Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 144

Hier is pagina 144 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
NAGERECHTEN
60009
SINAASAPPEL-
steelpan bij de rest van de melk en breng al
Neem de kom uit de pan. meng er
MERINGUES MET
roerend met een garde aan de kook. Neem
45 g gehakte hazelnoten door en zet
LAURIERROOM
van het vuur, dek af met vershoudfolie en
weg tot gebruik.
EN AMANDEL
laat helemaal afkoelen. Roer de helft van
3 Verwarm de oven voor op 100 °C.
Luchtig, romig, zacht en zoet, dit is echt
de fijngesneden sinaasappel erdoor.
Teken op 2 vellen bakpapier een cirkel van
alles wat je wilt van een kersttoetje.
4 Verhit een koekenpan zonder olie of
@ 20 em. Splits de eieren (de eidooiers ge-
boter. rooster het amandelschaafsel 3 min.
bruik je niet). Doe de eiwitten in een schone,
tot goudgeel. Laat afkoelen op een bord.
vetvrije kom, voeg de V2 tl zout toe en klop
Klop de slagroom lobbig. Schep op elke
met een mixer met schone gardes op de
meringue | el laurierroom, l'el slagroom en
hoogste stand in 4 min. stijf. Blijf nog
wat fijngesneden sinaasappel. Bestrooi
ó6 min. kloppen en voeg beetje bij beetje
+ 2eieren
+ 2laurierblaadjes
met het amandelschaafsel en leg er een
300 g basterdsuiker en vervolgens het
« 2handsinaas-
* 2elmaizena
plakje gesuikerde sinaasappel op.
vanille-extract toe. Meng het chocolade-
appels (schoon-
«55 gamandel-
hazelnootmengsel er met een spatel
geboend)
schaafsel
De meringues kun je 1 dag van tevoren ma-
voorzichtig door, tot een marmereffect
ontstaat. Spreid dit uit over de 2 cirkels op
« 100 g poedersuiker
« 200 ml slagroom
ken. Bewaar in vershoudfolie op een droge,
« 500 g witte
« spuitzak
koele plek. De gesuikerde sinaasappel kun
de 2 bakplaten en zet ze onder elkaar in de
basterdsuiker
« bakpapier
je 3 weken in de koelkast bewaren.
oven. Bak de meringues in 3 uur knapperig
+ 150 ml volle melk
en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.
BEVAT p.p. 460 kcal -9 geiwit- 29 g vet,
Laat in 2/2 uur afkoelen in de uitgezette
1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits
waarvan 14 g verz. - 39 g koolhydraten,
oven met de ovendeur op een kier.
de eieren. zet de dooiers apart. Rasp de
waarvan 36 g suikers - 0.5 g zout - 2 g vezels
4 Smelt de rest van de basterdsuiker in
oranje schil van Ì sinaasappel. de vrucht
- Prijs p.p. € 1.40
een lichte pan op laag vuur tot de suiker
gebruik je verder niet. Klop in een schone,
karamelliseert. Roer niet in de pan en blijf
vetvrije kom met een mixer het eiwit met
de karamel in de gaten houden of hij niet te
een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje
donker wordt. Verwarm 50 ml slagroom in
60600
de poedersuiker toe en blijf kloppen tot je
een tweede pan. Roer met een houten lepel
glanzende, witte pieken hebt. Meng het
PRALINÉ-MERINGUE
de warme slagroom en het zeezout door
sinaasappelrasp erdoor. Schep het eiwit in
MET GEZOUTEN
de karamel. Pas op voor hete spetters.
een spuitzak. Spuit 4 nestjes van ® 10 cm
KARAMELSAUS
Laat de karamelsaus 30 min. afkoelen.
op een met bakpapier beklede bakplaat.
Een feestelijk dessert, waarvan alle
5 Klop derest van de slagroom met de
Bak de meringues in ca. 1/2 uur in de oven
tafelgenoten spontaan gaan juichen.
poedersuiker stijf. Bestrijk l meringue met
droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat
de helft van de geklopte slagroom. schenk
de meringues er nog Ì uur in staan.
er een derde van de karamelsaus over,
leg hier de tweede meringue op. Verdeel
2 Snijd ondertussen de 2e sinaasappel in
plakjes van 3 mm dik. Breng een pan water
de rest van de geklopte slagroom erover,
aan de kook en kook de plakjes 3 min. Giet
« 95 g ongebrande
+ 2el Madagascar
bestrooi met de achtergehouden hazel-
af en spoel af onder koud stromend water.
hazelnoten
vanille-extract
noten. Schaaf de rest van de chocolade
met een dunschiller in krullen over de
Breng 400 g basterdsuiker met 400 ml water
« 250 g pure
(flesje 60 ml,
aan de kook en roer tot de suiker is opge-
chocolade
Nielsen-Massey)
praliné-meringue. Schenk aan tafel de
lost. Voeg de sinaasappelplakjes toe en
« 6eieren
« 300 ml slagroom
rest van de karamelsaus erover.
kook 55 min. op middelhoog vuur. Laat uit-
« Ve tl zout
« Htl zeezout
TIP Heb je geen 2 bakplaten?
lekken en afkoelen op een rooster. Bestrooi
« 400 g witte
« 30 g poedersuiker
Bekleed dan een rooster met bakpapier.
met 2 el basterdsuiker. Houd de 4 mooiste
basterdsuiker
« bakpapier
plakjes apart. snijd de rest heel fijn.
« 2bakplaten
De praline-meringue kan | dag van tevoren
3 Breng ondertussen de melk met de
worden gemaakt. Bewaar in vershoudfolie
laurier in een steelpan op laag vuur tegen
1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter
op een droge, koele plek, Maak op de dag
de kook aan. Haal van het vuur en verwijder
en rooster de hazelnoten in 5 min. goudbruin.
zelf af met de room en karamelsaus.
de laurierblaadjes. Klop de eidooiers met
Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
de rest van de suiker met een handmixer
2 Hak 200 g chocolade grof. doe in een
BEVAT p.p. 430 kcal - 6 g eiwit - 24 g vet.
dik, wit en luchtig. Voeg de maizena toe,
vuurvaste kom en laat boven een pan met
waarvan 11 g verz. 46 g koolhydraten,
klop in l min. tot een glad mengsel. Voeg al
kokend water smelten (au bain-marie).
waarvan 45 g suikers - 0.4 g zout: 3 g vezels
mixend Vs van de hete melk toe. Doe in de
Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Sven Benjamins. foodstyling Martine Steenstra, styling Ulika Gustafsson, Marjolein Vonk. Nicole de Werk. fotografie Rolinda Windhorst, visagie Niels Wahlers
Zorg dat de kom het water niet raakt.
“Prijs p.p. €115