de bovenkant intact (als een waaier). 4 Snijd de biet in

staafjes en de muntblaadjes fijn. Schep de biet en munt door de

voedingswaarde p.p. 180 kcal, vet 16 g, waarvan verzadigd

komkommer-eisalade. Beleg de crostini elk met een %avocado

11g, koolhydraten 5 g, waarvan suikers 5 g, vezels 2 g, eiwit 3 g,

en verdeel er de salade en de aspergetips over.

zout 0,3 g, groente 60 g

voedingswaarde p.p. 491 kcal, vet 419,

waarvan verzadigd 5 g, koolhydraten 22 g,

\s-

waarvan suikers 5 g, vezels 5 g,

eiwit 6 g, zout 0,7 g, groente 33 g

N