Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 9
Hier is pagina 9 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
N 4
N
ee
D
8
©
Ja, ze zijn er weer!
Aspergerolletjes met rosbief en
gl
Asperges zijn hét teken dat het
tonijnmayonaise
——
voorjaar echt begonnen is. Tot 24 juni
hoofd- of brunchgerecht - 30 min. -
7
kunnen we volop genieten van dit
4-6 pers.
witte of groene goud. De smaak en
structuur van witte asperges zijn
1blikje tonijnstukken in olijfolie
(145 g)
zachter dan die van groene. Of je nu
gaat voor de klassieke asperges met
2 ansjovisfilets (blikje)
ham, ei en botersaus of een modern
1kg witte asperges
pastagerecht met asperges... deze
2 el La Place mayonaise (pot à 375 ml)
groente is een echte alleskunner
2tlkappertjes
in allerlei gerechten. Ook zo dol op
2 pakjes rosbief (à 95 g, vleeswaren)
asperges? Kijk op p.69 voor nog meer
2 takjes basilicum
recepten.
& dun- of aspergeschiller
staafmixer met maatbeker
a
1 Laat de tonijn en ansjovis uitlekken.
Schil de asperges met de dun- of
rn
aspergeschiller en snijd het houtachtige
uiteinde eraf. Kook de asperges 10 min.
Draai het vuur uiten laat de asperges in
het hete aspergevocht afgedekt 5 min.
nagaren; zorg dat de asperges nog wat
3
un
beet hebben en stevig zijn. 2 Pureer
=
in de maatbeker met de staafmixer de
tonijn, ansjovis, mayonaise, kappertjes
es
Asperges ná 24 juni?
en 2el water tot een romige saus
7
=
Traditioneel gezien loopt het
Verdun de saus naar wens met nog
aspergeseizoen van begin april
1-2el water en breng op smaak met
7
(afhankelijk van de temperatuur
peper. 3 Wikkel steeds 2-3 asperges in
in Nederland) tot en met 24 juni.
1 plakje rosbief en leg de rolletjes op een
4
=
Asperges zijn vers natuurlijk het
schaal. Schep er een beetje tonijnsaus
allerlekkerst, maar we snappen
over. Pluk de blaadjes van het basilicum
heel goed dat je er misschien nog
en bestrooi er de rolletjes mee. Serveer
wel wat langer van wilt genieten!
de rest van de tonijnsaus er apart bij.
In de koelkast kun je witte en
Lekker met ovenwarme ciabatta.
\
groene asperges zo'n twee tot drie
dagen bewaren. Witte asperges
voedingswaarde p.p. 206 kcal, vet 10 g,
kun je het best in een vochtige
waarvan verzadigd 1 g, koolhydraten 7 g,
doek wikkelen, terwijl je groene
waarvan suikers 2 g, vezels 4 g,
asperges het best in een open
eiwit 20 g, zout 1,2 g, groente 213 g
plastic zak kunt bewaren. En wil
1
je er nóg langer van genieten?
No waste tip: bewaar de rest van
Vries ze dan in. Bewaar geschilde
de ansjovis maximaal 2 dagen in de
de
asperges vier tot zes maandenin
koelkast. Doe dit in een bewaarbakje en
een plastic zak in de vriezer. Bereid
niet in het blikje zelf. Gebruik de ansjovis
=
de asperges dan terwijl ze nog
als smaakmaker in olijventapenade,
bevroren zijn.
aardappelgratin, pastasaus of dressing
Fotografie Marcel van Driel Styling Désirée van Dijk Kok Valentijn Dirks Receptuur Janneke Philippi Voedingswaarden Bob Mulder
voor een salade.
2.
JUB