Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VOORGERECHTEN

©

TOMATENCRÈMESOEP

3 Steek ondertussen met een uitsteek-

MET BLADERDEEG-

vormpje minstens 4 grote en kleine sterren

STERREN

of andere kerstfiguurtjes uit het blader-

Simpele tomatensoep omgetoverd tot

deeg. Rol de restjes bladerdeeg uit met

iets bijzonders, met kerstboom én ster.

een deegroller en steek ook hier sterren

uit. Leg de sterren op een met bakpapier

beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk

de bladerdeegfiguurtjes met de kwast licht

met ei. Bestrooi met sesamzaadjes. Bak de

« 2 plakjes roomboterbladerdeeg

figuurtjes in de oven in ca. 15 min. goudgeel

+ lrodeui

en gaar.

« 2tenen knoflook

4 Snijd ondertussen de onderkant van de

« 2el olijfolie

salade-ui en snijd de rest in dunne ringen.

« Htl venkelzaad

Schep de soep in 4 kommen. Roer de crème

+ 1blik gepelde tomaten (400 g)

fraîche los met 1 el water. Teken met behulp

« Va groentebouillonblokje

van een theelepel een kerstboom of mooie

« \tl suiker

swirl in de soep. Bestrooi met de salade-ui.

3el slagroom

Verdeel de bladerdeegsterren over de

1 Halveer de bietjes met een scherp mes

lei

kommen en serveer direct.

en snijd in heel dunne plakjes, zo'n 4-5 plak-

« 5g sesamzaad

TIP Je kunt de bladerdeegvormpjes ook

jes per persoon. Maak met een dunschiller

« 1 salade-ui

snijden. Teken dan eventueel eerst een

lange linten van de komkommer. Verwijder

« 125 g crème fraîche

figuurtje op papier, knip uit en leg op het

de steelaanzet en de zaadlijsten van de

« staafmixer

bladerdeeg. Snijd rondom het papier.

paprika en snijd in dunne repen.

« kerst-uitsteekvormpjes (optioneel)

2 Halveer de druiven. Snijd de cherrytoma-

« deegroller

BEVAT pp. 340 kcal - 5 g eiwit - 28 g vet,

ten in dunne plakjes van een V2 cm. Rasp de

« bakpapier

waarvan 14 g verz. 16 g koolhydraten,

oranje schil van l mandarijn en pers het sap

« bakkwast

waarvan 7 g suikers 09 g zout - 2g vezels

eruit. Schil de rest van de mandarijnen, snijd

- Pris p.p. € 0.80

in dunne plakjes en halveer ze.

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het

3 Meng het mandarijnensap met het -rasp

bladerdeeg uit de vriezer. Snipper de ui. Snijd

en de honing in een kommetje. Giet er al

de knoflook fijn.

roerend de olijfolie bij. Breng op smaak met

2 Verwarm de olie in een soeppan. Fruit de

versgemalen peper en zout.

ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laat-

4 Verhit een koekenpan zonder olie of

ste minuut de knoflook en venkelzaadjes toe

boter en rooster hierin de pijnboompitten in

®

en bak nog even mee. Giet het blik gepelde

4 min. goudgeel op middelhoog vuur.

tomaten erbij. Spoel het blik uit met 200 ml

REGENBOOG-

5 Maak de borden op. Begin onder aan het

water en doe dit met het bouillonblokje en

CARPACCIO MET

bord met een boogje van blauwe bessen.

de suiker in de pan. Breng aan de kook, zet

PIJNBOOMPITTEN

Leg er een baan bietjes omheen. Ga verder

het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken.

EN PARMAHAM

met de komkommer. paprika, plakjes

Zet het vuur uit en roer de room erdoor.

Extra kleurrijk, speciaal voor kerst.

mandarijn en eindig met de cherrytomaten

Pureer de soep glad met de staafmixer.

Maak ook zo'n regenboog op de andere

Proef en breng op smaak met versgemalen

CEE

3 borden. Je kunt er ook voor kiezen om

peper en eventueel zout.

een grotere regenboog maken op 1 groot

« 2 gekookte rode bietjes (pak 400 g)

bord. Leuk om samen te delen!

+ V2komkommer

6 Besprenkel met de dressing en bestrooi

- 1gele paprika

met de pijnboompitten. Scheur de plakken

« 16 witte druiven

ham in de lengte doormidden en rol er

« 8 cherrytomaten

kleine roosjes van. Verdeel de roosjes over

« 3 mandarijnen (schoongeboend)

de borden.

« 1tlhoning

« 4 el extra vierge olijfolie

BEVAT pp. 325 kcal - 12 g eiwit 23 g vet,

« 30 g pijnboompitten

waarvan 4 g verz. 16 g koolhydraten,

« 4 el blauwe bessen (diepvries, ontdooid)

waarvan 15 g suikers - 1.8 q zout

« 8 plakken prosciutto di Parma (80 g)

4 g vezels - Prijs p‚p. € 2.00

allerhande