Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 80

Hier is pagina 80 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
©
000
KABELJAUWFILET
BLADERDEEG MET
MET MOSSELEN,
ZALM EN DILLERIJST
WORTEL EN ZEEKRAAL
De naam van dit Frans-Russische gerecht
grote rechthoek ontstaat. Druk het goed
Een buitengewoon stijlvol bordje vis:
is coulibiac en komt van het Russische
zilt en zacht.
vast met je vingers. De andere helft blader-
kulebjaka, wat zoiets als 'kooltaart'
deeg leg je weer even in de koelkast
betekent.
tot gebruik.
5 Leg de koolbladeren op het bladerdeeg,
zo plat mogelijk. Laat aan beide lange
+ lkleine winterpeen
+ 40 groomboter
zijden van het deeg ca. 3 cm vrij. Leg de rijst
(ca.120 9)
« 100 g zeekraal
in de lengte van Va deel van de kool. Druk
« 2kilo mosselen
« 150 ml witte wijn
stevig aan met je vingers. Verdeel de pad-
(bak)
« 150 ml slagroom
« 150 g basmatirijst
« V2 bakje platte
denstoelen hierover. leg de zalmfilets hier in
« 520 g kabeljauw-
« hapjespan met
+ 80 groomboter
peterselie (à 15 g)
de lengte op (snijd bij indien nodig). Leg de
haasjes (4 stuks)
antiaanbaklaag
« spitskool
« Y2 bakje dille (a 15 g)
halve eieren hier in de lengte op. Zorg dat
* lel bloem
« ovenschaal
+ 4eieren
« 540 g vers blader-
alles goed recht ligt, met de rijst onderop,
« 2el olijfolie
« lui
deeg (rol 270 9)
druk eventueel nog stevig aan.
« 125 ggesneden
« 500 g zalmfilet
6 Vouw het grote onbelegde deel van de
1 Schil en snijd de peen in kleine blokjes van
champignons
« bakpapier
kool en bladerdeeg strak over de vulling.
een 2 cm (brunoise). Spoel de mosselen goed
+ Icitroen
Druk het deeg aan alle kanten goed dicht
met koud water. Gooi beschadigde mosselen
(schoongeboend)
en zorg dat je de naad net onder het pak-
weg. Geef openstaande mosselen een tikje
ket vouwt. Splits het laatste ei en klop de
op het aanrecht. Gooi weg als ze open blijven
1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook
eidooier los, het eiwit gebruik je niet. Bestrijk
staan. Dep de kabeljauwhaasjes droog met
de rijst volgens de aanwijzingen op de
het opgerolde bladerdeeg hier rijkelijk mee.
keukenpapier. Bestrooi met peper en zout. Doe
verpakking. Schep er 50 g boter door en
7 Snijd het achtergehouden stuk blader-
de bloem in een bord en wentel de vis erdoor.
laat afkoelen.
deeg in de breedte doormidden en snijd
Schud overtollige bloem van de vis.
2 Breng ondertussen een grote pan water
hier in de lengte 10 repen van ca. 1x 20 cm
2 Verhit de olijfolie met 20 g boterin de
met zout aan de kook. Haal 4 grote blade-
van. Leg 5 repen schuin over het inge-
hapjespan en bak de vis 4 min. op hoog vuur.
ren van de spitskool en snijd de nerf eruit.
smeerde deegpakket en leg vervolgens
Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest
Kook de koolbladeren 3 min. en spoel onder
de 5 laatste repen er kruislings overheen
van de boter in een koekenpan en bak de zee-
koud stromend water (blancheren). Kook
tot een mooi ruitpatroon ontstaat. Vouw
kraal al omscheppend 3 min. op middelhoog
3 eieren in 6 min. net hard, laat schrikken. pel
de uiteinden van de repen netjes onder het
vuur. Houd de vis en zeekraal warm op een
en halveer.
deegpakket. Bestrijk ook de repen met de
warm bord afgedekt met aluminiumfolie.
3 Snipper de ui en fruit in de rest van de
losgeklopte eidooier, maak de eidooier op
3 Doe de peen en mosselen in de hapjespan.
boter 2 min. in een koekenpan op laag vuur.
totdat de hele coulibiac is ingesmeerd. Bak
et het vuur hoog en bak 2 min. Blus af met de
Doe de champignons erbij en bak 3 min. op
de coulibiac ca. 40 min. in de oven tot gaar
witte wijn en slagroom en kook 4 min. met de
hoog vuur. Rasp de gele schil van de citroen
en glanzend goudbruin. Laat 5 min. staan
deksel op de pan. Haal van het vuur. Gebruik
en pers de helft van de vrucht uit. Breng de
voor je de coulibiac in 8 stukken snijdt,
een mosselschelp om de mosselen uit hun
paddenstoelen op smaak met het citroen-
serveer warm.
schelp te halen. Gooilege schelpen weg, houd
rasp en lel citroensap, peper en zout. Snijd
TIP Met de rest van de spitskool maak
een handjevol apart. Doe de mosselen zelf
de peterselie en dille fijn en meng door de
je een koolsla door de kool heel fijn te
terug in de saus.
afgekoelde rijst.
snijden en te mengen met fijngesneden
4 Verdeel de kabeljauw over warme borden.
salade-ui, 2el rozijnen, 150 g peen ju-
Verdeel de mosselen met peen en wittewijn-
4 Roll rol bladerdeeg uit op een met
bakpapier beklede bakplaat, het bijgele-
lienne, 2el yoghurten 3el citroenmayo.
saus over de vis. Verdeel de zeekraal en de
verde bakpapier gebruik je niet. Rol ook de
achtergehouden mosselschelpen erover en
tweede rol bladerdeeg uit, snijd in de lengte
Je kunt de bladerdeegtaart 2 dagen van
serveer. Lekker met aardappelgratin.
doormidden en plak een helft aan het
tevoren maken en goed afgedekt in de
TIP Saus over? Een heerlijke basis voor een
bladerdeeg op de bakplaat, zodat een
koelkast bewaren. Verwarm in de oven op
vissoep! Ingevroren is de saus 3 maanden
200 °C.
houdbaar.
X
BEVAT pp.615 kcal - 22 g eiwit - 39 g vet.
BEVAT pp. 495 kcal - 38 g eiwit - 32 g vet,
waarvan 18 g verz. - 43 g koolhydraten,
waarvan ló g verz. « 10 g koolhydraten,
waarvan 4 g suikers: 09 g zout - 2 g vezels
waarvan 2 g suikers - 2.1 g zout - 2 g vezels
- Prijs p.p. € 2.65
«Prijs p.p. € 6.30