Deen - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 134 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZELFGEMAAKT PAASBROOD

Paaskrans met pre sinaasappelschil,

rozemarijn en zeezout

tt

5

LUNCH- OF BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN

CA. 15 MINUTEN + 1,5 UUR RIJZEN

+ 30 MINUTEN OVENTIJD

F

1 pak mix voor witbrood

leetl. boter

leetl. gekonfijte sinaasappelschil (zie pag. 46)

leeti. gedroogde

bloem, om te bestuiven

Lei, losgeklopt

1theel. grof zeezout

Le

\

|

bakplaat met bakpapier

Voorbereiden

Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op

de verpakking met boter en lauwwarm water. Kneed

tweederde van de sinaasappelschil en tweederde van de

Dr

Een

rozemarijn erdoorheen. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen

op een warme plaats.

Bereiden

Sla het deeg terug en leg het op een met bloem bestoven

Paas-panettone

Voorbereiden

werkvlak. Kneed tot een bal en snijd het deeg in 3 gelijke

Laat de bloempot weken in water. Los de

te

stukken. Rol de stukken tot lange dikke linten van circa 80

gist en 1 theelepel suiker op in een paar

cm. Knijp de uiteinden van de 3 linten bij elkaar en vlecht

VOOR CA. 8 PERSONEN

eetlepels warme melk en laat dit 5 minuten

ze vanuit daar in elkaar. Leg de vlecht in een cirkel op de

CA. 20 MINUTEN

staan. tot het er belletjes verschijnen.

bakplaat en druk de uiteinden goed aan elkaar vast. Leg

Kneed dit samen met de rest van de melk

+ 2 UUR RIJZEN

een schone doek over de krans en laat nog 30 minuten

+ 40 MINUTEN OVENTIJD

en suiker door de bloem. Laat afgedekt

rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Bestrijk

Luur rijzen op een warme plaats.

de krans met ei en bestrooi met zeezout, de rest van de

1zakje gedroogde gist

Bereiden

sinaasappelschil en rozemarijn. Bak de krans in de oven in

50 g lichtbruine basterdsuiker

20-30 minuten gaar en goudbruin.

125 mi warme melk

Wel de rozijnen in water of eventueel

350 g bloem

marsala. Klop met de deeghaken van een

elektrische mixer de boter, Ye theelepel

100 g zachte boter

360 kcal, vet 8 g (waarvan verzadigd 4 g),

3 eidooiers

zout, 2 eidooiers en alle ingrediënten

koolhydraten 57 g. eiwit 14 g. vezels - g. zout 1.7 g

voor de vulling:

voor de vulling door het deeg. Bekleed

50 g rozijnen

de bloempot met bakpapier en stort

evt. 2 eetl. marsala

en

het plakkerige deeg erin. Laat afgedekt

leetl. gekonfijte

nogmaals 1 uur rijzen op een warme

sinaasappelschil (zie pag. 46)

plaats. Verwarm de oven voor op 180°C.

50 g ongezouten pistachenoten,

Klop de laatste eidooier los en bestrijk de

gepeld

bovenkant van het deeg ermee. Bak de

voor de garnering:

panettone in de oven in 30-40 minuten gaar

1 zakje wit glazuur

en goudbruin. Laat de panettone afkoelen

PE

wo

(bakproducten)

en neem hem uit de pot. Garneer de

1

bovenkant met glazuur, bessen en noten.

ongezouten pistachenoten

m.

I

of amandelen

420 kcal, vet 16 g (waarvan verzadigd

schone terracotta bloempot

8 g). koolhydraten 59 g, eiwit 9 g.

bakpapier

vezels 3g. zout -g

Boodschappen} 412020 49