Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 137




Hier is pagina 137 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NAGERECHTEN

De custard is gaar als de bovenkant gestold

is, maar de crème in het midden nog een

beetje wiebelig. Hij mag niet vloeibaar zijn;

verleng eventueel de oventijd tot de juiste

gaarheid bereikt is. Haal de schaaltjes uit

het waterbad en laat op een rooster 30 min.

afkoelen.

5 Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en

zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er

vlak voor het serveren de kristalsuiker over en

karamelliseer met de crème-brüléebrander.

60

Bestrooi met de kokossnippers en serveer.

KOKOSCREME BRÜLEE

Dat geluid van de

TIP Geen crème-brûléebrander?

Triple kokos: kokosmelk, kokosbloesem-

Verwarm de ovengrill op de hoogste

lepel die door het

suiker én kokossnippers. Uitzonderlijk

stand. Zet de ijskoude, met suiker be-

lekkere variant op de klassieker.

strooide schaaltjes onder de grill tot de

knapperige laagje

suiker gesmolten is en bruin begint te

karamel breekt …

kleuren. Dit duurt ca. 8 min. Zet de crème

brûlée daarna 10 min. terug in de koelkast.

Mmm!

TIP Hoe lager je ovenschaaltje is, hoe

« vanillestokje

eerder de custard gaar is.

« 1blik kokosmelk (400 ml)

+ middelgrote eieren

Je kunt de crème brûlée 1 dag van tevoren

« 70 gkokosbloesemsuiker

bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

« 50 g fijne kristalsuiker

Breng op de dag zelf het gekaramelliseerde

+ 2elkokossnippers

suikerlaagje aan.

- zeef

+ 4 ovenvaste schagltjes (D 9 cm)

BEVAT pp.405 kcal- 7 g eiwit - 28 g vet.

* braadslee

waarvan 20 g verz. 31 g koolhydraten,

« crème-brûléebrander

waarvan 31 g suikers - 0.4 g zout lg vezels

+ Prijs pp. € 245

1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Halveer

het vanillestokje in de lengte en schraap

met een mespunt het merg eruit. Breng

à *

de kokosmelk, het vanillestokje en -merg

aan de kook. Zet het vuur uit.

2 Splits ondertussen de eieren, de eiwitten

worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in



een kom met de kokosbloesemsuiker en

ar. ©:

een snufje zout.

GL

Se BRÜLEE

3 Verwijder het vanillestokje, schenk de

warme kokosmelk met een garde gelei-

delijk door het eimengsel en roer goed

=>

door. Giet door een zeef boven een maat-

beker en vervolgens in de schaaltjes.

Alleen nog verwarmen.

Wat dacht je van crème brûlée-

4 Zet de schaaltjes in de braadslee en

AH Crème brûlée

ijs? Tap hier voor het online recept

plaats in het midden van de oven. Vul de

met karamellaagje

en hier voor meer inspirerende

braadslee tot halverwege de rand van de

2x100g €149

variaties (van chocolade tot

schaaltjes met heet water en laat de cus-

Foodfotografie Sven Benjamins. foodstyling Martine Steenstra. styling Ulrika Gustafsson

vegan) van crème brûlée!

tard in de oven in ca. 35 min. gaar worden.

m me

allerhande