Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 73
Hier is pagina 73 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
I
ne
"4
ij
b
f
hebben. 3 Snipper de sjalot D
BBQ-pakketje met asperges
verdeel over het midden van de
[€
bijgerecht - 15 min. (+ 20-30 min.
vellen aluminiumfolie. Verdeel
À
BBQ'en) - 4 pers
er de asperges en kruidenboter
on
over. Vouw de randen van de
75 g roomboter op
folie omhoog en schenk de wijn
|
kamertemperatuur
erbij. Vouw de pakketjes losjes
2 takjes peterselie
maar goed dicht, zodat er ruimte
1teentje knoflook
is voor vrijkomende stoom,
1kg witte asperges
maar deze niet kan ontsnappen.
1sjalot
Bewaar de pakketjes eventueel
250 ml droge witte wijn
tot gebruik in de koelkast. 4 Leg
1stokbrood
de pakketjes op de barbecue en
& knoflookpers
stoom de asperges in 20-30 min.
4 royale vellen aluminiumfolie
gaar; hoe dikker de asperges, hoe
barbecue
langer de bereidingstijd. 5 Leg de
aspergepakketjes op 4 borden,
Asperges van de BBQ
1 Steek de barbecue aan en wacht
vouw ze iets open en serveer met
het stokbrood
bijgerecht « 15 min. (+15 min. BBQ'en) +
tot de kooltjes grijs en roodgloeiend
4 pers.
zijn. Heb je een gasbarbecue,
verwarm deze dan voor tot 175 °C.
voedingswaarde p.p. 444 kcal,
500 g witte asperges
Doe de boter in een diep bord.
vet 16 g, waarvan verzadigd 10 g,
500 g groene asperges
Pers er de knoflook boven. Hak
koolhydraten 57 g, waarvan
4-5 el olijfolie
de peterselie fijn en prak met de
suikers 4 g, vezels 4 g, eiwit 11 g,
zeezout
knoflook door de boter. Voeg peper
zout 1,1 g, groente 78 g
& barbecue
naar smaak toe. 2 Schil de asperges
en snijd het houtachtige uiteinde
Tip: leg, voor een hoofdgerecht,
1Steek de barbecue aan en wacht tot de
eraf. Halveer dikke asperges in
op de asperges een stukje zalm- of
kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je
de lengte zodat alle asperges
kabeljauwfilet en gaar mee in het
een gasbarbecue, verwarm deze dan voor
dezelfde dikte en bereidingstijd
pakketje.
tot 175 °C. Schil de witte asperges. Snijd het
houtachtige uiteinde van de witte en groene
asperges en doe de asperges in een schaal.
2 Besprenkel de asperges met de olie en
ze
schep goed om zodat alle asperges met een
ur
7
dun laagje olie ziin bedekt.3 Leg de asperges
op de barbecue. Gril de witte asperges in
12-15 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min.
7
de groene asperges toe en grilmee. Keer de
asperges regelmatig en verplaats ze naar een
La)
minder warm deel als ze te donker kleuren.
a
AR
4 Leg de asperges op een schaal en bestrooi
met zeezout naar smaak.
rd
Se
ijf
voedingswaarde p.p. 98 kcal, vet 6 g,
waarvan verzadigd 1 g, koolhydraten 7 g,
ST
Pr,
a
waarvan suikers 2 g, vezels 4 g, eiwit 2g,
zout 0,4 g, groente 225 g
u
ad
= ER
Tip: serveer ze ‘klassiek’ met ham & ei. Lekker
Fotografie Eddy Haitjema Styling Désirée van Dijk Receptuur Janneke Philippi Voedingswaarden Bob Mulder
met een gepofte aardappel met kruidenboter.
Le}
,
fé
73