Deen - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 134 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZELFGEMAAKT PAASBROOD
Paaskrans met pre sinaasappelschil,
rozemarijn en zeezout
tt
5
LUNCH- OF BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
CA. 15 MINUTEN + 1,5 UUR RIJZEN
+ 30 MINUTEN OVENTIJD
F
1 pak mix voor witbrood
leetl. boter
leetl. gekonfijte sinaasappelschil (zie pag. 46)
leeti. gedroogde
bloem, om te bestuiven
Lei, losgeklopt
1theel. grof zeezout
Le
\
|
bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op
de verpakking met boter en lauwwarm water. Kneed
tweederde van de sinaasappelschil en tweederde van de
Dr
Een
rozemarijn erdoorheen. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen
op een warme plaats.
Bereiden
Sla het deeg terug en leg het op een met bloem bestoven
Paas-panettone
Voorbereiden
werkvlak. Kneed tot een bal en snijd het deeg in 3 gelijke
Laat de bloempot weken in water. Los de
te
stukken. Rol de stukken tot lange dikke linten van circa 80
gist en 1 theelepel suiker op in een paar
cm. Knijp de uiteinden van de 3 linten bij elkaar en vlecht
VOOR CA. 8 PERSONEN
eetlepels warme melk en laat dit 5 minuten
ze vanuit daar in elkaar. Leg de vlecht in een cirkel op de
CA. 20 MINUTEN
staan. tot het er belletjes verschijnen.
bakplaat en druk de uiteinden goed aan elkaar vast. Leg
Kneed dit samen met de rest van de melk
+ 2 UUR RIJZEN
een schone doek over de krans en laat nog 30 minuten
+ 40 MINUTEN OVENTIJD
en suiker door de bloem. Laat afgedekt
rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bestrijk
Luur rijzen op een warme plaats.
de krans met ei en bestrooi met zeezout, de rest van de
1zakje gedroogde gist
Bereiden
sinaasappelschil en rozemarijn. Bak de krans in de oven in
50 g lichtbruine basterdsuiker
20-30 minuten gaar en goudbruin.
125 mi warme melk
Wel de rozijnen in water of eventueel
350 g bloem
marsala. Klop met de deeghaken van een
elektrische mixer de boter, Ye theelepel
100 g zachte boter
360 kcal, vet 8 g (waarvan verzadigd 4 g),
3 eidooiers
zout, 2 eidooiers en alle ingrediënten
koolhydraten 57 g. eiwit 14 g. vezels - g. zout 1.7 g
voor de vulling:
voor de vulling door het deeg. Bekleed
50 g rozijnen
de bloempot met bakpapier en stort
evt. 2 eetl. marsala
en
het plakkerige deeg erin. Laat afgedekt
leetl. gekonfijte
nogmaals 1 uur rijzen op een warme
sinaasappelschil (zie pag. 46)
plaats. Verwarm de oven voor op 180°C.
50 g ongezouten pistachenoten,
Klop de laatste eidooier los en bestrijk de
gepeld
bovenkant van het deeg ermee. Bak de
voor de garnering:
panettone in de oven in 30-40 minuten gaar
1 zakje wit glazuur
en goudbruin. Laat de panettone afkoelen
PE
wo
(bakproducten)
en neem hem uit de pot. Garneer de
1
bovenkant met glazuur, bessen en noten.
ongezouten pistachenoten
m.
I
of amandelen
420 kcal, vet 16 g (waarvan verzadigd
schone terracotta bloempot
8 g). koolhydraten 59 g, eiwit 9 g.
bakpapier
vezels 3g. zout -g
Boodschappen} 412020 49