Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 88




Hier is pagina 88 van 126 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

weekend

ee

#



u

ke,

2

N)

Kwartnoten met

Paksoi-

AN

ananaschutney

kokossoep

VOORBEREIDEN

CA. 25 MINUTEN

CA. 25 MINUTEN

afgedekt staan. 3. Verhit de

L. Verhit voor de chutney de olie

TUSSENGERECHT

zonnebloemolie in een hoge

+1 UUR KOELEN

VOORGERECHT

en fruit de sjalot circa

VOOR 4 PERSONEN

pan. Trek de noedels in 4

4 minuten op een lage stand.

gelijke stukjes en frituur kort

VOOR 4 PERSONEN

Voeg de kaneel en chilipoeder

GEMIDDELD

om en om in de hete olie.

GEMIDDELD

toe en fruit kort mee. 2. Voeg

Laat niet verkleuren, alleen

SD BIO

ZONDER VLEES

ë

ZONDER VLEES

de ananas, azijn en suiker toe

OF VIS

licht opzwellen. 4. Verwarm

en roer goed door. Laat circa

de soep nog heel kort tot

OF VIS

10 minuten zachtjes koken op

het kookpunt en schep in

een lage stand. Laat de chutney

INGREDIËNTEN

kommen. Roer de kokosroom

INGREDIËNTEN

daarna afkoelen tot later gebruik.

«1 blik (400 ml) kokosmelk

door en maak een figuur van

… 150 g zachte geitenkaas

+1 mespunt kerriepoeder

een G-sleutel met de room

«2 eetl. melk

BEREIDEN

leetl. olie

in de soep (zie tip). Leg wat

«2 lente-/bosuitjes,

+1sjalot, gesnipperd

1. Roer de geitenkaas los met de

gefrituurde noedels ernaast

fiingesneden

melk en meng met de bosui en

+1 struik paksoi

en serveer direct.

- 4 radijsjes, fijngesneden

-150 g verse doperwten,

radijs. Vorm met 2 dessertlepels

+ extra plakjes om te

8 gelijke porties en rol deze met

gedopt of diepvries-

voedingswaarde per

garneren

een vochtige, koele hand tot een

doperwten

persoon

*leetl. grof gekneusde

balletje. Bestrooi de balletjes

» 800 ml groentebouillon

165 kcal, vet 10 g (waarvan

roze peper

met roze peper en laat afgedekt

(van 2 tabletten)

verzadigd 6 g), koolhydraten

8 zoute sticks

minimaal 1 uur opstijven in de

» 500 ml zonnebloemolie, om

13 g, eiwit 5 g, vezels 4 g,

te frituren

voor de chutney:

koelkast. 2. Vul de spuitzak met

zout 28 g

-leetl. olie

de chutney en spuit 4 lijnen als

-10 g glasnoedels of mihoen

Bevat 115 g groenten

«1 sjalot, gesnipperd

een notenbalk op 2 of 4 borden.

-1theel. kaneelpoeder

Leg de kaasballetjes op en

BEREIDEN

*1theel. chilipoeder

tussen de lijnen en steek aan de

L Schep de dikke bovenste

TIPS & TRICKS

» 150 g verse ananas,

rechterkant van elk balletje een

laag room van de kokosmelk

Zo'n G-sleutel of

zeer fijngehakt

zoute stick rechtop erin.

(circa 100 ml). Klop de kerrie

vioolsleutel in de soep

«100 mi wittewijnazijn

erdoor en zet in de koelkast.

krijgen is nog best lastig.

«50 g rietsuiker

voedingswaarde per persoon

2. Verhit de olie en fruit hierin

Vul een diepvrieszakje

235 kcal, vet 11 g (waarvan

de sjalot circa 4 minuten.

met de kokosroom, knip

* spuitzak

verzadigd 6 g), koolhydraten

Spoel de paksoi schoon,

een puntje eraf en je hebt

23 g, eiwit 9 g, vezels 1 g,

hak fijn en voeg met de

zo een klein spuitzakje

zout 0,7 g

doperwten toe aan de sjalot.

om het figuur te maken,

Roerbak een paar minuten

en giet dan de hete bouillon

ALS AMUSE

Ei

Scan de QR code

om naar het

erbij. Laat circa 5 minuten

Je kunt deze frisse

recept te gaan

zachtjes koken. Pureer de

Scan de QR code

om naar het

geïitenkaasballetjes

soep en breng op smaak

recept te gaan

ook als amuse

met zout en peper. Laat

serveren, ga dan uit

van maar 1 balletje

per persoon. Leg de

balletjes eventueel

WIJN ERBIJ

op een mooie lepel

VOOR- EN TUSSENGERECHT: zit er chutney in een gerecht? Wijk dan uit naar Zuid-Afrikaans

op een klein schepje

wit, bijvoorbeeld Zuydpunt Chenin-Viognier. Drink gerust door bij de soep.

chutney.

HOOFDGERECHT:

deze ovenschotel vraagt om een zonnige rosé, zoals de Australische Stoney Creek Rosé. Die is

ongecompliceerd, verfrissend en heeft voldoende body,

NAGERECHT:

schenk bij de bitterkoekjespudding een glaasje Sea Lord Ruby Port.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG