Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 89

Hier is pagina 89 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HOOFDGERECHTEN
®
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd
helemaal gesmolten is. Breng op smaak
het bovenste kapje van de knoflook-
met peper en eventueel zout.
bollen en zet ze rechtop in de ovenschaal.
7 Snijd het vlees in schuine plakjes, dwars
Kla:
genieten: een mooi opgemaakt
Besprenkel met de olie en pof de knoflook
op de draad en leg op een bord. Schenk de
bord met fluweelzachte puree en
ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min.
madeirasaus erover en omheen. Knip de
madeirasaus.
op gaarheid. De knoflook is gaar als de
tuinkers over het vlees. Bestrooi met peper
tenen zacht en lichtbruin zijn. Bereid de
en een paar korrels grof zeezout. Serveer
spruitjes zoals aangegeven in het recept.
de aardappelpuree erbij. Wil je de borden
2 Schil ondertussen de aardappelen en
extra mooi opmaken? Kijk snel hier hoe je
snijd in gelijke stukken. Kook in water met
dat doet
+ 2bollen knoflook
« 200 ml madeira-
zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aard-
« 2el olijfolie
saus (zie hier)
appelen in de pan op de kleinste pit op laag
BEVAT pp. 895 kcal 51 g eiwit - 45 g vet,
« 4 porties crispy
« 150 ml volle melk
vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht
waarvan 19 g verz. - 65 g koolhydraten,
spruitjes met
« Vz bakje tuinkers”
in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
waarvan 10 g suikers 1.4 g zout - 12 g vezels
Parmezaanse kaas
« Vz tl grof zeezout
“Prijs pp. €395
3 Laat ondertussen de varkenshaas uit de
(zie hier)
« ovenschaal
verpakking op kamertemperatuur komen.
Vouw eventuele dunne uiteinden van het
« kilo iets kruimige
(ingevet)
aardappelen
« vleestang
vlees dubbel, zodat het vlees overal even
« 540 g varkenshaas
+ pureestamper
dik is. Bestrooi vlak voor het bakken met
« 60g roomboter
versgemalen zwarte peper en zout.
4 Verhit de helft van de roomboter op
“Tuinkers is een kiemgroente. Zwangere
hoog vuur in een koekenpan en laat uit-
Stellenbosch
vrouwen, jonge kinderen onder ó jaar,
bruisen. Leg de varkenshaas direct in
Vineyards
ouderen en mensen met een verminderde
de pan, houd de pan in beweging door
Chenin Blanc
weerstand wordt afgeraden om
de steel af en toe te bewegen. Draai de
Smaak vol en droog
Herkomst
kiemgroenten rauw te eten. De tuinkers in
varkenshaas na 3 min. om als hij bruin is en
Zuid-Afrika
dit recept kun je ook weglaten.
makkelijk loskomt van de bodem van de
é
Prijs € 899
koekenpan. Gebruik hiervoor een tang: als
Een fluwelen Chenin
je met een vorkin het vlees prikt, verliest het
uit Zuid-Afrika. Fris
zijn sappen en wordt het minder mals.
maar ook exotisch
Nd
van smaak. Zit
5 Zet het vuur middelhoog en bak het vlees
71
meteen op \ lijn met
in nog 12 min. net gaar vanbinnen. Keer
zowel varkenshaas
regelmatig. Leg de varkenshaas uit de pan
als gepofte knof-
AH Excellent
look, waar naast
op een voorverwarmd bord en laat losjes
afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Selectie
iets hartigs ook iets
Valpolicella
zoets in zit.
De vleessappen verdelen zich nu over het
Ripasso
vlees, zodat het minder vocht verliest bij het
Smaak stevig
aansnijden. Verwarm de madeirasaus en
Herkomst
meng hier het braadvocht uit de pan door.
Veneto. Italië
RC
6 Verwarm ondertussen de melk in een
Prijs € 9.49
Met z'n volle,
steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.
intense smaak (je
Ook een echte aanrader
Wip met een mes de gepofte tenen knof-
proeft chocolade
is de varkenshaas met
en specerijen) de
look uit de bollen, snijd heel fijn en voeg toe
champignon-roomsaus!
aan de melk. Stamp de aardappelen fijn
ideale partner
m
voor de zoetige.
7
Tap hier voor het recept. Hier
met de pureestamper. Voeg de knoflook-
aromatische
N
N
melk en de rest van de boter toe en roer
vind je bovendien meer heerlijke
madeirasaus en de
varkenshaasgerechten.
luchtig door met een garde tot de boter
gepofte knoflook.
allerhande