Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 73




Hier is pagina 73 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

I

ne

"4

ij

b

f

hebben. 3 Snipper de sjalot D

BBQ-pakketje met asperges

verdeel over het midden van de

[€

bijgerecht - 15 min. (+ 20-30 min.

vellen aluminiumfolie. Verdeel

À

BBQ'en) - 4 pers

er de asperges en kruidenboter

on

over. Vouw de randen van de

75 g roomboter op

folie omhoog en schenk de wijn

|

kamertemperatuur

erbij. Vouw de pakketjes losjes

2 takjes peterselie

maar goed dicht, zodat er ruimte

1teentje knoflook

is voor vrijkomende stoom,

1kg witte asperges

maar deze niet kan ontsnappen.

1sjalot

Bewaar de pakketjes eventueel

250 ml droge witte wijn

tot gebruik in de koelkast. 4 Leg

1stokbrood

de pakketjes op de barbecue en

& knoflookpers

stoom de asperges in 20-30 min.

4 royale vellen aluminiumfolie

gaar; hoe dikker de asperges, hoe

barbecue

langer de bereidingstijd. 5 Leg de

aspergepakketjes op 4 borden,

Asperges van de BBQ

1 Steek de barbecue aan en wacht

vouw ze iets open en serveer met

het stokbrood

bijgerecht « 15 min. (+15 min. BBQ'en) +

tot de kooltjes grijs en roodgloeiend

4 pers.

zijn. Heb je een gasbarbecue,

verwarm deze dan voor tot 175 °C.

voedingswaarde p.p. 444 kcal,

500 g witte asperges

Doe de boter in een diep bord.

vet 16 g, waarvan verzadigd 10 g,

500 g groene asperges

Pers er de knoflook boven. Hak

koolhydraten 57 g, waarvan

4-5 el olijfolie

de peterselie fijn en prak met de

suikers 4 g, vezels 4 g, eiwit 11 g,

zeezout

knoflook door de boter. Voeg peper

zout 1,1 g, groente 78 g

& barbecue

naar smaak toe. 2 Schil de asperges

en snijd het houtachtige uiteinde

Tip: leg, voor een hoofdgerecht,

1Steek de barbecue aan en wacht tot de

eraf. Halveer dikke asperges in

op de asperges een stukje zalm- of

kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je

de lengte zodat alle asperges

kabeljauwfilet en gaar mee in het

een gasbarbecue, verwarm deze dan voor

dezelfde dikte en bereidingstijd

pakketje.

tot 175 °C. Schil de witte asperges. Snijd het

houtachtige uiteinde van de witte en groene

asperges en doe de asperges in een schaal.

2 Besprenkel de asperges met de olie en

ze

schep goed om zodat alle asperges met een

ur

7

dun laagje olie ziin bedekt.3 Leg de asperges

op de barbecue. Gril de witte asperges in

12-15 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min.

7

de groene asperges toe en grilmee. Keer de

asperges regelmatig en verplaats ze naar een

La)

minder warm deel als ze te donker kleuren.

a

AR

4 Leg de asperges op een schaal en bestrooi

met zeezout naar smaak.

rd

Se

ijf

voedingswaarde p.p. 98 kcal, vet 6 g,

waarvan verzadigd 1 g, koolhydraten 7 g,

ST

Pr,

a

waarvan suikers 2 g, vezels 4 g, eiwit 2g,

zout 0,4 g, groente 225 g

u

ad

= ER

Tip: serveer ze ‘klassiek’ met ham & ei. Lekker

Fotografie Eddy Haitjema Styling Désirée van Dijk Receptuur Janneke Philippi Voedingswaarden Bob Mulder

met een gepofte aardappel met kruidenboter.

Le}

,



73