Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 25




Hier is pagina 25 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EEN ONSJE MEER

EEN NIEUWE

De gemiddelde Nederlander eet elke dag 130 gram groente en dat mag

gerust een onsje meer zijn. Het Voedingscentrum raadt

TREND BIJ

250 gram groente per dag aan. Om die hoeveelheid alleen bij je

avondeten te eten, is een uitdaging. Er zijn tal van mogelijkheden om

CHEFS: DUTCH

door de dag heen volop extra groenten te eten. Een paar handige tips:

CUISINE: 80%

° Maak groentesoep! Je lepelt in no time heel veel groente naar binnen.

+ Stop groente in je smoothie.

PLANTAARDIG,

» Beleg je brood eens met groenten, zoals avocado, gebakken

champignons, gegrilde courgette en paprika

20% VLEES OF

» Beleg je boterhammen met kaas en tuinkers, plakjes komkommer of tomaat.

» Eet groentepreads op brood; zoals selleriesalade van witte kool

VIS

+ Bakomeletten en pannenkoeken met een

handvol spinazie, tomaten of ui.

JE GROENTETAKS

+ Als snack kun je worteltjes of tomaatjes eten

(met een lekkere houmousdip).

HALEN? EET

EENS GROENTE

GR

BIJ JE ONTBIJT

ù

Bladgroenten

Met bladgroenten

N

voeg je veel

voedingswaarde

Tuinbonen

à

toe aan je gerecht.

Tuinbonen zijn kleine,

®

Je kunt zo'n beetje

zoete smaakbommen.

Asperges

Het wordt pas echt

alle bladgroenten

Als je ze vers dopt zijn

tuinbonen een echte

lente op je bord met

gebruiken in salades,

asperges. De groene

Snijbonen

bijvoorbeeld spinazie

delicatesse. Dop ze

N

variant is krachtiger

Snijd de snijbonen

of kropsla. Gebruik je

wel pas vlak voordat

van smaak en bevat

in ruitjes of snijd ze

dressing in je salade

je ze gaat gebruiken,

meer vitamines dan de

helemaal fijn. Wanneer

met bladgroente?

anders heb je kans dat

witte. Doordat-ie wat

ze bruin verkleuren.

je ze mee laat koken

Voeg die dan pas

N

steviger is dan de witte

in je gerecht hebben

op het laatste

De frisse, ietwat bittere

Rucola

asperge, is de groene

ze de tijd om hun

moment toe. Dan

smaak van tuinbonen

Italianen zijn er dol

asperge heel geschikt

lekkere, zoetige smaak

blijft de bladgroente

doet het goed in

op, en wij ook: rucola

om te grillen en te

af te geven. Snijbonen

knapperig.

lichte gerechten zoals

Meestal wordt deze

wokken. Of om op een

zijn heel veelzijdig

alades

pittige slasoort rauw

pizza te leggen!

Wat dacht je van een

gebruikt, maar je kunt

snijbonenstamppotje?

rucola ook kort koken

of bakken. Of je maakt

er een pesto van

Gj

JUMBO 25