Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 130




Hier is pagina 130 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MINDER GROOT GEZELSCHAP? HALVEER DE INGREDIENTEN

OF MAAK DEZE MINI-TRIFLES

000

TRIFLE MET AMANDEL-

met een zeef je met de poedersuiker. Bak

comb max. 3 uur van tevoren en bewaar

KOEKJES, BESSENCREME

de koekjes in de oven in ca. 20 min. krokant

in een met bakpapier beklede, afsluitbare

EN HONEYCOMB

aan de randen en zacht en gaar in het mid-

bak. Klop de slagroom max. 4 uur van

Laag na laag een smaakbelevenis.

den. Laat 15 min. afkoelen op het bakpapier,

tevoren lobbig, bewaar afgedekt in de

Deze trifle is een bijzonder royaal dessert.

leg ze op een rooster en laat nog 30 min.

koelkast. Klop hem voor gebruik wat op.

afkoelen.

4 Haal ca. 8 Kaapse kruisbessen uit de

BEVAT pp. 690 kcal - 10 g eiwit - 45 g vet,

3 doosjes bramen en bessen en houd,

waarvan 26 g verz. 59 g koolhydraten,

samen met 200 g van de mooiste bramen

waarvan 57 g suikers - 0.2 g zout 5 g vezels

* 7 blaadjes gelatine

« 25 g poedersuiker

en blauwe bessen, apart. Verdeel de rest

-Prıijs pp. € 2.65

van de bessen in twee delen. Houd 1 deel

(29)

« 750 g doosjevol

+ 500 ml granaat-

bessen-bramen

apart. Verhit ondertussen een pan zonder

appelsap (vers sap)

(250 g. diepvries)

olie of boter en doe het andere deel

+ 2middelgrote

« \tlbaking soda

(ca. 275 g) van de bevroren bessen erin.

©

eieren

« 750 ml slagroom

Beng aan de kook en laat, samen met het

MINI-TRIFLES MET ROOD

+ citroen

FRUIT EN MERINGUE

« 500 g koude

achtergehouden citroensap, 3 min. koken

(schoongeboend)

mascarpone (bak)

Doe in een hoge beker, pureer met de

Lekkere laagjes kandijkoek en fruitroom.

- trifle-schaal of

+450 gfine

staafmixer heel fijn, doe in een ruime kom

kristalsuiker

schone. nieuwe

en laat helemaal afkoelen.

+ 4elhoning

vaas van ca. 3 liter

5 Bekleed het bakblik met bakpapier.

+ 200 g amandel-

« vershoudfolie

Meng 150 g kristalsuiker met de rest van

« 250 g doosjevol blauwe bes-framboos

meel

« bakpapier

de honing en 2 el water in een hoge pan.

(diepvries, ontdooid)

2 vanillestokjes

- staafmixer

Breng aan de kook en laat al roerend met

« 4 el suiker

« lhandsinaasappel

« bakblik 20 x 30 cm

een houten lepel op middelhoog vuur

« 6kandijkoeken

(schoongeboend)

ca. 5 min. koken tot het een diepe karamel-

« 250 ml slagroom

kleur heeft. Doe de baking soda erbij en

« 12 meringuekransjes vanille-karamelsmaak

1 Week de gelatine 5 min. in koud water.

roer snel en goed door met een garde.

« 200 ml vanillevla

Breng ondertussen het granaatappelsap

Let op. het schuimt, komt omhoog en is

óglazen

aan de kook in een kleine pan. Knijp het

erg heet. Schenk het mengsel direct in het

« staafmixer

water uit de gelatine en voeg de gelatine

bakblik, schud het heen en weer om egaal

toe aan de pan. Roer door tot het is opge-

te verspreiden. Laat in 20 min. uitharden en

1 Breng 100 g fruit in een steelpan aan de

lost en schenk het mengsel voorzichtig in

breek dan in mooie, puntige stukken.

kook met 2 el suiker. Zet het vuur laag en

de schaal. Haal spetters met een spatel van

6 Halveer het resterende vanillestokje in de

laat 5 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit

de rand, zodat er een strakke laag ontstaat.

lengte en schraap het merg eruit. Klop de

en laat iets afkoelen.

Laat 30 min. afkoelen en zet vervolgens

slagroom met het merg en 50 g van de sui-

2 Verkruimel de koeken tot grove kruimels.

3V2 uur in de koelkast tot het is opgesteven.

ker stijf en houd apart. Voeg de mascarpo-

Verdeel de helft van het koekkruim over

ne toe aan de gepureerde bessen. Klop met

ó glaasjes, druk aan.

2 Splits de eieren (de eidooiers worden

niet gebruikt) en pers de citroen uit. Doe de

60 g suiker tot een egale, paarse crème.

3 Pureer de rest van het fruit met de staaf-

eiwitten in een kom. voeg lel citroensap toe

7 Verdeel het mascarponemengsel met

mixer tot een gladde puree. Klop met een

(bewaar de rest van het sap) en klop met een

een spatel in een strakke laag over de jelly.

mixer de slagroom stijf met de rest van de

mixer tot stijve pieken. Klop 190 g suiker en

Verdeel hierover de 275 g achtergehouden

suiker. Schep de fruitpuree door de slag-

lel honing erdoor. Spatelhet amandelmeel

vruchten. Verdeel daarover 1/3 van de vanil-

room. Verkruimel 6 meringuekransjes grof.

erdoor. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en

leroom. Stapel vervolgens dakpansgewijs

4 Schep een laagje van de roze room op

schraap het merg eruit. Rasp de oranje schil

3 strakke lagen amandelkoekjes. Dek af

de koekkruimels in de glaasjes. Verdeel er

van de sinaasappel. Spatel het vanillemerg en

met de resterende vanilleroom. Steek de

een laagje vla, het meringuekruim en rood

het sinaasappelrasp door het deeg. Haal het

mooiste honeycombschotsen in het midden

fruit over. Bestrooi met een laagje koek-

deeg uit de kom, wikkel in vershoudfolie en

van de trifle en verdeel daaromheen de

kruimels en schep er weer een laagje room

laat 2 uur rusten in de koelkast.

achtergehouden bessen. Serveer direct.

op. Maak af met een meringuekransje.

3 Verwarm de oven voor op 150 °C. Rol

24 bolletjes van ® 3 cm van het deeg en

Bereid vóór het diner alle elementen van de

BEVAT pp. 365 kcal - 3 g eiwit - 20 g vet,

leg ze op een met bakpapier beklede

trifle voor. Bouw m vlak voor serveren op.

waarvan 13 g verz. - 42 g koolhydraten,

bakplaat. Vorm er ovaal-ronde koekjes van

De pudding, koekjes en bessencrème kun je

waarvan 35 g suikers + 0.3 g zout 2 g vezels

en druk iets platter met je vinger. Bestuif

1 dag van tevoren maken. Maak de honey-

+ Prijs p.p. € 1.00