Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 162




Hier is pagina 162 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

bollen tijdens het frituren constant in bewe-

06

06

ging. gebruik hiervoor een hittebestendige

OLIEBOLLEN MET

MINI-BERLINERBOLLEN

spatel. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

KRENTEN EN ROZIJNEN

Haal de warme bollen direct door de suiker.

Bite-size bollen, gevuld met jam of room.

Homemade zijn ze extra lekker!

6 Schep de room in de spuitzak met spuit-

mondje. Maak een gaat je in de bollen met

een eetstokje. Spuit de room in 15 bollen.

« 50 g roomboter

* mespunt zout

Maak de spuitzak schoon en vul met de

* 500 ml melk

« V2tl zout

» 4eieren

« lt gemalen kaneel

jam. Spuit de jam in de rest van de bollen.

* 7g gedroogde gist

“lei

« 3V2 g gedroogde

« \liter arachide- of

(zakje)

« 2liter arachide- of

zonnebloemolie

gist (zakje 7 9)

BEVAT psst. 155 kcal - 3 g eiwit - 8 g vet,

« 2el suiker

zonnebloemolie

« 250 g witte

« 50 g aardbeienjam

waarvan 2 g verz. 18 g koolhydraten.

basterdsuiker

« 100 g rozijnen

« poedersuiker

« uitsteekring ) 4 cm

waarvan 10 g suikers - 0.1 g zout «1 g vezels

* 50 g krenten

« jsschep

« 325 ml volle melk

« bakpapier

- Prijs p.st. € 0.15

« 500 g bloem

« lsinaasappel

« spuitzak + glad

(schoongeboend)

spuitmondje

60

1 Verwarm de melkin een steelpan tot

« 350 g bloem + extra

(D Ye cm)

APPELBEIGNETS

lauwwarm. Voeg de gist en suiker toe. Laat

10 min. staan tot het begint te schuimen.

1 Laat boter en eieren op kamertemperatuur

De frisse appel voor welkom tegenwicht.

komen. Doe 100 ml lauwwarm water met

Laat de rozijnen en krenten 10 min. wellen in

heet water. Giet af. knijp het water eruit en

de gist en l el suiker in een kom en laat 5 min.

dep droog met een schone theedoek.

staan tot er belletjes komen. Verwarm

75 ml melk in een steelpan tot lauw warm.

« 250 g zelfrijzend

zonnebloemolie

2 Zeef in een ruime kom de bloem met

het zout. Maak een kuiltje in het midden en

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

bakmeel

» ó middelgrote,

breek het ei erboven. Voeg al kloppend met

« Val zout

friszure appels

2 Meng de bloem, het zout. het sinaasap-

een mixer met deeghaken het melkmeng-

pelrasp, de warme melk, 50 g suiker en de

+ 2elkaneel

(bijv. elstar of

- 2eieren

sel toe. Klop tot een egaal, elastisch beslag

kaneel in een grote mengkom. Doe het gist-

goudrenet)

dat qua dikte zit tussen pannenkoeken

mengsel, de zachte boter en 2 eieren erbij.

+ 300 ml bier

- 120 gsuiker

beslag en brooddeeg.

Roer door tot een kruimelig deeg. Kneed

- 2liter arachide- of

- appelboor

ca. 5 min. met de hand tot een glad deeg,

3 Schep de gewelde rozijnen en krenten

erdoor. Dek af met een vochtige, schone

het kan een beetje plakkerig zijn. Dek af

1 Zeef het bakmeel, zout en de helft van

theedoek en laat op een warme, tochtvrije

met ingevet vershoudfolie en een theedoek

de kaneel boven een ruime kom. Klop met

plek luur rijzen tot het ongeveer in volume

en laat op een warme plek 2 uur rijzen.

een garde de eieren en het bier erdoor tot

verdubbeld is. Roer na het rijzen het beslag

3 Maak ondertussen de banketbakkers-

een glad beslag. Dek af met een schone

even door met een pollepel.

room. Splits de rest van de eieren, de eiwit-

theedoek en laat Ì uur rusten.

4 Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C

ten gebruik je niet. Breng in een pan de rest

2 Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.

Gebruik eventueel een keukenthermometer.

van de melk aan de kook met 40 g suiker.

Gebruik eventueel een keukenthermometer

Doop de ijsschep kort in de hete olie. Schep

Roer de eidooiers met 40 g suiker en 2 el

om de temperatuur te bepalen. Schil de

langs de rand van de kom met beslag in

bloem tot een glad mengsel. Giet er een

appels en verwijder het klokhuis met een

lbeweging omhoog en veeg overtollig

scheutje warme melk bij en roer. Giet het

appelboor. Snijd de appels elk in ó plakken

beslag af aan de rand van de kom. Laat het

ei-suikermengsel bij de warme melk en

van l em. Meng de suiker met de rest van de

beslag voorzichtig in de hete olie vallen. Bak

roer goed door met een garde. Breng de

kaneel in een ondiepe schaal.

de bollen in delen met 4 tegelijk in ca. 7 min.

room aan de kook, laat op laag vuur 5 min.

3 Haal met een vork Ì voor 1de appel-

goudbruin en gaar. Schep de bollen af en

koken tot een gladde room. Giet in een on-

schijven door het beslag en laat ze voor-

toe om zodat ze egaal van kleur worden.

diepe schaal en dek af met vershoudfolie.

zichtig in de hete olie glijden. Bak de appel-

Laat buiten de koelkast afkoelen.

beignets in delen met 6 tegelijk in ca. 5 min.

5 Haal de oliebollen uit de olie en laat uit-

lekken op keukenpapier. Laat de olie weer

4 Kneed het deeg 1 min. Rol het op een met

goudgeel en gaar. Keer halverwege.

op temperatuur komen voor je nieuwe olie-

bloem bestoven werkvlak met een deeg-

4 Hadl ze uit de olie en laat uitlekken op keu-

bollen gaat bakken. Bestrooi naar smaak

roller uit tot een lap van ca. lem dik. Steek

kenpapier. Wentel ze aan beide kanten door

met poedersuiker.

er 30 rondjes uit van ® 4 cm. Leg de rondjes

de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.

op met bloem bestoven bakpapier.

BEVAT p.st. 175 kcal - 5 g eiwit 6 g vet,

5 Giet de rest van de suiker op een bord.

BEVAT psst. 95 kcal: 1g eiwit - 5 g vet.

waarvan 1 g verz. « 25 g koolhydraten,

Verhit de olie in een kleine (frituur)pan tot

waarvan 1 g verz. : 11 g koolhydraten,

waarvan 7 g suikers - O. g zout - 1g vezels

180 °C. Frituur de bollen in delen aan beide

waarvan 6 g suikers - 0.1 gzout -1g vezels

- Prijs p.st. € 0.20

kanten in 2 min. gaar en lichtbruin. Houd de

«Prijs p.st. € 0.10