Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 162

Hier is pagina 162 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
bollen tijdens het frituren constant in bewe-
06
06
ging. gebruik hiervoor een hittebestendige
OLIEBOLLEN MET
MINI-BERLINERBOLLEN
spatel. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
KRENTEN EN ROZIJNEN
Haal de warme bollen direct door de suiker.
Bite-size bollen, gevuld met jam of room.
Homemade zijn ze extra lekker!
6 Schep de room in de spuitzak met spuit-
mondje. Maak een gaat je in de bollen met
een eetstokje. Spuit de room in 15 bollen.
« 50 g roomboter
* mespunt zout
Maak de spuitzak schoon en vul met de
* 500 ml melk
« V2tl zout
» 4eieren
« lt gemalen kaneel
jam. Spuit de jam in de rest van de bollen.
* 7g gedroogde gist
“lei
« 3V2 g gedroogde
« \liter arachide- of
(zakje)
« 2liter arachide- of
zonnebloemolie
gist (zakje 7 9)
BEVAT psst. 155 kcal - 3 g eiwit - 8 g vet,
« 2el suiker
zonnebloemolie
« 250 g witte
« 50 g aardbeienjam
waarvan 2 g verz. 18 g koolhydraten.
basterdsuiker
« 100 g rozijnen
« poedersuiker
« uitsteekring ) 4 cm
waarvan 10 g suikers - 0.1 g zout «1 g vezels
* 50 g krenten
« jsschep
« 325 ml volle melk
« bakpapier
- Prijs p.st. € 0.15
« 500 g bloem
« lsinaasappel
« spuitzak + glad
(schoongeboend)
spuitmondje
60
1 Verwarm de melkin een steelpan tot
« 350 g bloem + extra
(D Ye cm)
APPELBEIGNETS
lauwwarm. Voeg de gist en suiker toe. Laat
10 min. staan tot het begint te schuimen.
1 Laat boter en eieren op kamertemperatuur
De frisse appel voor welkom tegenwicht.
komen. Doe 100 ml lauwwarm water met
Laat de rozijnen en krenten 10 min. wellen in
heet water. Giet af. knijp het water eruit en
de gist en l el suiker in een kom en laat 5 min.
dep droog met een schone theedoek.
staan tot er belletjes komen. Verwarm
75 ml melk in een steelpan tot lauw warm.
« 250 g zelfrijzend
zonnebloemolie
2 Zeef in een ruime kom de bloem met
het zout. Maak een kuiltje in het midden en
Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
bakmeel
» ó middelgrote,
breek het ei erboven. Voeg al kloppend met
« Val zout
friszure appels
2 Meng de bloem, het zout. het sinaasap-
een mixer met deeghaken het melkmeng-
pelrasp, de warme melk, 50 g suiker en de
+ 2elkaneel
(bijv. elstar of
- 2eieren
sel toe. Klop tot een egaal, elastisch beslag
kaneel in een grote mengkom. Doe het gist-
goudrenet)
dat qua dikte zit tussen pannenkoeken
mengsel, de zachte boter en 2 eieren erbij.
+ 300 ml bier
- 120 gsuiker
beslag en brooddeeg.
Roer door tot een kruimelig deeg. Kneed
- 2liter arachide- of
- appelboor
ca. 5 min. met de hand tot een glad deeg,
3 Schep de gewelde rozijnen en krenten
erdoor. Dek af met een vochtige, schone
het kan een beetje plakkerig zijn. Dek af
1 Zeef het bakmeel, zout en de helft van
theedoek en laat op een warme, tochtvrije
met ingevet vershoudfolie en een theedoek
de kaneel boven een ruime kom. Klop met
plek luur rijzen tot het ongeveer in volume
en laat op een warme plek 2 uur rijzen.
een garde de eieren en het bier erdoor tot
verdubbeld is. Roer na het rijzen het beslag
3 Maak ondertussen de banketbakkers-
een glad beslag. Dek af met een schone
even door met een pollepel.
room. Splits de rest van de eieren, de eiwit-
theedoek en laat Ì uur rusten.
4 Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C
ten gebruik je niet. Breng in een pan de rest
2 Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
Gebruik eventueel een keukenthermometer.
van de melk aan de kook met 40 g suiker.
Gebruik eventueel een keukenthermometer
Doop de ijsschep kort in de hete olie. Schep
Roer de eidooiers met 40 g suiker en 2 el
om de temperatuur te bepalen. Schil de
langs de rand van de kom met beslag in
bloem tot een glad mengsel. Giet er een
appels en verwijder het klokhuis met een
lbeweging omhoog en veeg overtollig
scheutje warme melk bij en roer. Giet het
appelboor. Snijd de appels elk in ó plakken
beslag af aan de rand van de kom. Laat het
ei-suikermengsel bij de warme melk en
van l em. Meng de suiker met de rest van de
beslag voorzichtig in de hete olie vallen. Bak
roer goed door met een garde. Breng de
kaneel in een ondiepe schaal.
de bollen in delen met 4 tegelijk in ca. 7 min.
room aan de kook, laat op laag vuur 5 min.
3 Haal met een vork Ì voor 1de appel-
goudbruin en gaar. Schep de bollen af en
koken tot een gladde room. Giet in een on-
schijven door het beslag en laat ze voor-
toe om zodat ze egaal van kleur worden.
diepe schaal en dek af met vershoudfolie.
zichtig in de hete olie glijden. Bak de appel-
Laat buiten de koelkast afkoelen.
beignets in delen met 6 tegelijk in ca. 5 min.
5 Haal de oliebollen uit de olie en laat uit-
lekken op keukenpapier. Laat de olie weer
4 Kneed het deeg 1 min. Rol het op een met
goudgeel en gaar. Keer halverwege.
op temperatuur komen voor je nieuwe olie-
bloem bestoven werkvlak met een deeg-
4 Hadl ze uit de olie en laat uitlekken op keu-
bollen gaat bakken. Bestrooi naar smaak
roller uit tot een lap van ca. lem dik. Steek
kenpapier. Wentel ze aan beide kanten door
met poedersuiker.
er 30 rondjes uit van ® 4 cm. Leg de rondjes
de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.
op met bloem bestoven bakpapier.
BEVAT p.st. 175 kcal - 5 g eiwit 6 g vet,
5 Giet de rest van de suiker op een bord.
BEVAT psst. 95 kcal: 1g eiwit - 5 g vet.
waarvan 1 g verz. « 25 g koolhydraten,
Verhit de olie in een kleine (frituur)pan tot
waarvan 1 g verz. : 11 g koolhydraten,
waarvan 7 g suikers - O. g zout - 1g vezels
180 °C. Frituur de bollen in delen aan beide
waarvan 6 g suikers - 0.1 gzout -1g vezels
- Prijs p.st. € 0.20
kanten in 2 min. gaar en lichtbruin. Houd de
«Prijs p.st. € 0.10