Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 25
Hier is pagina 25 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
EEN ONSJE MEER
EEN NIEUWE
De gemiddelde Nederlander eet elke dag 130 gram groente en dat mag
gerust een onsje meer zijn. Het Voedingscentrum raadt
TREND BIJ
250 gram groente per dag aan. Om die hoeveelheid alleen bij je
avondeten te eten, is een uitdaging. Er zijn tal van mogelijkheden om
CHEFS: DUTCH
door de dag heen volop extra groenten te eten. Een paar handige tips:
CUISINE: 80%
° Maak groentesoep! Je lepelt in no time heel veel groente naar binnen.
+ Stop groente in je smoothie.
PLANTAARDIG,
» Beleg je brood eens met groenten, zoals avocado, gebakken
champignons, gegrilde courgette en paprika
20% VLEES OF
» Beleg je boterhammen met kaas en tuinkers, plakjes komkommer of tomaat.
» Eet groentepreads op brood; zoals selleriesalade van witte kool
VIS
+ Bakomeletten en pannenkoeken met een
handvol spinazie, tomaten of ui.
JE GROENTETAKS
+ Als snack kun je worteltjes of tomaatjes eten
(met een lekkere houmousdip).
HALEN? EET
EENS GROENTE
GR
BIJ JE ONTBIJT
ù
Bladgroenten
Met bladgroenten
N
voeg je veel
voedingswaarde
Tuinbonen
à
toe aan je gerecht.
Tuinbonen zijn kleine,
®
Je kunt zo'n beetje
zoete smaakbommen.
Asperges
Het wordt pas echt
alle bladgroenten
Als je ze vers dopt zijn
tuinbonen een echte
lente op je bord met
gebruiken in salades,
asperges. De groene
Snijbonen
bijvoorbeeld spinazie
delicatesse. Dop ze
N
variant is krachtiger
Snijd de snijbonen
of kropsla. Gebruik je
wel pas vlak voordat
van smaak en bevat
in ruitjes of snijd ze
dressing in je salade
je ze gaat gebruiken,
meer vitamines dan de
helemaal fijn. Wanneer
met bladgroente?
anders heb je kans dat
witte. Doordat-ie wat
ze bruin verkleuren.
je ze mee laat koken
Voeg die dan pas
N
steviger is dan de witte
in je gerecht hebben
op het laatste
De frisse, ietwat bittere
Rucola
asperge, is de groene
ze de tijd om hun
moment toe. Dan
smaak van tuinbonen
Italianen zijn er dol
asperge heel geschikt
lekkere, zoetige smaak
blijft de bladgroente
doet het goed in
op, en wij ook: rucola
om te grillen en te
af te geven. Snijbonen
knapperig.
lichte gerechten zoals
Meestal wordt deze
wokken. Of om op een
zijn heel veelzijdig
alades
pittige slasoort rauw
pizza te leggen!
Wat dacht je van een
gebruikt, maar je kunt
snijbonenstamppotje?
rucola ook kort koken
of bakken. Of je maakt
er een pesto van
Gj
JUMBO 25