Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 109

Hier is pagina 109 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BIJGERECHTEN
00
®
GEEL-RODE
AARDAPPELGRATIN
STOOFPEERTJES
MET DILLE EN CITROEN
Hoe feestelijk is deze schaal vol
Een romige gratin met een knapperig
prachtig gekleurde peertjes?
korstje, precies het contrast dat je wilt
(£1 UUR EN 40 MIN. WACHTTIJD) (VEGETARISCH)
(VEGETARISCH) (GLUTENVRIJ) (VOORAF TE MAKEN)
- lkilo iets kruimige aardappelen
« lcitroen
« 400 ml rode port
(bijv. AH Excellent Gourmande)
« lteen knoflook
« 750 ml witte wijn
« 50 g bruine suiker
« 100 g suiker
« 100 ml bietensap
« 2citroenen (schoongeboend)
+ 1tlkurkuma
« lelmaizena
« Vo bakje dille (à 15 g)
» 12 kleine stoofperen
+ sateprikker
« 250 ml kookroom
(Gieser Wildeman,
« 150 g geraspte kaas voor ovengratin
I
+ even groot)
* ronde ovenschaal ® 20 cm (ingevet)
1 Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil
Doe het citroensap in een grote pan.
de aardappelen en snijd of schaaf ze met
Voeg de witte wijn, suiker, kurkuma en
een kaasschaaf, dunschiller, mandoline of
500 ml water toe en breng aan de kook.
keukenmachine in zo dun mogelijke plakjes.
2 Schil ondertussen de peertjes met een
2 Snijd de knoflook fijn en rasp de gele
dunschiller, laat het steeltje zitten. Snijd
schil van de citroen. Houd 2 takjes dille
Verspakket voor 4-8 personen.
Ca. 15 uur bereidingstijd.
een plakje van de onderkant, zodat de
achter voor de garnering en snijd de rest
AH Excellent Verspakket stoofpeertjes
peertjes goed rechtop blijven staan.
fijn. Meng de knoflook, fijngesneden dille
1250 g € 399
3 Zet de peertjes in het wijn-watermengsel.
en het citroenrasp door de aardappel en
Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg er.
bestrooi met (versgemalen) peper en zout.
eventueel een bordje op als de peertjes
Zet de aardappelplakjes rechtop vanaf de
bovendrijven. Breng aan de kook en laat
rand in de ovenschaal en maak zo rondom
uur en 20 min. tegen de kook aan stoven
een roospatroon. Schenk de room erover
eneen
|
met de deksel op de pan.
en bestrooi met de kaas.
OUCHESSE |.
lue
4 Doe de port, bruine suiker en het bieten-
3 Bak de aardappelgratin onder het
sap in een grote ondiepe (hapjes)pan en
midden van de oven in ca. l uur goudgeel
rd
il
|
breng aan de kook. Zet de peertjes er
en gaar. Dek eventueel na 35 min. losjes af
rechtop in, zodat ze ca. tot de helft in de
met aluminiumfolie zodat de gratin niet te
port staan. Kook op laag vuur 20 min. tot
donker wordt. Controleer na 50 min. of de
x Aardappelpuree-rozetjes.
ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen.
gratin gaar is. Dit is het geval als je er een
AH Excellent Pommes duchesse
Controleer de gaarheid door met de saté-
scherp mes gemakkelijk helemaal in kunt
1 stuks € 1.89
steken. Garneer met de rest van de dille.
prikker in een peertje te prikken.
5 Haal de peertjes met een opscheplepel
uit de pan, laat het vuur aan. Meng
Je kunt de gratin t/m stap 2 een dag van
lel maizena door het portmengsel, breng
tevoren maken. Bewaar afgedekt in de
aan de kook en laat in ca. 3 min. binden.
koelkast. Neem de schaal tijdens het voor-
Serveer de peertjes en de portsaus apart.
verwarmen van de oven uit de koelkast.
Y
L
Je kunt dit gerecht t/m stap 4 een dag
BEVAT pp. 435 kcal 15 g eiwit - 22 g vet,
van tevoren maken. Als je de peertjes
waarvan 14 g verz. - 42 g koolhydraten,
een nacht in het portmengsel laat staan,
waarvan 4 g suikers - 0.8 g zout - 4 g vezels
wordt de kleur nog intenser.
«Prijs p.p. € 1.55
Dun gesneden.
BEVAT p.p. 480 kcal -1 g eiwit - O g vet, waar-
van Og verz. : 88 g koolhydraten, waarvan 72 g
© AH verse Franse friet
X
7009 €095
suikers - O.lg zout - 5 g vezels - Prijs pp. € 2.80
allerhande