Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 93




Hier is pagina 93 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

y

>

/

HOOFDGERECHTEN

p

-f

an

ES

a

D

oO

u

MADEIRASAUS

re

5

Ke

2

Een absolute klassieker, deze saus op

basis van versterkte zoete wijn uit Portugal.

Pr

N

GZ

=

| à

N

>=

«lui

——

+80. gboter

A

« lwortel

« Zel tomatenpuree

>,

==

* 3elbloem

+100 gchampignons

« ltakje tijm

> 130 ml madeira

=

TE

(bakje 15 g)

« 700 ml runderbouil-

G

« 2takjes platte

lon (van 12 blokje)

peterselie

« 2 laurierblaadjes

AE

CHAMPIGNO

let recept

(bakje 15 g)

- finezeef

ROOMSAUS vind je hier

\



4

2

1 Snipper de ui. Schil en snijd de wortel Fe

)

kleine blokjes. Snijd de champignons in

achten. Ris de blaadjes tijm van de takjes

en snijd de peterselie grof. Verhit 60 g boter.

in een grote koekenpan en bak de ui, wortel

en champignons 5 min. omscheppendop

309

middelhoog vuur. Voeg detomatenpuree

CRANBERRYSAUS

toe en bak min. mee. Voeg de bloem toe,

De perfecte balans tussen zoet en zuur;

2 Duw na 10 min. met de achterkant van

roer goed en bak 3 min. mee.

deze fruitige saus past goed bij gerechten

een pollepel 2/3 van de cranberry's in

2 Voeg al roerend 100 ml madeira toe. Giet

met een uitgesproken smaak.

stukjes. Proef de saus. Is hij te zuur, voeg

de runderbouillon erbij en voeg de blaadjes

dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen

tijm, peterselie en de laurier toe. Breng aan

en verwijder het kaneelstokje en de

de kook en laat 25 min. op laag vuur zacht

kruidnagels met een lepel. Serveer.

koken. Schep af en toe het vet eraf met een

lauwwarm. Lekker bij beenham met glaze,

zie hier.

schuimspaan en roer regelmatig.

» 1perssinaasappel

« 3kruidnagels

3 Giet de saus door een fijne zeef. Breng de

(schoongeboend)

» 250 g cranberry's

TIP Deze saus wordt dikker naarmate

saus opnieuw aan de kook en laat

« 100 g donkere

(diepvries,

hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat

15 min. koken. Voeg de rest van de madeira

basterdsuiker

ontdooid)

water toe en verwarm een beetje voor

toe en laat nog ca. 5 min. koken. Zet het

« 75 mlrode port

« kaneelstokje

serveren.

vuur uit. Klop vlak voor het serveren de rest

« Ve tl zout

van de boter door de saus met een garde.

Je kunt de cranberrysaus 2-3 dagen be-

Lekker bij varkenshaas, zie hier.

1 Rasp de oranje schil van de sinaasappel

waren in een afgesloten pot in de koelkast.

TIP Extra fijne saus? Giet de saus dan na

en pers de vrucht uit, Doe 1 tl sinaasappel-

Hij is lekker bij vlees, maar bijvoorbeeld ook

het zeven nog door een kaasdoek.

rasp en 25 ml sinaasappelsap met de suiker,

bij yoghurt of kaas.

port, kruidnagels, cranberry's, het kaneel

BEVAT p.p. 225 kcal « 2 g eiwit + 16 g vet,

stokje en het zout in een steelpan. Laat

BEVAT p.p. 85 kcal - 0 g eiwit - Og vet,

waarvan lg verz. -11g koolhydraten,

onder af en toe roeren 15 min. zachtjes

waarvan Og verz. 19 g koolhydraten,

waarvan 5 g suikers: 2.1 g zout -1g vezels

koken, tot de saus is ingedikt.

waarvan 1ó g suikers 0,29 zout

- Prijs p.p. € 0.95

+2 gvezels-Prijsp.p.€ 0.35

allerhande