Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 109




Hier is pagina 109 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BIJGERECHTEN

00

®

GEEL-RODE

AARDAPPELGRATIN

STOOFPEERTJES

MET DILLE EN CITROEN

Hoe feestelijk is deze schaal vol

Een romige gratin met een knapperig

prachtig gekleurde peertjes?

korstje, precies het contrast dat je wilt

(£1 UUR EN 40 MIN. WACHTTIJD) (VEGETARISCH)

(VEGETARISCH) (GLUTENVRIJ) (VOORAF TE MAKEN)

- lkilo iets kruimige aardappelen

« lcitroen

« 400 ml rode port

(bijv. AH Excellent Gourmande)

« lteen knoflook

« 750 ml witte wijn

« 50 g bruine suiker

« 100 g suiker

« 100 ml bietensap

« 2citroenen (schoongeboend)

+ 1tlkurkuma

« lelmaizena

« Vo bakje dille (à 15 g)

» 12 kleine stoofperen

+ sateprikker

« 250 ml kookroom

(Gieser Wildeman,

« 150 g geraspte kaas voor ovengratin

I

+ even groot)

* ronde ovenschaal ® 20 cm (ingevet)

1 Halveer de citroen en pers de vrucht uit.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil

Doe het citroensap in een grote pan.

de aardappelen en snijd of schaaf ze met

Voeg de witte wijn, suiker, kurkuma en

een kaasschaaf, dunschiller, mandoline of

500 ml water toe en breng aan de kook.

keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.

2 Schil ondertussen de peertjes met een

2 Snijd de knoflook fijn en rasp de gele

dunschiller, laat het steeltje zitten. Snijd

schil van de citroen. Houd 2 takjes dille

Verspakket voor 4-8 personen.

Ca. 15 uur bereidingstijd.

een plakje van de onderkant, zodat de

achter voor de garnering en snijd de rest

AH Excellent Verspakket stoofpeertjes

peertjes goed rechtop blijven staan.

fijn. Meng de knoflook, fijngesneden dille

1250 g € 399

3 Zet de peertjes in het wijn-watermengsel.

en het citroenrasp door de aardappel en

Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg er.

bestrooi met (versgemalen) peper en zout.

eventueel een bordje op als de peertjes

Zet de aardappelplakjes rechtop vanaf de

bovendrijven. Breng aan de kook en laat

rand in de ovenschaal en maak zo rondom

uur en 20 min. tegen de kook aan stoven

een roospatroon. Schenk de room erover

eneen

|

met de deksel op de pan.

en bestrooi met de kaas.

OUCHESSE |.

lue

4 Doe de port, bruine suiker en het bieten-

3 Bak de aardappelgratin onder het

sap in een grote ondiepe (hapjes)pan en

midden van de oven in ca. l uur goudgeel

rd

il

|

breng aan de kook. Zet de peertjes er

en gaar. Dek eventueel na 35 min. losjes af

rechtop in, zodat ze ca. tot de helft in de

met aluminiumfolie zodat de gratin niet te

port staan. Kook op laag vuur 20 min. tot

donker wordt. Controleer na 50 min. of de

x Aardappelpuree-rozetjes.

ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.

gratin gaar is. Dit is het geval als je er een

AH Excellent Pommes duchesse

Controleer de gaarheid door met de saté-

scherp mes gemakkelijk helemaal in kunt

1 stuks € 1.89

steken. Garneer met de rest van de dille.

prikker in een peertje te prikken.

5 Haal de peertjes met een opscheplepel

uit de pan, laat het vuur aan. Meng

Je kunt de gratin t/m stap 2 een dag van

lel maizena door het portmengsel, breng

tevoren maken. Bewaar afgedekt in de

aan de kook en laat in ca. 3 min. binden.

koelkast. Neem de schaal tijdens het voor-

Serveer de peertjes en de portsaus apart.

verwarmen van de oven uit de koelkast.

Y

L

Je kunt dit gerecht t/m stap 4 een dag

BEVAT pp. 435 kcal 15 g eiwit - 22 g vet,

van tevoren maken. Als je de peertjes

waarvan 14 g verz. - 42 g koolhydraten,

een nacht in het portmengsel laat staan,

waarvan 4 g suikers - 0.8 g zout - 4 g vezels

wordt de kleur nog intenser.

«Prijs p.p. € 1.55

Dun gesneden.

BEVAT p.p. 480 kcal -1 g eiwit - O g vet, waar-

van Og verz. : 88 g koolhydraten, waarvan 72 g

© AH verse Franse friet

X

7009 €095

suikers - O.lg zout - 5 g vezels - Prijs pp. € 2.80

allerhande