Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 85
Hier is pagina 85 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
JOUW BORD, MIJN BORD
La
“IK GEBRUIK LIEVER >
TE VEEL KNOFLOOK
Ook in deze rubriek?
Mail je recept en dat van
DAN TE WEINIG
je buurvrouvw, vriendin,
oom, zoon… naar
[email protected]
o.v.v. Jouw bord, mijn
en
Eieren in pittige saus
bord
(sambal goreng telor)
ER
hoa
bijgerecht - 25 min. - 4 pers.
8 eieren
2 uien
2 teentjes knoflook
Ee
|
RS
1,5 cm verse laos (of gemberwortel)
2 el zonnebloemolie
4 tl sambal oelek
3 tl bruine suiker
à
3tltomatenpuree
3el geraspte kokos
„5
=
RE
7
1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat
schrikken onder koud stromend water.
QE
=
2 Snipper intussen de uien heel fijn. Snijd
ws
En
à)
de knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos
of de gemberwortel. 3 Verhit de olie in
+
een pan met dikke bodem en fruit op laag
|
vuur 3 min. de ui, knoflook en laos. Roer
je) “
#,
regelmatig. Voeg de sambal, bruine suiker
en tomatenpuree toe en fruit 2 min. mee.
4 Breng 250 ml water aan de kook en giet
bij het ui-sambalmengsel. Breng weer aan
\
de kook, zet het vuur laag en laat ca 5 min
zachtjes koken. Roer de kokos erdoor.
5 Pel en halveer de eieren en leg ze in de
Se
saus. Hoe langer ze in de saus liggen, hoe
TR
meer de smaak erin trekt
voedingswaarde p.p.
294 kcal, vet 20 g, waarvan
Kim van der Knaap
verzadigd 7 g, koolhydraten
‘Mijn zus Ellen en ik kijken met warme
10 g, waarvan suikers 8 g,
ff
7
gevoelens en zelfs met een beetje heimwee
vezels 3 g, eiwit 1/ g, zout
terug op het koken van onze Indische oma
1,2g, groente 50 g
in haar keukentje. We hielpen altijd mee. De
belangrijkste les die zij ons leerde, is dat een
Tip: serveer met rijst en
gerecht goed moet ruiken. Soms heb je de
groente en indien gewenst
dosering goed, maar smaakt het net niet zoals
vlees of vis. Saus over? Gebruik
4
sj
vroeger. Ik hang dan boven de pan om alles op te
die de volgende keer als sambal
AGE
snuiven, dan weet ik precies wat er nog bij moet
bij je maaltijd. Heerlijk!
#1
JUVIBD 85
4
un ‘