Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 86




Hier is pagina 86 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

6606

©

EENDENBORST MET

minder vet in de pan krijg je een extra kro-

HERTENBIEFSTUK

POMMES MAXIM'S

kant vel. Keer op de vleeskant, voeg de rest

MET SPEK, MISO EN

EN RODEWIJNSAUS

van de roomboter toe en bak 5 min. Schep

KNOLSELDERIJPUREE

ondertussen de smeltende boter erover.

Pommes Maxim's kennen hun oorsprong

Hertenbief stuk en misoboter, twee krachtige

in het wereldberoemde Parijse restaurant

Neem de eend uit de pan en laat met de

smaken die verrassend goed samengaan.

Maxim's. Een gerecht vol klassiekers dus.

velkant naar boven 10 min. op een bord los-

jes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

5 Snijd de selderij fijn. Verwarm onder-

tussen de zuurkool met het vocht uit de

« 4 hertenbiefstukken

« lel olijfolie

verpakking, de selderij en 4 el water in een

(à150g)

« 2 elmisopasta

+ 2eendenborstfilets

« 100 groomboter

kleine pan op laag vuur. Roer het achter-

« 150 g roomboter

(pakje 300 g,

« 2elghee

+ Ya zakje selderij

gehouden braadvet van de eend erdoor.

« knolselderij (900 g)

Saitaku)*

(potje 220 g,

(à40g)

Snijd de eendenborst in dunne plakken.

« 150 ml melk

« Va bakje platte

Lois Harmony)

« 520 g zuurkool

Serveer de eendenborst op de zuurkool

« 100 g biologisch

peterselie (à 15 g)

« 2 grote vastkokende

(AH Biologisch)

met de rodewijnsaus eroverheen en de

ontbijtspek (plakjes)

+ pureestamper

« mandoline of

aardappelen

pommes Maxim's er losjes tegenaan.

+ 300 ml soepel

dunschiller

Bestrooi met zwarte peper.

1 Laat de hertenbiefstuk en boter op kamer-

rode wijn

- bakpapier

temperatuur komen. Snijd eventuele wortels

« l pot vleesfond

« 2 bakplaten

BEVAT pp. 525 kcal: 26 g eiwit - 35 g vet.

van de knolselderij en schil hem. Snijd de knol

(380 ml)

waarvan 22 g verz.- 16 gkoolhydraten,

in gelijke stukken van 3 cm en kook in ruim,

waarvan 4 gsuikers- 34 gzout 5 g vezels

gezouten water in ca. 20 min. gaar. Giet af in

1 Dep de eendenborstfilets droog met

- Prijs p.p. € 5.30

een vergiet maar vang een kopje kookvocht

keukenpapier. Snijd met een scherp mes

op. Laat 3 min. droogstomen. Verwarm de

een ruitpatroon van een V2 cm diep in het vel

melk met 50 g boter in een steelpan. Meng

zonder het vlees te raken. Verpak de eend

de knolselderij met de melk en gesmolten

in vershoudfolie en laat in 1 uur op kamer-

boter en stamp tot een grove puree. Breng

temperatuur komen. Bestrooi rondom met

op smaak met peper en eventueel zout.

peper en zout.

ait?

2 Dep ondertussen de hertenbiefstukken

2 Verwarm ondertussen de oven voor

Chateau

droog met keukenpapier. Pak elke biefstuk

op 160 °C. Smelt de ghee in een steelpan.

rondom in met 2/2 plakje spek. Verhit de olie

La Marzenac

Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun

Smaak stevig

met 25 g boter in een pan. Leg de biefstuk met

Herkomst

mogelijke plakjes op de mandoline of met

de naad onderop in de pan. Bak ca. 4 min. per

een dunschiller. Leg 10-12 plakjes steeds in

Bordeaux, Frankrijk

kant tot het spek knapperig is en gaar. Haal uit

Prijs € 1099

en bloemvorm (4 totaal) op 2 met bak-

MERLOT.

=

Voor wie wil uitpak-

de pan en laat losjes afgedekt met aluminium-

papier beklede bakplaten. Je kunt eventueel

ken bij dit ingepakte

folie 10 min. rusten. Klop de rest van de boter

ook een ovenrooster gebruiken. Zorg dat de

stukje wild. Een

met de misopasta in een kom tot een egale

plakjes elkaar overlappen. Bestrijk met de

heuse St. Emilion uit

massa. Snijd de peterselie grof.

de Bordeaux, met

ghee en bestrooi met zout. Bak ca. 35 min. tot

3 Snijd de hertenbiefstuk op de draad in

W

massa's soepel en

knapperig en goudgeel. Haal uit de oven en

elegant donker fruit.

plakken (trancheren). Verdeel de puree over

druk aan met een spatel, zodat de plakjes

AH Merlot

De wijn ‘voegt zich

de borden. Verdeel hier de plakken hertenbief-

Smaak soepel

naar het hert en

goed aan elkaar plakken.

Herkomst Chili

stuk over. Gebruik 2 ovale lepels en een glas

komt bij elke slok

heet water om quenelles van de misoboter te

3 Doe de wijn in een koekenpan en breng

Prijs € 399

beter tot uiting.

op hoog vuur aan de kook. Laat tot de helft

Deze sympathieke

vormen. Leg de quenelles op de biefstukken.

inkoken. Dit duurt ca. 5 min. Voeg de fond

wijn kun je prima in

bestrooi met de peterselie en serveer.

en 50 g boter toe en laat tot een kwart

de saus gebruiken,

*Misopasta is niet in elke Albert Heijn-winkel

inkoken. Je moet 150 ml saus overhouden.

en de rest ernaast

drinken. Hij is zacht

verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang

Dit duurt ca.15 min. Breng op smaak met

het door 2 el sojasaus. Het gerecht is dan

en romig en smaakt



|

er

peper en eventueel zout.

naar kersen, eigen-

niet meer glutenvrij.

schappen van deze

B

4 Verhit een koekenpan zonder olie of

druif die de

boter op middelhoog vuur en bak de eend

BEVAT pp. 695 kcal - 44 g eiwit -50 g vet,

op de velkant 5 min. Neem uit de pan,

Chileense zon nog

waarvan 30 g verz. 13 g koolhydraten,

eens benadrukt

doe het braadvet in een kom. Bak de eend

heeft.

waarvan 3 g suikers - 2.8 g zout 9 g vezels

nog 5 min. op de velkant tot krokant. Met

- Prijs p.p. € 6.30