Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 40




Hier is pagina 40 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

©

Citroensouffleetjes met

HET VALT BEST MEE, DAT

verse aardbeien

nagerecht « 25 min. (+ 15 min. oventijd) -

6 pers.

MAKEN VAN EEN SOUFFLÉ ä

by

25 g roomboter + extra om in te vetten

3

100 g suiker

1citroen

30 gbloem

10 g maïzena

250 ml melk

4eieren

250 g aardbeien

à

pr

dk

poedersuiker

Ÿ

& 6 souffléschaaltjes (à 150 ml)

4

ni

"

mixer met gardes

MAR

1%

ga

1 Verwarm de oven voor tot 200 °C.

x

Vet de schaaltjes goed in met boteren

,

ed

bestuif ze met 25 g suiker. Boen de citroen

À

schoon, rasp het geel van de schil en pers

Bles

de vrucht uit. 2 Smelt in een steelpan de

boter. Voeg de bloem en maïzena toe

|

en laat al roerend 1 min. garen zonder

2

te kleuren. Schenk er langzaam en al

kloppend met een garde de melk bij.

|

1

Roer tot een gladde, gebonden saus.

à

Verwarm nog 2 min. zachtjes. Splits de

eieren. 3 Neem de pan van het vuur.

Roer de eidooiers met 75 g suiker, de

à

citroenrasp en de helft van het citroensap

door de saus tot een beslag. 4 Klop met

de mixer de eiwitten tot stevige pieken.

Spatel het eiwit luchtig door het beslag.

Schenk het beslag in de vormpjes. 5 Bak

de soufflés in de voorverwarmde oven in

20 min. goudgeel en gaar. Open tijdens

het bakken de oven niet! Snijd intussen

de aardbeien in partjes. Meng ze met de

rest van het citroensap en poedersuiker

naar smaak. 6 Zet de soufflés op 4 bordjes

Bestrooi ze (met een zeefje) met

poedersuiker en schep er de aardbeien bij

voedingswaarde p.p. 255 kcal, vet 9 g,

waarvan verzadigd 5 g, koolhydraten

36 g, waarvan suikers 31 g, vezels 1 g,

%

Kijk ook op Jumbo.

eiwit 7 g, zout 0,2g

meer tips en recepten m

ies

ij

Le

4

40

JUMBO