Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 89




Hier is pagina 89 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HOOFDGERECHTEN

®

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd

helemaal gesmolten is. Breng op smaak

het bovenste kapje van de knoflook-

met peper en eventueel zout.

bollen en zet ze rechtop in de ovenschaal.

7 Snijd het vlees in schuine plakjes, dwars

Kla:

genieten: een mooi opgemaakt

Besprenkel met de olie en pof de knoflook

op de draad en leg op een bord. Schenk de

bord met fluweelzachte puree en

ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min.

madeirasaus erover en omheen. Knip de

madeirasaus.

op gaarheid. De knoflook is gaar als de

tuinkers over het vlees. Bestrooi met peper

tenen zacht en lichtbruin zijn. Bereid de

en een paar korrels grof zeezout. Serveer

spruitjes zoals aangegeven in het recept.

de aardappelpuree erbij. Wil je de borden

2 Schil ondertussen de aardappelen en

extra mooi opmaken? Kijk snel hier hoe je

snijd in gelijke stukken. Kook in water met

dat doet

+ 2bollen knoflook

« 200 ml madeira-

zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aard-

« 2el olijfolie

saus (zie hier)

appelen in de pan op de kleinste pit op laag

BEVAT pp. 895 kcal 51 g eiwit - 45 g vet,

« 4 porties crispy

« 150 ml volle melk

vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht

waarvan 19 g verz. - 65 g koolhydraten,

spruitjes met

« Vz bakje tuinkers”

in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.

waarvan 10 g suikers 1.4 g zout - 12 g vezels

Parmezaanse kaas

« Vz tl grof zeezout

“Prijs pp. €395

3 Laat ondertussen de varkenshaas uit de

(zie hier)

« ovenschaal

verpakking op kamertemperatuur komen.

Vouw eventuele dunne uiteinden van het

« kilo iets kruimige

(ingevet)

aardappelen

« vleestang

vlees dubbel, zodat het vlees overal even

« 540 g varkenshaas

+ pureestamper

dik is. Bestrooi vlak voor het bakken met

« 60g roomboter

versgemalen zwarte peper en zout.

4 Verhit de helft van de roomboter op

“Tuinkers is een kiemgroente. Zwangere

hoog vuur in een koekenpan en laat uit-

Stellenbosch

vrouwen, jonge kinderen onder ó jaar,

bruisen. Leg de varkenshaas direct in

Vineyards

ouderen en mensen met een verminderde

de pan, houd de pan in beweging door

Chenin Blanc

weerstand wordt afgeraden om

de steel af en toe te bewegen. Draai de

Smaak vol en droog

Herkomst

kiemgroenten rauw te eten. De tuinkers in

varkenshaas na 3 min. om als hij bruin is en

Zuid-Afrika

dit recept kun je ook weglaten.

makkelijk loskomt van de bodem van de

é

Prijs € 899

koekenpan. Gebruik hiervoor een tang: als

Een fluwelen Chenin

je met een vorkin het vlees prikt, verliest het

uit Zuid-Afrika. Fris

zijn sappen en wordt het minder mals.

maar ook exotisch

Nd

van smaak. Zit

5 Zet het vuur middelhoog en bak het vlees

71

meteen op \ lijn met

in nog 12 min. net gaar vanbinnen. Keer

zowel varkenshaas

regelmatig. Leg de varkenshaas uit de pan

als gepofte knof-

AH Excellent

look, waar naast

op een voorverwarmd bord en laat losjes

afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Selectie

iets hartigs ook iets

Valpolicella

zoets in zit.

De vleessappen verdelen zich nu over het

Ripasso

vlees, zodat het minder vocht verliest bij het

Smaak stevig

aansnijden. Verwarm de madeirasaus en

Herkomst

meng hier het braadvocht uit de pan door.

Veneto. Italië

RC

6 Verwarm ondertussen de melk in een

Prijs € 9.49

Met z'n volle,

steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.

intense smaak (je

Ook een echte aanrader

Wip met een mes de gepofte tenen knof-

proeft chocolade

is de varkenshaas met

en specerijen) de

look uit de bollen, snijd heel fijn en voeg toe

champignon-roomsaus!

aan de melk. Stamp de aardappelen fijn

ideale partner

m

voor de zoetige.

7

Tap hier voor het recept. Hier

met de pureestamper. Voeg de knoflook-

aromatische

N

N

melk en de rest van de boter toe en roer

vind je bovendien meer heerlijke

madeirasaus en de

varkenshaasgerechten.

luchtig door met een garde tot de boter

gepofte knoflook.

allerhande