Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 53




Hier is pagina 53 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EI-WEETJES

+}

v

a

À

N

S

4

DZ



4

A

Een ei koken, dat kan iedereen. Maar er

®

5

isnog zoveel meer te weten en te leren

LV

nn

za

nnn

over eieren! 10 ei-feiten op een rij.

N

en

As

Wist je dat je via het eerste cijfer van de eicode die je op eieren

2

aantreft, kunt aflezen hoe de kip heeft geleefd? Hoe lager

het cijfer, hoe beter het welzijn, 0- biologisch ei, 1= vrije-

UN

>

, MOLOGISCHE

a

uitloopei of grasei, 2= scharrelei. Alle verse eieren bij Jumbo

zijn minimaal scharreleieren en 1ster Beter Leven keurmerk

gecertificeerd.

Il

>23

hes |

pee

vn

De kleur van de dooier kan per ei nogal verschillen. Dit houdt

verband met het dieet van de kip. Leeft ze op caroteenrijk

RU |

voedsel, zoals wortels en maïs, dan kleuren de dooiers oranje.

De schaal van een ei is heel poreus en heeft duizenden

Vooral in bakrecepten wordt aangeraden om eieren op

piepkleine gaatjes. Daardoor kunnen eieren snel geuren

kamertemperatuur te laten komen voor je ze verwerkt.

absorberen. Bewaar ze dus nooit in de buurt van sterk

Waarom dat is? Zo voorkom je dat ingrediënten door

geurende etenswaren als kaas, vis of knoflook!

verschillen in temperatuur onvoldoende binden en je beslag

of saus in de schift schiet.

Jetikt een eitje en dan komt er zomaar een ei met twee dooiers

uit! Deze zogenaamde ‘dubbeldooiers’ zijn niets anders dan het

In de zomer leggen kippen meer eieren. Dat komt omdat ze

resultaat van een foutje van de natuur. Ze zijn net zo gezond als

dan meer daglicht krijgen. De schaal van de eieren is dan wel

gewone eieren en heerlijk vol van smaak.

dunner. De smaak is hetzelfde.

Het eten van 2tot 3 eieren per week past in een bewust

Of eieren een bruine of witte schaal hebben, maakt voor de smaak

voedingspatroon. Eet je geen of weinig vlees? Dan mag je best

niet uit. De kleur wordt bepaald door het ras van de kip.

vaker een ei eten: 3 of 4 per week.

Bewaar een ei altijd met de punt naar beneden. Aan de bolle

Wil je controleren of een ei nog vers is? Leg het dan in een kom

kant van het ei zit de luchtkamer, als de bolle kant naar boven

met water. Een kakelvers ei blijft mooi op de bodem liggen. En

wordt gericht, zorgt dit er voor dat de dooier op zijn plaats

Fotografie Marcel van Driel

ei dat gaat drijven is bedorven en kun je niet meer eten.

blijft. Zo blijft het langer vers.

JUMBO 53