Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 93

Hier is pagina 93 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
y
>
/
HOOFDGERECHTEN
p
-f
an
ES
a
D
oO
u
MADEIRASAUS
re
5
Ke
2
Een absolute klassieker, deze saus op
basis van versterkte zoete wijn uit Portugal.
Pr
N
GZ
=
| à
N
>=
«lui
——
+80. gboter
A
« lwortel
« Zel tomatenpuree
>,
==
* 3elbloem
+100 gchampignons
« ltakje tijm
> 130 ml madeira
=
TE
(bakje 15 g)
« 700 ml runderbouil-
G
« 2takjes platte
lon (van 12 blokje)
peterselie
« 2 laurierblaadjes
AE
CHAMPIGNO
let recept
(bakje 15 g)
- finezeef
ROOMSAUS vind je hier
\
€
4
2
1 Snipper de ui. Schil en snijd de wortel Fe
)
kleine blokjes. Snijd de champignons in
achten. Ris de blaadjes tijm van de takjes
en snijd de peterselie grof. Verhit 60 g boter.
in een grote koekenpan en bak de ui, wortel
en champignons 5 min. omscheppendop
309
middelhoog vuur. Voeg detomatenpuree
CRANBERRYSAUS
toe en bak min. mee. Voeg de bloem toe,
De perfecte balans tussen zoet en zuur;
2 Duw na 10 min. met de achterkant van
roer goed en bak 3 min. mee.
deze fruitige saus past goed bij gerechten
een pollepel 2/3 van de cranberry's in
2 Voeg al roerend 100 ml madeira toe. Giet
met een uitgesproken smaak.
stukjes. Proef de saus. Is hij te zuur, voeg
de runderbouillon erbij en voeg de blaadjes
dan wat extra suiker toe. Laat iets afkoelen
tijm, peterselie en de laurier toe. Breng aan
en verwijder het kaneelstokje en de
de kook en laat 25 min. op laag vuur zacht
kruidnagels met een lepel. Serveer.
koken. Schep af en toe het vet eraf met een
lauwwarm. Lekker bij beenham met glaze,
zie hier.
schuimspaan en roer regelmatig.
» 1perssinaasappel
« 3kruidnagels
3 Giet de saus door een fijne zeef. Breng de
(schoongeboend)
» 250 g cranberry's
TIP Deze saus wordt dikker naarmate
saus opnieuw aan de kook en laat
« 100 g donkere
(diepvries,
hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat
15 min. koken. Voeg de rest van de madeira
basterdsuiker
ontdooid)
water toe en verwarm een beetje voor
toe en laat nog ca. 5 min. koken. Zet het
« 75 mlrode port
« kaneelstokje
serveren.
vuur uit. Klop vlak voor het serveren de rest
« Ve tl zout
van de boter door de saus met een garde.
Je kunt de cranberrysaus 2-3 dagen be-
Lekker bij varkenshaas, zie hier.
1 Rasp de oranje schil van de sinaasappel
waren in een afgesloten pot in de koelkast.
TIP Extra fijne saus? Giet de saus dan na
en pers de vrucht uit, Doe 1 tl sinaasappel-
Hij is lekker bij vlees, maar bijvoorbeeld ook
het zeven nog door een kaasdoek.
rasp en 25 ml sinaasappelsap met de suiker,
bij yoghurt of kaas.
port, kruidnagels, cranberry's, het kaneel
BEVAT p.p. 225 kcal « 2 g eiwit + 16 g vet,
stokje en het zout in een steelpan. Laat
BEVAT p.p. 85 kcal - 0 g eiwit - Og vet,
waarvan lg verz. -11g koolhydraten,
onder af en toe roeren 15 min. zachtjes
waarvan Og verz. 19 g koolhydraten,
waarvan 5 g suikers: 2.1 g zout -1g vezels
koken, tot de saus is ingedikt.
waarvan 1ó g suikers 0,29 zout
- Prijs p.p. € 0.95
+2 gvezels-Prijsp.p.€ 0.35
allerhande