Jumbo - Folder van 30.03.2020 tot 26.04.2020 - Pagina 24




Hier is pagina 24 van 136 pagina's van de Jumbo folder, geldig van 30.03.2020 tot 26.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

at eten we vandaag? Dat is de meest

werken. Het voorjaar is natuurlijk een ideaal

gestelde vraag in Nederland. En

seizoen om groene meters in je keuken te

wij stellen ook de vraag: wat eten

maken omdat er juist nu zoveel vers van het land

we morgen? Het antwoord: meer

komt. En die verhouding 80-20? Die bereik je

groente. We maken steeds meer groene

al snel als je groente niet meer een bijgerecht is,

meters in de keuken. Ook bij restaurants is die

maar de hoofdrol heeft.

groenterevolutie gaande. Toonaangevende

chefs koken onder de noemer ‘Dutch Cuisine’

Meer groente eten start niet alleen met meer

hun gerechten met 80 procent plantaardige

groente kopen en koken. Je moet ook je

producten en 20 procent vlees of vis. Verder

maaltijden opnieuw uitvinden en nieuwe

streven ze ernaar zoveel mogelijk te werken

groenten en smaakcombinaties ontdekken. De

GROEN

met producten van Nederlandse bodem. Best

groente-explosie zie je ook terug bij je ontbijt,

makkelijke vuistregels om ook thuis mee te

lunch of borrel. Lastig? Wij helpen je op weg!

Tuinerwten

Deze frisse, zoete

erwtjes zou je altijd in

&

de diepvries moeten

7

hebben liggen. Ze zijn

|

Ca

in legio recepten te

gebruiken; pasta, risotto

NY

Y

engazo maar door.

/

Bimi ©

Ss

Ook lekker zijn ze in een

N

salade. Kook ze dan even

Bimi is een groente

Ss

TS

kort.

a

die een gekruist

NE

=,

familielid is van

ls

broccoli, maar wel

ENS

Peultjes &

N

met een malsere,

sugarsnaps

Prei

dunne steel. Laat

Munt

Peultjes en sugersnaps

A

Rauw is prei vrij scherp

bimi heel of halveer

Niet vergeten: kruiden

lijken op elkaar, maar

van smaak, maar hoe

de stelen in de lengte

zijn ook groente! Munt

zijn toch verschillend.

MAAK MEER

gaarder hij wordt, hoe

Bimiis het lekkerst

geeft een gerecht echt

Sugarsnaps zijn wat

zoeter van smaak en

wanneer je 'm kort

een voorjaarssmaak.

boller en knapperiger.

GROENE

zachter van structuur.

grilt of stoomt.

Het is een fantastische

En ze smaken een stuk

Bak fijngesneden prei

Dan blijft de bimi

partner voor zowel

zoeter dan peultjes.

METERS

in wat olie 10 minuten

Kook ze beide kort:

knapperig en vol van

courgette als erwtjes

tot hij zacht is. Het

smaak

en geeft een geurig

tot de wrange smaak

MET DEZE

witte gedeelte is het

accent. Snijd grotere

is verdwenen maar ze

meest smaakvol, dus

blaadjes in ragfijne

nog optimale crunch

GROENTEN

snijd hier niet te veel

reepjes en strooi ze

hebben. Je kunt ze

EN KRUIDEN

van af wanneer je de

erover. Of kies voor

gewoon heel laten, of

onderkant verwijdert.

de kleine blaadjes als

in fijne schuine reepjes

UIT HET

3)

smaakvolle topping.

snijden

VOORJAAR

à

©

24 JUMBO