Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 100




Hier is pagina 100 van 126 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

+

RT

en

Een

Slow roasted spagaat-kip

© ca.1uuR

Ò BIJGERECHT

==

ee.

Æ VOOR 4 PERSONEN

&

{Ì GEMIDDELD

hr

INGREDIENTEN

“1 theel. (gerookt) paprikapoeder

LR

* Ya theel. knoflookpoeder

5

+ 12 theel. korianderpoeder

id

®

+2 eetl. olijfolie

ry

%

-1hele kip, panklaar

FU

Fr

a

|

ie

« barbecue met deksel

er

* keukenpapier

PN

* bakplaat

ie

4

- aluminiumfolie

ÿ

st

23

FE?

VOORBEREIDEN

re

1. Steek de barbecue aan. Meng de specerijen

Rie:

en olie tot een marinade en breng op smaak

met grof (zee)zout en peper. 2. Leg de kip op

p

de borst en knip of snijd de ruggengraat weg.

ni

Keer de kip om en druk met wat gewicht de

+

E

>

1%

kip door het borstbeen, totdat de kip plat ligt.

MH

Spoel de kip rondom onder koud water afen

N

ax

>

dep droog met keukenpapier. Leg de kip op de

bakplaat en wrijf het vlees rondom in met de

marinade. Laat afgedekt staan tot de barbecue

£

op temperatuur is.

#

BEREIDEN

=

1. Leg de kip met het vel naar beneden op het

rooster van de barbecue en laat in circa

10 minuten aan beide kanten bruin worden.

Keer regelmatig met behulp van een tang.

2. Leg een stuk dubbelgevouwen

on

aluminiumfolie of bakplaat onder de kip en sluit

het deksel van de barbecue. Rooster de kip in

SE

5

30-40 minuten gaar. Controleer met een prikker

of de kip gaar is. Als er helder vocht uitloopt of

NT



het vlees makkelijk loslaat, is de kip gaar. Laat

de kip nog 10 minuten rusten onder een stuk

A

me

folie. Lekker met zelfgemaakte aioli (zie pag. 101)

en een tomatensalade met feta en koriander.

voedingswaarde per persoon

225 kcal, vet 13 g (waarvan verzadigd 3 g),

koolhydraten - g, eiwit 26 g, vezels - g, zout 0,3 g

CA BI KIP VOOR EEN

VOLLE CHARDONNAY

El| scan de QR code

om naar het

a

recept te gaan

OF SOEPELE MERLO

2

KOOKINSPIRATIE

&

>)

VOOR ELKE DAG

Ë

u