Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 86

Hier is pagina 86 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
6606
©
EENDENBORST MET
minder vet in de pan krijg je een extra kro-
HERTENBIEFSTUK
POMMES MAXIM'S
kant vel. Keer op de vleeskant, voeg de rest
MET SPEK, MISO EN
EN RODEWIJNSAUS
van de roomboter toe en bak 5 min. Schep
KNOLSELDERIJPUREE
ondertussen de smeltende boter erover.
Pommes Maxim's kennen hun oorsprong
Hertenbief stuk en misoboter, twee krachtige
in het wereldberoemde Parijse restaurant
Neem de eend uit de pan en laat met de
smaken die verrassend goed samengaan.
Maxim's. Een gerecht vol klassiekers dus.
velkant naar boven 10 min. op een bord los-
jes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
5 Snijd de selderij fijn. Verwarm onder-
tussen de zuurkool met het vocht uit de
« 4 hertenbiefstukken
« lel olijfolie
verpakking, de selderij en 4 el water in een
(à150g)
« 2 elmisopasta
+ 2eendenborstfilets
« 100 groomboter
kleine pan op laag vuur. Roer het achter-
« 150 g roomboter
(pakje 300 g,
« 2elghee
+ Ya zakje selderij
gehouden braadvet van de eend erdoor.
« knolselderij (900 g)
Saitaku)*
(potje 220 g,
(à40g)
Snijd de eendenborst in dunne plakken.
« 150 ml melk
« Va bakje platte
Lois Harmony)
« 520 g zuurkool
Serveer de eendenborst op de zuurkool
« 100 g biologisch
peterselie (à 15 g)
« 2 grote vastkokende
(AH Biologisch)
met de rodewijnsaus eroverheen en de
ontbijtspek (plakjes)
+ pureestamper
« mandoline of
aardappelen
pommes Maxim's er losjes tegenaan.
+ 300 ml soepel
dunschiller
Bestrooi met zwarte peper.
1 Laat de hertenbiefstuk en boter op kamer-
rode wijn
- bakpapier
temperatuur komen. Snijd eventuele wortels
« l pot vleesfond
« 2 bakplaten
BEVAT pp. 525 kcal: 26 g eiwit - 35 g vet.
van de knolselderij en schil hem. Snijd de knol
(380 ml)
waarvan 22 g verz.- 16 gkoolhydraten,
in gelijke stukken van 3 cm en kook in ruim,
waarvan 4 gsuikers- 34 gzout 5 g vezels
gezouten water in ca. 20 min. gaar. Giet af in
1 Dep de eendenborstfilets droog met
- Prijs p.p. € 5.30
een vergiet maar vang een kopje kookvocht
keukenpapier. Snijd met een scherp mes
op. Laat 3 min. droogstomen. Verwarm de
een ruitpatroon van een V2 cm diep in het vel
melk met 50 g boter in een steelpan. Meng
zonder het vlees te raken. Verpak de eend
de knolselderij met de melk en gesmolten
in vershoudfolie en laat in 1 uur op kamer-
boter en stamp tot een grove puree. Breng
temperatuur komen. Bestrooi rondom met
op smaak met peper en eventueel zout.
peper en zout.
ait?
2 Dep ondertussen de hertenbiefstukken
2 Verwarm ondertussen de oven voor
Chateau
droog met keukenpapier. Pak elke biefstuk
op 160 °C. Smelt de ghee in een steelpan.
rondom in met 2/2 plakje spek. Verhit de olie
La Marzenac
Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun
Smaak stevig
met 25 g boter in een pan. Leg de biefstuk met
Herkomst
mogelijke plakjes op de mandoline of met
de naad onderop in de pan. Bak ca. 4 min. per
een dunschiller. Leg 10-12 plakjes steeds in
Bordeaux, Frankrijk
kant tot het spek knapperig is en gaar. Haal uit
Prijs € 1099
en bloemvorm (4 totaal) op 2 met bak-
MERLOT.
=
Voor wie wil uitpak-
de pan en laat losjes afgedekt met aluminium-
papier beklede bakplaten. Je kunt eventueel
ken bij dit ingepakte
folie 10 min. rusten. Klop de rest van de boter
ook een ovenrooster gebruiken. Zorg dat de
stukje wild. Een
met de misopasta in een kom tot een egale
plakjes elkaar overlappen. Bestrijk met de
heuse St. Emilion uit
massa. Snijd de peterselie grof.
de Bordeaux, met
ghee en bestrooi met zout. Bak ca. 35 min. tot
3 Snijd de hertenbiefstuk op de draad in
W
massa's soepel en
knapperig en goudgeel. Haal uit de oven en
elegant donker fruit.
plakken (trancheren). Verdeel de puree over
druk aan met een spatel, zodat de plakjes
AH Merlot
De wijn ‘voegt zich
de borden. Verdeel hier de plakken hertenbief-
Smaak soepel
naar het hert en
goed aan elkaar plakken.
Herkomst Chili
stuk over. Gebruik 2 ovale lepels en een glas
komt bij elke slok
heet water om quenelles van de misoboter te
3 Doe de wijn in een koekenpan en breng
Prijs € 399
beter tot uiting.
op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft
Deze sympathieke
vormen. Leg de quenelles op de biefstukken.
inkoken. Dit duurt ca. 5 min. Voeg de fond
wijn kun je prima in
bestrooi met de peterselie en serveer.
en 50 g boter toe en laat tot een kwart
de saus gebruiken,
*Misopasta is niet in elke Albert Heijn-winkel
inkoken. Je moet 150 ml saus overhouden.
en de rest ernaast
drinken. Hij is zacht
verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang
Dit duurt ca.15 min. Breng op smaak met
het door 2 el sojasaus. Het gerecht is dan
en romig en smaakt
—
|
er
peper en eventueel zout.
naar kersen, eigen-
niet meer glutenvrij.
schappen van deze
B
4 Verhit een koekenpan zonder olie of
druif die de
boter op middelhoog vuur en bak de eend
BEVAT pp. 695 kcal - 44 g eiwit -50 g vet,
op de velkant 5 min. Neem uit de pan,
Chileense zon nog
waarvan 30 g verz. 13 g koolhydraten,
eens benadrukt
doe het braadvet in een kom. Bak de eend
heeft.
waarvan 3 g suikers - 2.8 g zout 9 g vezels
nog 5 min. op de velkant tot krokant. Met
- Prijs p.p. € 6.30