Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 76




Hier is pagina 76 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

©

00

BEENHAM MET

KNOLSELDERIJGEBRAAD

knolselderij in zo dun mogelijke plakken en

GLAZE VAN MOSTERD

MET MOSTERDKRUIM

serveer met een deel van de saus en van

EN KRUIDNAGEL

Groente als bijzonder centerpiece

de mosterdkruim erover. Serveer de rest

met bloedrode bieten-lauriersaus.

De glanzende saus is klassiek:

van de saus en mosterdkruim er apart bij.

de mosterd hoort gewoon bij kerstham.

BEVAT p.p. 240 kcal 7 g eiwit - 8 g vet,

+30 MIN. WACHTTIJD J (+1 UUR EN 30 MIN. OVENTIJD

waarvan 5 g verz. + 30 g koolhydraten,

(GLUUREN 15 MIN. OVENTIJD ) (+15 MIN. WACHTTIJD )

(VEGETARISCH)

waarvan 16 g suikers -1.9 g zout - 10 g vezels

«Prijs p.p. € 165

« lil gemalen

« beenham naturel

« knolselderij

« 3tenen knoflook

kruidnagel

(AH Excellent

(ca. 900 g)

« 30 groomboter

+ 4elgrofgemalen

Feestassortiment,

« 750 ml bietensap

« 30 gpanko (Japans

Zaanse mosterd

ca.1.3kilo,op

(fles, Zonnatura)

paneermeel,

+ 4eldonkere

kamertemperatuur)

- l2elzwarte-

zak150 g)

basterdsuiker

« 25 groomboter

peperkorrels

« 2el grove mosterd

Beter

Leven

« 4 el appelstroop

« 150 ml appelsap

« 3laurierblaadjes

(potje 210 g, Maille)

« ovenschaal

« Ve tl zout

« kleine ovenschaal

E

(20x 30 cm)

1 Snijd eventuele wortels van de knolselderij

EAN

N

1 Verwarm de oven voor op 150 °C.

en schil hem rondom met een dunschiller,

zodat hij mooi egaal wordt.

2 Meng voor de glaze de kruidnagel,

mosterd, suiker en appelstroop.

2 Doe samen met het bietensap. de peper-

korrels, laurier en het zout in een niet te grote

Met honing-mosterdsaus.

3 Leg de beenham in de ovenschaal (de

honing-mosterdsaus uit de verpakking

kookpan, zodat de knol voor minimaal de

AH Excellent Beenham

ca. 1.25 kilo, per kilo € 9.89

wordt niet gebruikt). Bestrijk het vlees rond-

helft onderstaat. Breng op hoog vuur aan de

om met /s van de glaze. Doe de boter in de

kook en zet vervolgens het vuur laag. Kook

ovenschaal en schenk het appelsap erbij.

30 min. en draai de knolselderij halverwege

de kooktijd om met een keukentang, zodat

| Beter

4 Bak de beenham 75 min. onder in de

iur

A)

oven. Neem het vlees elke 15 min. uit de

de bovenkant onder komt te staan. Verwarm

oven en bestrijk rondom met de glaze.

ondertussen de oven voor op 200 °C.

5 Neem het vlees uit de ovenschaal en

3 Haal de knolselderij uit de pan enleg inde

1

ovenschaal. Rooster 45 min. inhet midden van

laat losjes afgedekt 15 min. rusten. Snijd

het vlees aan tafel in plakken en serveer

de oven tot hij bruin begint te worden aande

met de glaze uit de ovenschaal.

buitenkant. Haal uit de oven en leg op een groot

stuk aluminiumfolie. Leg daar de ongepelde

Rijk en sappig van smaak.

TIP Heb je vlees over? Snijd de beenham

x

Aflakken met de honing-

in dunne plakken en verwarm op laag

knoflook bijen vouw de zijkanten naar boven.

vuur in een koekenpan. Serveer op

Leg de helft van de boter boven op de knolen

ketjapglaze en opwarmen

in de oven.

een broodje met wat van de honing-

vouw vervolgens de folie goed dicht. Zet het

AH Excellent Honey glazed

mosterdsaus uit de verpakking van de

pakket in de ovenschaal en rooster in het

ham ca. 550 g per 500 g € 5.49

beenham.

midden van de oven in nog ca. 45 min. gaar.

Verkrijgbaar vanaf

17 december.

4 Kook ondertussen de saus in de pan in

ca. 25 min. in tot 100 ml. Zeef de saus en houd

BEVAT pp. 475 kcal: 60 g eiwit « 14 g vet,

waarvan 8 g verz. : 26 g koolhydraten,

apart. Smelt de rest van de boter in een koe-

waarvan 24 g suikers - 4 g zout 1g vezels

kenpan op middelhoog vuur, voeg de panko

Beter

mn |

Leven

+ Pris pp. € 3.45

toe en rooster tot lichtgekleurd. Doe de mos-

terd erbij en roer goed door de panko (zorg

1x

dat het niet klontert). Zet het vuur uit en blijf

ev

doorroeren tot de panko goudbruin is en de

ZE ©

mosterd zijn vocht kwijt is. Laat eventueel in de

pan van het vuur af afkoelen, zodat je er zeker

Lekker zacht en mals.

van bent dat het goed uitdroogt en knapperig

AH Ovenschaal

wordt. Breng op smaak met zout en peper.

beenham naturel

5 Laat de knolselderij iets afkoelen. Snijd de

ca. 550 g. per 500 g € 549

Foodfotografie Eric van Lokven, foodstyling Goran Todorovic, Martine Steenstra, styling Ukika Gustafsson. Nicole de Werk. fotografie Rolinda Windhorst, visagie Niels Wahlers