Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 53
Hier is pagina 53 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
EI-WEETJES
+}
v
a
À
N
S
4
DZ
—
4
A
Een ei koken, dat kan iedereen. Maar er
®
5
isnog zoveel meer te weten en te leren
LV
nn
za
nnn
over eieren! 10 ei-feiten op een rij.
N
en
As
Wist je dat je via het eerste cijfer van de eicode die je op eieren
2
aantreft, kunt aflezen hoe de kip heeft geleefd? Hoe lager
het cijfer, hoe beter het welzijn, 0- biologisch ei, 1= vrije-
UN
>
, MOLOGISCHE
a
uitloopei of grasei, 2= scharrelei. Alle verse eieren bij Jumbo
zijn minimaal scharreleieren en 1ster Beter Leven keurmerk
gecertificeerd.
Il
>23
hes |
pee
vn
De kleur van de dooier kan per ei nogal verschillen. Dit houdt
verband met het dieet van de kip. Leeft ze op caroteenrijk
RU |
voedsel, zoals wortels en maïs, dan kleuren de dooiers oranje.
De schaal van een ei is heel poreus en heeft duizenden
Vooral in bakrecepten wordt aangeraden om eieren op
piepkleine gaatjes. Daardoor kunnen eieren snel geuren
kamertemperatuur te laten komen voor je ze verwerkt.
absorberen. Bewaar ze dus nooit in de buurt van sterk
Waarom dat is? Zo voorkom je dat ingrediënten door
geurende etenswaren als kaas, vis of knoflook!
verschillen in temperatuur onvoldoende binden en je beslag
of saus in de schift schiet.
Jetikt een eitje en dan komt er zomaar een ei met twee dooiers
uit! Deze zogenaamde ‘dubbeldooiers’ zijn niets anders dan het
In de zomer leggen kippen meer eieren. Dat komt omdat ze
resultaat van een foutje van de natuur. Ze zijn net zo gezond als
dan meer daglicht krijgen. De schaal van de eieren is dan wel
gewone eieren en heerlijk vol van smaak.
dunner. De smaak is hetzelfde.
Het eten van 2tot 3 eieren per week past in een bewust
Of eieren een bruine of witte schaal hebben, maakt voor de smaak
voedingspatroon. Eet je geen of weinig vlees? Dan mag je best
niet uit. De kleur wordt bepaald door het ras van de kip.
vaker een ei eten: 3 of 4 per week.
Bewaar een ei altijd met de punt naar beneden. Aan de bolle
Wil je controleren of een ei nog vers is? Leg het dan in een kom
kant van het ei zit de luchtkamer, als de bolle kant naar boven
met water. Een kakelvers ei blijft mooi op de bodem liggen. En
wordt gericht, zorgt dit er voor dat de dooier op zijn plaats
Fotografie Marcel van Driel
ei dat gaat drijven is bedorven en kun je niet meer eten.
blijft. Zo blijft het langer vers.
JUMBO 53