Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 9




Hier is pagina 9 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N 4

N

ee

D

8

©

Ja, ze zijn er weer!

Aspergerolletjes met rosbief en

gl

Asperges zijn hét teken dat het

tonijnmayonaise

——

voorjaar echt begonnen is. Tot 24 juni

hoofd- of brunchgerecht - 30 min. -

7

kunnen we volop genieten van dit

4-6 pers.

witte of groene goud. De smaak en

structuur van witte asperges zijn

1blikje tonijnstukken in olijfolie

(145 g)

zachter dan die van groene. Of je nu

gaat voor de klassieke asperges met

2 ansjovisfilets (blikje)

ham, ei en botersaus of een modern

1kg witte asperges

pastagerecht met asperges... deze

2 el La Place mayonaise (pot à 375 ml)

groente is een echte alleskunner

2tlkappertjes

in allerlei gerechten. Ook zo dol op

2 pakjes rosbief (à 95 g, vleeswaren)

asperges? Kijk op p.69 voor nog meer

2 takjes basilicum

recepten.

& dun- of aspergeschiller

staafmixer met maatbeker

a

1 Laat de tonijn en ansjovis uitlekken.

Schil de asperges met de dun- of

rn

aspergeschiller en snijd het houtachtige

uiteinde eraf. Kook de asperges 10 min.

Draai het vuur uiten laat de asperges in

het hete aspergevocht afgedekt 5 min.

nagaren; zorg dat de asperges nog wat

3

un

beet hebben en stevig zijn. 2 Pureer

=

in de maatbeker met de staafmixer de

tonijn, ansjovis, mayonaise, kappertjes

es

Asperges ná 24 juni?

en 2el water tot een romige saus

7

=

Traditioneel gezien loopt het

Verdun de saus naar wens met nog

aspergeseizoen van begin april

1-2el water en breng op smaak met

7

(afhankelijk van de temperatuur

peper. 3 Wikkel steeds 2-3 asperges in

in Nederland) tot en met 24 juni.

1 plakje rosbief en leg de rolletjes op een

4

=

Asperges zijn vers natuurlijk het

schaal. Schep er een beetje tonijnsaus

allerlekkerst, maar we snappen

over. Pluk de blaadjes van het basilicum

heel goed dat je er misschien nog

en bestrooi er de rolletjes mee. Serveer

wel wat langer van wilt genieten!

de rest van de tonijnsaus er apart bij.

In de koelkast kun je witte en

Lekker met ovenwarme ciabatta.

\

groene asperges zo'n twee tot drie

dagen bewaren. Witte asperges

voedingswaarde p.p. 206 kcal, vet 10 g,

kun je het best in een vochtige

waarvan verzadigd 1 g, koolhydraten 7 g,

doek wikkelen, terwijl je groene

waarvan suikers 2 g, vezels 4 g,

asperges het best in een open

eiwit 20 g, zout 1,2 g, groente 213 g

plastic zak kunt bewaren. En wil

1

je er nóg langer van genieten?

No waste tip: bewaar de rest van

Vries ze dan in. Bewaar geschilde

de ansjovis maximaal 2 dagen in de

de

asperges vier tot zes maandenin

koelkast. Doe dit in een bewaarbakje en

een plastic zak in de vriezer. Bereid

niet in het blikje zelf. Gebruik de ansjovis

=

de asperges dan terwijl ze nog

als smaakmaker in olijventapenade,

bevroren zijn.

aardappelgratin, pastasaus of dressing

Fotografie Marcel van Driel Styling Désirée van Dijk Kok Valentijn Dirks Receptuur Janneke Philippi Voedingswaarden Bob Mulder

voor een salade.

2.

JUB