Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 85




Hier is pagina 85 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

JOUW BORD, MIJN BORD

La

“IK GEBRUIK LIEVER >

TE VEEL KNOFLOOK

Ook in deze rubriek?

Mail je recept en dat van

DAN TE WEINIG

je buurvrouvw, vriendin,

oom, zoon… naar

[email protected]

o.v.v. Jouw bord, mijn

en

Eieren in pittige saus

bord

(sambal goreng telor)

ER

hoa

bijgerecht - 25 min. - 4 pers.

8 eieren

2 uien

2 teentjes knoflook

Ee

|

RS

1,5 cm verse laos (of gemberwortel)

2 el zonnebloemolie

4 tl sambal oelek

3 tl bruine suiker

à

3tltomatenpuree

3el geraspte kokos

„5

=

RE

7

1 Kook de eieren in 8 min. hard. Laat

schrikken onder koud stromend water.

QE

=

2 Snipper intussen de uien heel fijn. Snijd

ws

En

à)

de knoflook heel fijn. Schil en rasp de laos

of de gemberwortel. 3 Verhit de olie in

+

een pan met dikke bodem en fruit op laag

|

vuur 3 min. de ui, knoflook en laos. Roer

je) “

#,

regelmatig. Voeg de sambal, bruine suiker

en tomatenpuree toe en fruit 2 min. mee.

4 Breng 250 ml water aan de kook en giet

bij het ui-sambalmengsel. Breng weer aan

\

de kook, zet het vuur laag en laat ca 5 min

zachtjes koken. Roer de kokos erdoor.

5 Pel en halveer de eieren en leg ze in de

Se

saus. Hoe langer ze in de saus liggen, hoe

TR

meer de smaak erin trekt

voedingswaarde p.p.

294 kcal, vet 20 g, waarvan

Kim van der Knaap

verzadigd 7 g, koolhydraten

‘Mijn zus Ellen en ik kijken met warme

10 g, waarvan suikers 8 g,

ff

7

gevoelens en zelfs met een beetje heimwee

vezels 3 g, eiwit 1/ g, zout

terug op het koken van onze Indische oma

1,2g, groente 50 g

in haar keukentje. We hielpen altijd mee. De

belangrijkste les die zij ons leerde, is dat een

Tip: serveer met rijst en

gerecht goed moet ruiken. Soms heb je de

groente en indien gewenst

dosering goed, maar smaakt het net niet zoals

vlees of vis. Saus over? Gebruik

4

sj

vroeger. Ik hang dan boven de pan om alles op te

die de volgende keer als sambal

AGE

snuiven, dan weet ik precies wat er nog bij moet

bij je maaltijd. Heerlijk!

#1

JUVIBD 85

4

un ‘