Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

06

©

PADDENSTOELEN-

RUNDERRAGOUTPASTEI

RAGOUT MET

Een echte klassieker, deze knapperige

PARMEZAANKOEK JE

bladerdeegbakjes met romige

De hartige smaak van de paddenstoelen

runderragout.

past perfect bij het kazige koekje.

van de achtergehouden takjes oregano uit

de verpakking paddenstoelen voor pasta.

Laat het gewelde eekhoorntjesbrood

« 300 g rundersoep-

« 125 ml slagroom

uitlekken (vang het vocht op) en snijd fijn.

blokjes (schaal)

- 12 bladerdeegbak-

« teen knoflook

+ 2runderbouillon-

+ 65 groomboter

4 Smelt 15 g boter op laag vuur in een

jes (pakje ó stuks,

+ 90 g Parmigiano

+ 2portobellos

(steeljpan en bak de paddenstoelen

blokjes

AH Excellent

Reggiano-poeder

« 100 ml droge

en knoflook in 7 min. op hoog vuur goud-

« 150 g sjalotten

Speciaal voor

+ 60 g bloem + extra

witte wijn

bruin. Breng op smaak met peper en zout.

* 2tenen knoflook

de Feestdagen)

om te bestuiven

« 2tldijonmosterd

Strooi de rest van de bloem erover en roer

« 25 groomboter

« bakje platte

« vershoudfolie

« 200 gpadden-

2 min. door. Voeg de rest van de boter

« 30 gbloem

peterselie (15 9)

stoelen voor pasta

« deegroller

toe. Blus af met de witte wijn. Laat Imin.

+ 72 g funghi porcini

« uitsteekring of glas

verdampen. voeg dan al roerend het eek-

1 Bestrooi het vlees met peper en zout en

secchi (gedroogd

(@ 8 em)

hoorntjesbrood samen met het opgevan-

snijd eventuele grote stukken kleiner. Doe

eekhoorntjesbrood, « bakpapier

gen vocht, de mosterd en IOO ml heet water

het vlees samen met de bouillonblokjes en

zakje 15 g, Castellino)

toe. Breng aan de kook en laat 2 min. op

15 liter water in een (soep)pan. breng op

laag vuur zachtjes koken en iets indikken.

hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur

2 uur met de deksel op de pan zachtjes

1 Snijd 35 g koude boter in blok jes en

5 Meng 20 g Parmigiano Reggiano-poeder

doe in een kom. Voeg de helft van de

door de ragout en haal de pan van het

koken. Neem het vlees uit de pan en be-

waar de bouillon.

Parmigiano Reggiano, peper en zout toe.

vuur. Verdeel de ragout over diepe borden,

Zeef 50 g bloem erboven en kneed met je

bestrooi met de rest van de kaaspoeder en

2 Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd

vingertoppen heel snel eerst tot kruimels

leg er een parmezaankoek je op.

de sjalotten in dunne halve ringen en de

en vervolgens tot een samenhangende

knoflook fijn. Verhit de boter en bak de

deegbal. Het is niet erg als er nog stukjes

BEVAT pp. 310 kcal - 12 g eiwit - 21g vet,

sjalot en knoflook op laag vuur 15 min.

boter te zien zijn. Laat het deeg verpakt in

waarvan 14 g verz. 6 g koolhydraten,

Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe

vershoudfolie minstens 30 min. rusten in

waarvan 3 g suikers 1 g zout - 2 g vezels

en bak nog 2 min. op middelhoog vuur

de koelkast.

- Prijs pp. € 2.25

(roux). Voeg 200 ml van de bouillon en de

2 Verwarm ondertussen de oven voor op

slagroom toe aan de roux en laat al roerend

180 °C. Knip 4 kleine stukjes van de takjes

et een garde op middelhoog vuur binden.

tijm uit het bakje paddenstoelen voor

+

3 Verwarm de bladerdeegbakjes volgens de

pasta. Bewaar de rest van de kruiden.

aanwijzingen op de verpakking in de oven.

Rol het deeg op een met bloem bestoven

4 Snijd de peterselie fijn. Trek met 2 vorken

werkblad met de deegroller uit tot een lap,

het vlees in stukjes en voeg samen met

steek hier met de uitsteekring of het glas

2/3 van de peterselie toe aan de roux. Breng

4 koekjes uit. Leg op een met bakpapier

op smaak met peper en eventueel zout.

beklede bakplaat (rol het deeg eventueel

Ook lekker

Laat eventueel wat inkoken op laag vuur

opnieuw uit als je er niet direct 4 koekjes

voor kinderen

tot een mooie ragout.

uithaalt). Druk in elk koekje een klein stukje

Eten er kinderen mee?

5 Schep de ragout in de bakjes. en even-

tijm. Bak ca. 15 min. in het midden van de

Dan wil je natuurlijk een

tueel iets ernaast. Bestrooi met de rest van

oven tot de randjes van de koekjes be-

ragout zonder alcohol. In

de peterselie. Serveer 2 bakjes per persoon.

À

ginnen te kleuren. Neem uit de oven en laat

plaats van met witte wijn,

TIP Ragout over? De volgende dag is de

in 15 min. afkoelen op een rooster,

kun je deze padden-

ragout ook lekker in een ovenschaalt je

3 Doe ondertussen het eekhoorntjesbrood

stoelenragout ook op

gegratineerd met wat geraspte kaas.

in een kom en giet er ca. 75 ml water over

smaak brengen met

tot ze helemaal onderstaan. Snijd de knof-

2el citroensap en

BEVAT pp. 400 kcal -16 g eiwit « 26 g vet.

look fijn. Snijd de portobello's in plakken

50 ml extra water.

waarvan 15 g verz. - 25 g koolhydraten,

van een Ya cm en halveer alleen de grote

waarvan 3 g suikers - 2.6 g zout - 2 g vezels

Foodfotografie Alan Jensen. foodstyling Bart Stuart. styling Cyn Ferdinandus. Nicole de Werk. fotografie Rolinda Windhorst, visagie Niels Wahlers

paddenstoelen voor pasta. Ris de blaadjes

«Prijs p.p. € 2.70

YS