Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 144




Hier is pagina 144 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NAGERECHTEN

60009

SINAASAPPEL-

steelpan bij de rest van de melk en breng al

Neem de kom uit de pan. meng er

MERINGUES MET

roerend met een garde aan de kook. Neem

45 g gehakte hazelnoten door en zet

LAURIERROOM

van het vuur, dek af met vershoudfolie en

weg tot gebruik.

EN AMANDEL

laat helemaal afkoelen. Roer de helft van

3 Verwarm de oven voor op 100 °C.

Luchtig, romig, zacht en zoet, dit is echt

de fijngesneden sinaasappel erdoor.

Teken op 2 vellen bakpapier een cirkel van

alles wat je wilt van een kersttoetje.

4 Verhit een koekenpan zonder olie of

@ 20 em. Splits de eieren (de eidooiers ge-

boter. rooster het amandelschaafsel 3 min.

bruik je niet). Doe de eiwitten in een schone,

tot goudgeel. Laat afkoelen op een bord.

vetvrije kom, voeg de V2 tl zout toe en klop

Klop de slagroom lobbig. Schep op elke

met een mixer met schone gardes op de

meringue | el laurierroom, l'el slagroom en

hoogste stand in 4 min. stijf. Blijf nog

wat fijngesneden sinaasappel. Bestrooi

ó6 min. kloppen en voeg beetje bij beetje

+ 2eieren

+ 2laurierblaadjes

met het amandelschaafsel en leg er een

300 g basterdsuiker en vervolgens het

« 2handsinaas-

* 2elmaizena

plakje gesuikerde sinaasappel op.

vanille-extract toe. Meng het chocolade-

appels (schoon-

«55 gamandel-

hazelnootmengsel er met een spatel

geboend)

schaafsel

De meringues kun je 1 dag van tevoren ma-

voorzichtig door, tot een marmereffect

ontstaat. Spreid dit uit over de 2 cirkels op

« 100 g poedersuiker

« 200 ml slagroom

ken. Bewaar in vershoudfolie op een droge,

« 500 g witte

« spuitzak

koele plek. De gesuikerde sinaasappel kun

de 2 bakplaten en zet ze onder elkaar in de

basterdsuiker

« bakpapier

je 3 weken in de koelkast bewaren.

oven. Bak de meringues in 3 uur knapperig

+ 150 ml volle melk

en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.

BEVAT p.p. 460 kcal -9 geiwit- 29 g vet,

Laat in 2/2 uur afkoelen in de uitgezette

1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits

waarvan 14 g verz. - 39 g koolhydraten,

oven met de ovendeur op een kier.

de eieren. zet de dooiers apart. Rasp de

waarvan 36 g suikers - 0.5 g zout - 2 g vezels

4 Smelt de rest van de basterdsuiker in

oranje schil van Ì sinaasappel. de vrucht

- Prijs p.p. € 1.40

een lichte pan op laag vuur tot de suiker

gebruik je verder niet. Klop in een schone,

karamelliseert. Roer niet in de pan en blijf

vetvrije kom met een mixer het eiwit met

de karamel in de gaten houden of hij niet te

een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje

donker wordt. Verwarm 50 ml slagroom in

60600

de poedersuiker toe en blijf kloppen tot je

een tweede pan. Roer met een houten lepel

glanzende, witte pieken hebt. Meng het

PRALINÉ-MERINGUE

de warme slagroom en het zeezout door

sinaasappelrasp erdoor. Schep het eiwit in

MET GEZOUTEN

de karamel. Pas op voor hete spetters.

een spuitzak. Spuit 4 nestjes van ® 10 cm

KARAMELSAUS

Laat de karamelsaus 30 min. afkoelen.

op een met bakpapier beklede bakplaat.

Een feestelijk dessert, waarvan alle

5 Klop derest van de slagroom met de

Bak de meringues in ca. 1/2 uur in de oven

tafelgenoten spontaan gaan juichen.

poedersuiker stijf. Bestrijk l meringue met

droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat

de helft van de geklopte slagroom. schenk

de meringues er nog Ì uur in staan.

er een derde van de karamelsaus over,

leg hier de tweede meringue op. Verdeel

2 Snijd ondertussen de 2e sinaasappel in

plakjes van 3 mm dik. Breng een pan water

de rest van de geklopte slagroom erover,

aan de kook en kook de plakjes 3 min. Giet

« 95 g ongebrande

+ 2el Madagascar

bestrooi met de achtergehouden hazel-

af en spoel af onder koud stromend water.

hazelnoten

vanille-extract

noten. Schaaf de rest van de chocolade

met een dunschiller in krullen over de

Breng 400 g basterdsuiker met 400 ml water

« 250 g pure

(flesje 60 ml,

aan de kook en roer tot de suiker is opge-

chocolade

Nielsen-Massey)

praliné-meringue. Schenk aan tafel de

lost. Voeg de sinaasappelplakjes toe en

« 6eieren

« 300 ml slagroom

rest van de karamelsaus erover.

kook 55 min. op middelhoog vuur. Laat uit-

« Ve tl zout

« Htl zeezout

TIP Heb je geen 2 bakplaten?

lekken en afkoelen op een rooster. Bestrooi

« 400 g witte

« 30 g poedersuiker

Bekleed dan een rooster met bakpapier.

met 2 el basterdsuiker. Houd de 4 mooiste

basterdsuiker

« bakpapier

plakjes apart. snijd de rest heel fijn.

« 2bakplaten

De praline-meringue kan | dag van tevoren

3 Breng ondertussen de melk met de

worden gemaakt. Bewaar in vershoudfolie

laurier in een steelpan op laag vuur tegen

1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter

op een droge, koele plek, Maak op de dag

de kook aan. Haal van het vuur en verwijder

en rooster de hazelnoten in 5 min. goudbruin.

zelf af met de room en karamelsaus.

de laurierblaadjes. Klop de eidooiers met

Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

de rest van de suiker met een handmixer

2 Hak 200 g chocolade grof. doe in een

BEVAT p.p. 430 kcal - 6 g eiwit - 24 g vet.

dik, wit en luchtig. Voeg de maizena toe,

vuurvaste kom en laat boven een pan met

waarvan 11 g verz. 46 g koolhydraten,

klop in l min. tot een glad mengsel. Voeg al

kokend water smelten (au bain-marie).

waarvan 45 g suikers - 0.4 g zout: 3 g vezels

mixend Vs van de hete melk toe. Doe in de

Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Sven Benjamins. foodstyling Martine Steenstra, styling Ulika Gustafsson, Marjolein Vonk. Nicole de Werk. fotografie Rolinda Windhorst, visagie Niels Wahlers

Zorg dat de kom het water niet raakt.

“Prijs p.p. €115