Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 130

Hier is pagina 130 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MINDER GROOT GEZELSCHAP? HALVEER DE INGREDIENTEN
OF MAAK DEZE MINI-TRIFLES
000
TRIFLE MET AMANDEL-
met een zeef je met de poedersuiker. Bak
comb max. 3 uur van tevoren en bewaar
KOEKJES, BESSENCREME
de koekjes in de oven in ca. 20 min. krokant
in een met bakpapier beklede, afsluitbare
EN HONEYCOMB
aan de randen en zacht en gaar in het mid-
bak. Klop de slagroom max. 4 uur van
Laag na laag een smaakbelevenis.
den. Laat 15 min. afkoelen op het bakpapier,
tevoren lobbig, bewaar afgedekt in de
Deze trifle is een bijzonder royaal dessert.
leg ze op een rooster en laat nog 30 min.
koelkast. Klop hem voor gebruik wat op.
afkoelen.
4 Haal ca. 8 Kaapse kruisbessen uit de
BEVAT pp. 690 kcal - 10 g eiwit - 45 g vet,
3 doosjes bramen en bessen en houd,
waarvan 26 g verz. 59 g koolhydraten,
samen met 200 g van de mooiste bramen
waarvan 57 g suikers - 0.2 g zout 5 g vezels
* 7 blaadjes gelatine
« 25 g poedersuiker
en blauwe bessen, apart. Verdeel de rest
-Prıijs pp. € 2.65
van de bessen in twee delen. Houd 1 deel
(29)
« 750 g doosjevol
+ 500 ml granaat-
bessen-bramen
apart. Verhit ondertussen een pan zonder
appelsap (vers sap)
(250 g. diepvries)
olie of boter en doe het andere deel
+ 2middelgrote
« \tlbaking soda
(ca. 275 g) van de bevroren bessen erin.
©
eieren
« 750 ml slagroom
Beng aan de kook en laat, samen met het
MINI-TRIFLES MET ROOD
+ citroen
FRUIT EN MERINGUE
« 500 g koude
achtergehouden citroensap, 3 min. koken
(schoongeboend)
mascarpone (bak)
Doe in een hoge beker, pureer met de
Lekkere laagjes kandijkoek en fruitroom.
- trifle-schaal of
+450 gfine
staafmixer heel fijn, doe in een ruime kom
kristalsuiker
schone. nieuwe
en laat helemaal afkoelen.
+ 4elhoning
vaas van ca. 3 liter
5 Bekleed het bakblik met bakpapier.
+ 200 g amandel-
« vershoudfolie
Meng 150 g kristalsuiker met de rest van
« 250 g doosjevol blauwe bes-framboos
meel
« bakpapier
de honing en 2 el water in een hoge pan.
(diepvries, ontdooid)
2 vanillestokjes
- staafmixer
Breng aan de kook en laat al roerend met
« 4 el suiker
« lhandsinaasappel
« bakblik 20 x 30 cm
een houten lepel op middelhoog vuur
« 6kandijkoeken
(schoongeboend)
ca. 5 min. koken tot het een diepe karamel-
« 250 ml slagroom
kleur heeft. Doe de baking soda erbij en
« 12 meringuekransjes vanille-karamelsmaak
1 Week de gelatine 5 min. in koud water.
roer snel en goed door met een garde.
« 200 ml vanillevla
Breng ondertussen het granaatappelsap
Let op. het schuimt, komt omhoog en is
óglazen
aan de kook in een kleine pan. Knijp het
erg heet. Schenk het mengsel direct in het
« staafmixer
water uit de gelatine en voeg de gelatine
bakblik, schud het heen en weer om egaal
toe aan de pan. Roer door tot het is opge-
te verspreiden. Laat in 20 min. uitharden en
1 Breng 100 g fruit in een steelpan aan de
lost en schenk het mengsel voorzichtig in
breek dan in mooie, puntige stukken.
kook met 2 el suiker. Zet het vuur laag en
de schaal. Haal spetters met een spatel van
6 Halveer het resterende vanillestokje in de
laat 5 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit
de rand, zodat er een strakke laag ontstaat.
lengte en schraap het merg eruit. Klop de
en laat iets afkoelen.
Laat 30 min. afkoelen en zet vervolgens
slagroom met het merg en 50 g van de sui-
2 Verkruimel de koeken tot grove kruimels.
3V2 uur in de koelkast tot het is opgesteven.
ker stijf en houd apart. Voeg de mascarpo-
Verdeel de helft van het koekkruim over
ne toe aan de gepureerde bessen. Klop met
ó glaasjes, druk aan.
2 Splits de eieren (de eidooiers worden
niet gebruikt) en pers de citroen uit. Doe de
60 g suiker tot een egale, paarse crème.
3 Pureer de rest van het fruit met de staaf-
eiwitten in een kom. voeg lel citroensap toe
7 Verdeel het mascarponemengsel met
mixer tot een gladde puree. Klop met een
(bewaar de rest van het sap) en klop met een
een spatel in een strakke laag over de jelly.
mixer de slagroom stijf met de rest van de
mixer tot stijve pieken. Klop 190 g suiker en
Verdeel hierover de 275 g achtergehouden
suiker. Schep de fruitpuree door de slag-
lel honing erdoor. Spatelhet amandelmeel
vruchten. Verdeel daarover 1/3 van de vanil-
room. Verkruimel 6 meringuekransjes grof.
erdoor. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en
leroom. Stapel vervolgens dakpansgewijs
4 Schep een laagje van de roze room op
schraap het merg eruit. Rasp de oranje schil
3 strakke lagen amandelkoekjes. Dek af
de koekkruimels in de glaasjes. Verdeel er
van de sinaasappel. Spatel het vanillemerg en
met de resterende vanilleroom. Steek de
een laagje vla, het meringuekruim en rood
het sinaasappelrasp door het deeg. Haal het
mooiste honeycombschotsen in het midden
fruit over. Bestrooi met een laagje koek-
deeg uit de kom, wikkel in vershoudfolie en
van de trifle en verdeel daaromheen de
kruimels en schep er weer een laagje room
laat 2 uur rusten in de koelkast.
achtergehouden bessen. Serveer direct.
op. Maak af met een meringuekransje.
3 Verwarm de oven voor op 150 °C. Rol
24 bolletjes van ® 3 cm van het deeg en
Bereid vóór het diner alle elementen van de
BEVAT pp. 365 kcal - 3 g eiwit - 20 g vet,
leg ze op een met bakpapier beklede
trifle voor. Bouw m vlak voor serveren op.
waarvan 13 g verz. - 42 g koolhydraten,
bakplaat. Vorm er ovaal-ronde koekjes van
De pudding, koekjes en bessencrème kun je
waarvan 35 g suikers + 0.3 g zout 2 g vezels
en druk iets platter met je vinger. Bestuif
1 dag van tevoren maken. Maak de honey-
+ Prijs p.p. € 1.00