Deen - Folder van 01.05.2020 tot 31.05.2020 - Pagina 42




Hier is pagina 42 van 126 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.05.2020 tot 31.05.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

koken

voor elke

dag

NIET schillen, dat scheelt

Een courgette hoef je niet te schillen, de schil is eetbaar en zit vol vezels en

voedingsstoffen. Was de courgette voor gebruik en wrijf de schil goed schoon,

hieraan zit vaak nog veel stof. Snijd daarna het steeltje eraf, verwijder eventuele

lelijke plekken en je kunt ermee gaan koken. Zie je binnenin een grote courgette

heel kleine zaadjes zitten? Deze kun je wel opeten, maar snijd bij grotere zaden alles

vanaf de zaadlijsten gewoon weg.

ee

Fa

AAN DE SLAG MET

EEN COURGETTE

N

7

77

VZ

U

7

N

77

N

A

Y

7

Pac vakvoor gebruik

À

ÿ

77

2

7

(LL LL =

FA

Snijd de boven- en onderkant

van de courgette

(LAN

a.

a

| N

PAL

Probeer je courgette niet te

#4

schillen, want de meeste

D)

voedingsstoffen zitten in de schil

/

>

ps

.

5

Ed

De courgette kan

op verschillen-

«LS

x

de wijzen bereid

worden: bakken,

koken, stomen,

=

Te

2)

grillen, frituren en

roosteren

=—=

ad u

/

LEKKERE BLOEMEN

Een courgetteplant krijgt heel mooie, gele bloemen en deze kun je ook eten! Aan de

d

as.

vrouwelijke bloem, ‘courgette fleur’, zit een kleine courgette. De mannelijke bloem

is iets groter, steviger en geschikt om te vullen. Mocht je deze bloemen kunnen

Se

vinden, bijvoorbeeld aan de courgetteplant in je moestuin, vulze dan eens met een

mengsel van ricotta en citroenrasp. Haal daarna door een laagje beslag en frituur de

gevulde bloemen goudbruin. Naast lekker ook een prachtig gezicht op het bord.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG