Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 88
Hier is pagina 88 van 126 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
weekend
ee
#
“
u
ke,
2
N)
Kwartnoten met
Paksoi-
AN
ananaschutney
kokossoep
VOORBEREIDEN
CA. 25 MINUTEN
CA. 25 MINUTEN
afgedekt staan. 3. Verhit de
L. Verhit voor de chutney de olie
TUSSENGERECHT
zonnebloemolie in een hoge
+1 UUR KOELEN
VOORGERECHT
en fruit de sjalot circa
VOOR 4 PERSONEN
pan. Trek de noedels in 4
4 minuten op een lage stand.
gelijke stukjes en frituur kort
VOOR 4 PERSONEN
Voeg de kaneel en chilipoeder
GEMIDDELD
om en om in de hete olie.
GEMIDDELD
toe en fruit kort mee. 2. Voeg
Laat niet verkleuren, alleen
SD BIO
ZONDER VLEES
ë
ZONDER VLEES
de ananas, azijn en suiker toe
OF VIS
licht opzwellen. 4. Verwarm
en roer goed door. Laat circa
de soep nog heel kort tot
OF VIS
10 minuten zachtjes koken op
het kookpunt en schep in
een lage stand. Laat de chutney
INGREDIËNTEN
kommen. Roer de kokosroom
INGREDIËNTEN
daarna afkoelen tot later gebruik.
«1 blik (400 ml) kokosmelk
door en maak een figuur van
… 150 g zachte geitenkaas
+1 mespunt kerriepoeder
een G-sleutel met de room
«2 eetl. melk
BEREIDEN
leetl. olie
in de soep (zie tip). Leg wat
«2 lente-/bosuitjes,
+1sjalot, gesnipperd
1. Roer de geitenkaas los met de
gefrituurde noedels ernaast
fiingesneden
melk en meng met de bosui en
+1 struik paksoi
en serveer direct.
- 4 radijsjes, fijngesneden
-150 g verse doperwten,
radijs. Vorm met 2 dessertlepels
+ extra plakjes om te
8 gelijke porties en rol deze met
gedopt of diepvries-
voedingswaarde per
garneren
een vochtige, koele hand tot een
doperwten
persoon
*leetl. grof gekneusde
balletje. Bestrooi de balletjes
» 800 ml groentebouillon
165 kcal, vet 10 g (waarvan
roze peper
met roze peper en laat afgedekt
(van 2 tabletten)
verzadigd 6 g), koolhydraten
8 zoute sticks
minimaal 1 uur opstijven in de
» 500 ml zonnebloemolie, om
13 g, eiwit 5 g, vezels 4 g,
te frituren
voor de chutney:
koelkast. 2. Vul de spuitzak met
zout 28 g
-leetl. olie
de chutney en spuit 4 lijnen als
-10 g glasnoedels of mihoen
Bevat 115 g groenten
«1 sjalot, gesnipperd
een notenbalk op 2 of 4 borden.
-1theel. kaneelpoeder
Leg de kaasballetjes op en
BEREIDEN
*1theel. chilipoeder
tussen de lijnen en steek aan de
L Schep de dikke bovenste
TIPS & TRICKS
» 150 g verse ananas,
rechterkant van elk balletje een
laag room van de kokosmelk
Zo'n G-sleutel of
zeer fijngehakt
zoute stick rechtop erin.
(circa 100 ml). Klop de kerrie
vioolsleutel in de soep
«100 mi wittewijnazijn
erdoor en zet in de koelkast.
krijgen is nog best lastig.
«50 g rietsuiker
voedingswaarde per persoon
2. Verhit de olie en fruit hierin
Vul een diepvrieszakje
235 kcal, vet 11 g (waarvan
de sjalot circa 4 minuten.
met de kokosroom, knip
* spuitzak
verzadigd 6 g), koolhydraten
Spoel de paksoi schoon,
een puntje eraf en je hebt
23 g, eiwit 9 g, vezels 1 g,
hak fijn en voeg met de
zo een klein spuitzakje
zout 0,7 g
doperwten toe aan de sjalot.
om het figuur te maken,
Roerbak een paar minuten
en giet dan de hete bouillon
ALS AMUSE
Ei
Scan de QR code
om naar het
erbij. Laat circa 5 minuten
Je kunt deze frisse
recept te gaan
zachtjes koken. Pureer de
Scan de QR code
om naar het
geïitenkaasballetjes
soep en breng op smaak
recept te gaan
ook als amuse
met zout en peper. Laat
serveren, ga dan uit
van maar 1 balletje
per persoon. Leg de
balletjes eventueel
WIJN ERBIJ
op een mooie lepel
VOOR- EN TUSSENGERECHT: zit er chutney in een gerecht? Wijk dan uit naar Zuid-Afrikaans
op een klein schepje
wit, bijvoorbeeld Zuydpunt Chenin-Viognier. Drink gerust door bij de soep.
chutney.
HOOFDGERECHT:
deze ovenschotel vraagt om een zonnige rosé, zoals de Australische Stoney Creek Rosé. Die is
ongecompliceerd, verfrissend en heeft voldoende body,
NAGERECHT:
schenk bij de bitterkoekjespudding een glaasje Sea Lord Ruby Port.
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG