Deen - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 109




Hier is pagina 109 van 134 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

WEEKENDMENU

|

Wijnadvies

Voor- en tussengerecht: schenk de Vega Libre Rosado,

die past bij de soep en combineert ook goed met

sinaasappel.

Hoofdgerecht: dít vraagt om een witte wijn, zoals de

Bessen-schuimdessert

Terrazzano Verdicchio of de Mastio della Loggia Soave.

trÔ

Nagerecht: ga voor een glas bubbels, bijvoorbeeld de

Tiresia Prosecco Frizzante. Eventueel met een scheutje

NAGERECHT VOOR 4 PERSONEN

crème de cassis erin voor de kleur.

CA. 20 MINUTEN + 2 UUR OVENTIJD

EN

+ 1 UUR AFKOELEN

3 eiwitten

100 g fijne suiker

90 g poedersuiker + 1 eetl. extra

100 g blauwe bessen

1 zakje vanillesuiker

200 g mascarpone

evt. 4 eetbare bloemetjes,

>

om te garneren

bakplaat met bakpapier

Voorbereiden

ed

Verwarm de oven voor op 100°C. Klop

met een mixer de eiwitten met een snuf

LA

77

zout in een schone en vetvrije kom. Voeg

(u

geleidelijk de suiker toe tot het eiwit stijf

v

is. Spatel 90 gram poedersuiker erdoor

Schep met een lepel circa 8 hoopjes

eiwitschuim op de bakplaat en zet circa

2 uur in de oven, tot de meringues droog

zijn. Laat daarna afkoelen in de oven

Bereiden

Pureer de helft van de bessen met de

vanillesuiker en overige poedersuiker. Klop

?

Ki

2

dit met een garde door de mascarpone tot

een egale room. Verkruimel 1 meringue

x

op de bodem van elk glaasje. Verdeel de

ze

helft van de mascarpone erover. Verdeel

de rest van de bessen erover en vervolg

met de rest van de mascarpone. Eindig

met grof verkruimelde meringue en de rest

van de bessen. Garneer eventueel met een

tk, B

#*

bloemetje.

AR

305 kcal, vet 24 g (waarvan verzadigd

15 g). koolhydraten 18 g. eiwit 5 g.

+

vezels 1g, zout O,1g

Minder tijd? Vervang de meringue door

pT

kant-en-klare (paas)schuimkransjes.

+

2

ui

4