Deen - Folder van 01.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 175 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KLASSIEKE BIJGERECHTEN

SPINAZIETAARTJES MET

BALSAMICO-SJALOTJES

Nl

® cA.20 MINUTEN

L7 à

RT

+ TUUR KOELEN + 15 MINUTEN

© BIJGERECHT

vu

ng!

& VOOR4PERSONEN

x}

LE

«|

Q GEMIDDELD

@ ZONDER VLEES OF VIS

fe

3

voedingswaarde per persoon

&

»*

ad

w

575 kcal, ver 35 g (waarvan verzadigd 20 9),

N RS I

koolhydraten 40 g, eiwit 22 9, vezels5g,

zout 0,7 q 85 g groente p.p.

RL:

a |



INGREDIENTEN

1theel boter

en

2 eetl. olijfolie

Em

=

150 g sjalotten, in ringen

D

2 eetl. balsamicoazijn

400 g spinazie, panklaar



oor het deeg:

100 q koude boter, in blokjes

FRISSE

100 q Parmezaanse kaas, geraspt

His 19 tp

DOPERWTENPUREE

200 g bloem

teert. gedroogde rozemarijn

Kook 250 g kruimige aardappels, in kleine

Lei, losgeklopt

blokjes, in circa 10 minuten gaar inwater met

zout. Kook deloatste 2 minuten vande kooktijd

ker

k

hine_

600 gramdiepvriesdoperwten meeengiet

vershoudfolie

daarnaaf. Laat goed uitlekken in een vergieten

muffinvorm, ingevet

schepterug in de pan. Voeg l eetlepel olijfolie

enleetlepelbotertoeenstamptoteen grove

VOORBEREIDEN

puree. Breng opsmaak met peperenschepde

1. Mix voorhet deeg de boter met de kaas ineen

rasp van citroenen de fijngesneden blaadjes

keukenmachine toteen korrelig mengsel. Voeg de

van 4 takjes munt erdoorheen. Serveer ineen

bloem, rozemarijnen peper toe en giet het ei erbij

voorverwarmde schaal.

terwijlde machine draait.

2. Kneed het deeg tot een dikke rolen verpak in

Ee

folie. Laat in minimaal | uvurstevig worden inde

koelkast

De pérfecte

BEREIDEN

>

1. Verhit de boter en | eetlepel olie en fruit hierinde

puree bij kip of

et

Al

siolot circa 5 minuten opeenlagestandzachten

pe

Ì

lichtbruin. Bestrooi met zouten peperenlaatop

varkensvlees

middelhoge stand nogeen paar minuten bakken.

©

Voeg de balsamicoen leetlepel watertoeenlaat

Sa

afgedekt 5 minutenstoven

4

MEER WETEN

©:

2%

ve

Ya

pr

2. Verwarm de oven voorop 180°C. Sniidhet deeg

DE

sh

in8 portiesen rol uit tot Ya cm dik. Bekleed hiermee

et

RE

volg ons op:

«

ME

I

0

vy

de holtes vande muffinvorm en bak inde oven in

x

600

@

is

circa 15 minutengaar. Laat ofkoelen inde vorm.

3. Verwarmde sjalotjes. Verhit de overige olie in

Le)

een grote koekenpan en roerbak hierinde spinazie

of ga naar

enkele minuten. Verdeel de spinazie en sjalotjes

boodschappen.nl/kerst-bijgerechten

@)/

overde deegbakjes en serveer op een schaal

Boodschappen

ui

61