Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 53




Hier is pagina 53 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5

u

5

a

Ee

Perfecte combi's

Wijn-kiezen is best lastig, helemaal als je weinig ervaring hebt.

Om het je makkelijk temaken, geven we bij alle gerechten in dit

kerstnummer wijntips. Allemaal: wijnen die met: zorg zijn

geselecteerd. Wil je tóch zelf experimenteren? Bijde wijntips geven

we ook een smaaktype, zodat j je ook een andere wijn kunt, Keen:

met dezelfde eigenschappen.

Temperatuur

Schenk je de wijn te koud, dan

Bouw het op

zullen de geuren en smaken niet

Ben je van plan meerdere \

nente

vrijkomen. Witte, mousserende en

serveren? Dan kies je natuurlijk ei

roséwijnen schenk je gekoeld

Y

wijn die past bij het type gerech,

tussen 8 en 10 °C. Soepele en

Maar ook de opbouw tijdens he

fruitige rode wijnen komen het best

Glaswerk

diner is belangrijk. Een zware wijn bi

tot hun recht op een temperatuur

Een passend wijnglas laat de wijn

een voorgerecht is bijvoorbeeld

van ca.14 °C en stevige rode

het best tot z'n recht komen. Een

geen goede match. Werk liever van

wijnen op 16-18 °C.

glas voor witte wijn is kleiner en

licht en fris naar donker en stevig.»

smaller dan een glas voor rode

Begin met een mousserende wijn als.

wijn. Hierin blijft de wijn langer

feestelijk aperitief. Vervolgens is wit

koel en vervliegen de aroma's

aan de beurt. Daarna (dat hangt van

minder snel. In het grotere, bredere

het aantal gangen af) eventueel rosé

glas voor rode wijn kan er meer

en eindigen met rood. Als: afsluiter.

Leftovers

zuurstof bij komen. En dat komt de

kun je nog voor een dessert wijn

Sluit een geopende fles wijn

wijn ten goede. Een flûte (zo'n

kiezen. Wil je bij elke gang dezelfde

goed af en drink hem binnen

hoog, smal glas) is geschikt voor

wijn drinken, kies dan voor een

een paar dagen leeg. Een

prosecco en champagne. Schenk

breed inzetbare. Voor wit zitje goed

ongeopende fles is uiteraard

de glazen niet te vol; rode wijn tot

met

ijn:

it de categorie ‘fris |

langer houdbaar, maar het

de bolling, witte iets daarboven.

& droo:

voor rood iets uit d.

hangt van de wijn af hoelang.

Met een vol glas wijn doe je heel

egorie

pel

De meeste wijnen zijn geen

Ä

lang en dan wordt de wijn warm.

bewaarwijnen. Kerst volgend

Dat is zonde!

jaar zullen ze echter wel halen.

Fotografie Rolinda Windhorst. foodstyling Martine Steenstra, styling Nicole de Werk

En

ii

Fe

a

24

EEN

=