Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 94




Hier is pagina 94 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HOOFDGERECHTEN

BOSPADDEN-

STOELENSAUS

69

CHAMPIGNON-

ROOMSAUS

Deze romige saus maakt elk vlees-,

1 Snijd de knoflook doormidden. Verhit

vis- én gevogeltegerecht extra feestelijk.

25 g boter in een steelpan en bak de soep-

100% natuurlijk. Lekker bij vlees.

groente en knoflook zonder te kleuren op

AH Bospaddenstoelensaus

laag vuur 3 min. Voeg de fond toe en breng

200 ml € 1.49

het geheel tegen de kook. Laat de smaak

ge

van de groenten op laag vuur 20 min.inde

« 2tenen knoflook

fond trekken, zonder deksel op de pan.

« 50 g roomboter

2 Schenk de fond door de zeef en vang het

« 250 g fijne soepgroente (zak)

vocht op in een pan. De groenten hebben

« lpot paddenstoelenfond (380 mi)

hun smaak afgegeven en worden niet meer

Ku

« 250 ml slagroom

gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat

« 250 g kastanjechampignons

op hoog vuur inkoken tot er nog

« 3el medium sherry

125 ml over is. Dit duurt ca. IO min. Voeg de

« zeef

slagroom toe en laat op middelhoog vuur

Met geklaarde boter.

tot de helft inkoken tot een egale saus.

Lekker bij vlees.

Dit duurt ca. 15 min.

AH Bearnaisesaus

3 Snijd de champignons in kwarten. Verhit

190 ml € 1.89

ondertussen de rest van de boter in een

koekenpan en bak de champignons op

middelhoog vuur 5 min. Voeg de sherry toe

en laat op hoog vuur 3 min. verdampen.

Schenk de saus erbij breng op smaak met

peper en zout en warm nog 2 min. door.

Lekker bij zalm in bladerdeeg. zie hier.

x

TIP Liever een iets minder zoete saus?

Vervang de sherry dan door 3 el droge

witte wijn.

Met een scheutje cognac.

Lekker bij vlees.

TIP Voor een saus zonder alcohol

kun je de sherry vervangen door

AH Peperroomsaus

190 mi € 1.89

2 el citroensap.

De juiste keuze

men

Een saus maakt je gerecht

BEVAT pp. 350 kcal 4 g eiwit 32 g vet,

nóg lekkerder, maar mag

waarvan 22 g verz. «9 g koolhydraten,

het gerecht niet

waarvan 5 g suikers - 1. g zout: 2 g vezels

overheersen. Vlees met

«Prijs p.p. €165

een sterke smaak mag dus

best gepaard gaan met

een zwaardere, kruidige

saus, terwijl bij lichte

groente- of visgerechten

Klassieke saus op basis van

een lichte frisse saus het

roomboter. Lekker bij witvis.

best past.

In het visschap in de winkel.

AH Blanke botersaus

160 ml € 199

Foodfotografie Sigurd Kranendonk. foodstyling Martine Steenstra, styling Marjolein Vonk