Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 94

Hier is pagina 94 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HOOFDGERECHTEN
BOSPADDEN-
STOELENSAUS
69
CHAMPIGNON-
ROOMSAUS
Deze romige saus maakt elk vlees-,
1 Snijd de knoflook doormidden. Verhit
vis- én gevogeltegerecht extra feestelijk.
25 g boter in een steelpan en bak de soep-
100% natuurlijk. Lekker bij vlees.
groente en knoflook zonder te kleuren op
AH Bospaddenstoelensaus
laag vuur 3 min. Voeg de fond toe en breng
200 ml € 1.49
het geheel tegen de kook. Laat de smaak
ge
van de groenten op laag vuur 20 min.inde
« 2tenen knoflook
fond trekken, zonder deksel op de pan.
« 50 g roomboter
2 Schenk de fond door de zeef en vang het
« 250 g fijne soepgroente (zak)
vocht op in een pan. De groenten hebben
« lpot paddenstoelenfond (380 mi)
hun smaak afgegeven en worden niet meer
Ku
« 250 ml slagroom
gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat
« 250 g kastanjechampignons
op hoog vuur inkoken tot er nog
« 3el medium sherry
125 ml over is. Dit duurt ca. IO min. Voeg de
« zeef
slagroom toe en laat op middelhoog vuur
Met geklaarde boter.
tot de helft inkoken tot een egale saus.
Lekker bij vlees.
Dit duurt ca. 15 min.
AH Bearnaisesaus
3 Snijd de champignons in kwarten. Verhit
190 ml € 1.89
ondertussen de rest van de boter in een
koekenpan en bak de champignons op
middelhoog vuur 5 min. Voeg de sherry toe
en laat op hoog vuur 3 min. verdampen.
Schenk de saus erbij breng op smaak met
peper en zout en warm nog 2 min. door.
Lekker bij zalm in bladerdeeg. zie hier.
x
TIP Liever een iets minder zoete saus?
Vervang de sherry dan door 3 el droge
witte wijn.
Met een scheutje cognac.
Lekker bij vlees.
TIP Voor een saus zonder alcohol
kun je de sherry vervangen door
AH Peperroomsaus
190 mi € 1.89
2 el citroensap.
De juiste keuze
men
Een saus maakt je gerecht
BEVAT pp. 350 kcal 4 g eiwit 32 g vet,
nóg lekkerder, maar mag
waarvan 22 g verz. «9 g koolhydraten,
het gerecht niet
waarvan 5 g suikers - 1. g zout: 2 g vezels
overheersen. Vlees met
«Prijs p.p. €165
een sterke smaak mag dus
best gepaard gaan met
een zwaardere, kruidige
saus, terwijl bij lichte
groente- of visgerechten
Klassieke saus op basis van
een lichte frisse saus het
roomboter. Lekker bij witvis.
best past.
In het visschap in de winkel.
AH Blanke botersaus
160 ml € 199
Foodfotografie Sigurd Kranendonk. foodstyling Martine Steenstra, styling Marjolein Vonk