Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 53

Hier is pagina 53 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
5
u
5
a
Ee
Perfecte combi's
Wijn-kiezen is best lastig, helemaal als je weinig ervaring hebt.
Om het je makkelijk temaken, geven we bij alle gerechten in dit
kerstnummer wijntips. Allemaal: wijnen die met: zorg zijn
geselecteerd. Wil je tóch zelf experimenteren? Bijde wijntips geven
we ook een smaaktype, zodat j je ook een andere wijn kunt, Keen:
met dezelfde eigenschappen.
Temperatuur
Schenk je de wijn te koud, dan
Bouw het op
zullen de geuren en smaken niet
Ben je van plan meerdere \
nente
vrijkomen. Witte, mousserende en
serveren? Dan kies je natuurlijk ei
roséwijnen schenk je gekoeld
Y
wijn die past bij het type gerech,
tussen 8 en 10 °C. Soepele en
Maar ook de opbouw tijdens he
fruitige rode wijnen komen het best
Glaswerk
diner is belangrijk. Een zware wijn bi
tot hun recht op een temperatuur
Een passend wijnglas laat de wijn
een voorgerecht is bijvoorbeeld
van ca.14 °C en stevige rode
het best tot z'n recht komen. Een
geen goede match. Werk liever van
wijnen op 16-18 °C.
glas voor witte wijn is kleiner en
licht en fris naar donker en stevig.»
smaller dan een glas voor rode
Begin met een mousserende wijn als.
wijn. Hierin blijft de wijn langer
feestelijk aperitief. Vervolgens is wit
koel en vervliegen de aroma's
aan de beurt. Daarna (dat hangt van
minder snel. In het grotere, bredere
het aantal gangen af) eventueel rosé
glas voor rode wijn kan er meer
en eindigen met rood. Als: afsluiter.
Leftovers
zuurstof bij komen. En dat komt de
kun je nog voor een dessert wijn
Sluit een geopende fles wijn
wijn ten goede. Een flûte (zo'n
kiezen. Wil je bij elke gang dezelfde
goed af en drink hem binnen
hoog, smal glas) is geschikt voor
wijn drinken, kies dan voor een
een paar dagen leeg. Een
prosecco en champagne. Schenk
breed inzetbare. Voor wit zitje goed
ongeopende fles is uiteraard
de glazen niet te vol; rode wijn tot
met
ijn:
it de categorie ‘fris |
langer houdbaar, maar het
de bolling, witte iets daarboven.
& droo:
voor rood iets uit d.
hangt van de wijn af hoelang.
Met een vol glas wijn doe je heel
egorie
pel
De meeste wijnen zijn geen
Ä
lang en dan wordt de wijn warm.
bewaarwijnen. Kerst volgend
Dat is zonde!
jaar zullen ze echter wel halen.
Fotografie Rolinda Windhorst. foodstyling Martine Steenstra, styling Nicole de Werk
En
ii
Fe
a
24
EEN
=