Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 57

Hier is pagina 57 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HOOFDGERECHTEN
1 Breng de grote pan met | liter water aan
een pan. Fruit de sjalotten 5 min. op middel-
de kook. Voeg hier het zeezout, de suiker,
hoog vuur, tot zacht en goudbruin. Snijd de
steranijs, kaneel, piment en kruidnagels aan
achtergehouden salie fijn, ris de blaadjes
toe. Roer door tot het zeezout en de suiker
van de takjes tijm. Doe de sjalotten, het
zijn opgelost. Haal van het vuur. Voeg 4 liter
bakvet, het paneermeel, de salie, tijm en
000
koud water toe aan het mengsel en roer
de notenmix in de keukenmachine en maal
KALKOEN MET NOTEN-
goed door. Snijd de ongeschilde uien en de
grof. Breng op smaak met zout en peper.
SJALOTTENBALLETJES
ongepelde sinaasappels in parten. Knijp het
Meng 1 voor 1de eieren erdoor tot een
Dit bijzondere familierecept van culinair
sap van de sinaasappels uit boven de pekel
glad mengsel. Vorm met natte handen
redacteur Andisa is na deze kerst ook
in de pan. Doe de ui, sinaasappel en kal-
ca. 24 bolletjes van dit mengsel (walnoot
de nieuwe klassieker in jullie gezin.
koen in de pan. Zorg dat de kalkoen onder
grootte) en leg ze dicht tegen elkaar in een
de pekel staat, druk eventueel aan met wat
ingevette ovenschaal. Bestrooi met
8
zware borden. Doe de deksel op de pan.
Lel paneermeel en bak 25 min. in de nog
Zet in de koelkast en laat daar minimaal
hete oven goudbruin en gaar.
12 uur staan.
7 Serveer de kalkoen op een grote schaal,
« 100 g zeezout
« 300 g roomboter
2 Haal de kalkoen uit de pekel en spoel
met de noten-sjalottenballetjes ernaast.
« 100 g suiker
(op kamer-
onder koud stromend water het zoute
« 3steranijs
temperatuur)
water eraf. Laat op kamertemperatuur
BEVAT pp. 750 kcal - 52 g eiwit - 49 g vet,
+ 1kaneelstokje
« 600 g sjalotten
komen. Dep de kalkoen droog. Verwarm
waarvan 20 g verz. 23 g koolhydraten,
+ 2elpimentkorrels
+ 150 gpaneermeel +
de oven voor op 200 °C. Haal de ui en
waarvan 7 g suikers 2 gzout - 5 g vezels
lel voor bestrooien
« 5 kruidnagels
sinaasappel uit de pekel, houd apart. De
- Prijs p.p. € 4.70
+ 3uien
« 200 g ongezouten
rest van de pekel gebruik je niet meer. Snijd
« 2sinaasappels
notenmix
de knoflook en peterselie fijn. Haal de salie
« 3eieren
+ 1kalkoen (à 2/2 kilo.
en tijm uit het bakje Italiaanse kruiden en
verkrijgbaar vanaf
« grote pan
houd apart. ris de blaadjes van de takjes
20 december)
(min. 6 liter)
rozemarijn en snijd de oregano fijn.
« 4tenen knoflook
« braadslee
3 Meng de knoflook, peterselie, rozemarijn
« lbakje platte
« keukentouw
en oregano met 200 g boter en peper. Ga
peterselie (15 9)
« keukenmachine
voorzichtig met je vingers vanaf de hals
Antonin Rodet
« ovenschaal
« lbakje Italiaanse
onder het vel, over de borst en rug van de
Bourgogne
kruidenmix (20 9)
(20 x 30 cm)
kalkoen, creëer zo ruimte tussen het vel en
Pinot Noir
het vlees. Neem steeds een beetje kruiden-
Smaak fruitig
Herkomst
PRES
boter en vul zoveel mogelijk ruimte onder
Bourgogne. Frankrijk
het vel hiermee.
Prijs € 9.29
4 Leg de kalkoen met de borstzijde onder-
Lichte. rode wijn
op in een braadslee of een ovenschaal. Doe
die je iets gekoeld
kunt drinken. Pinot
>
de achtergehouden ui en sinaasappel in de
Noir is altijd lekker
kalkoen. Deze geven smaak, maar zijn niet
bij gevogelte. Deze
eetbaar na het braden (vanwege teveel
uit de Bourgogne
zout). Bind de poten samen met keuken-
is vol rood fruit met
Vandestreek
frisse zuren, die de
touw. Dek de kalkoen af met aluminiumfolie
Playground
en bak ca. 2 uur in de oven. Keer de kalkoen
noten-sjalotten-
Non alcoholic
|
balletjes speels
IPA
halverwege om, lepel flink wat braadvet
begeleiden.
Ÿ
onder uit de schaal over de kalkoen en laat
Smaak hoppig
Herkomst
vervolgens zonder aluminiumfolie roosteren
Nederland
tot ook de borst goudbruin is.
Prijs € 205
Wow. een alcohol-
5 Controleer of de kalkoen gaar is door in
arme IPA! Voor
een poot te prikken met een scherp mes.
als je liever geen
Als het vocht dat eruit stroomt helder is, is
alcohol drinkt. Met
wel 5 soorten hop.
Je kunt ook gaan voor gepekelde
de kalkoen gaar. Laat afgedekt met alumi-
kalkoen met bourbonsaus en
niumfolie en een theedoek erover nog
dus qua smaak zit
je goed. Kalkoen is
crispy baconbits. Tap hier voor
30 min. rusten. Laat de oven aan.
(
gek op de citrus, het
het online recept en ontdek hier
6 Maak ondertussen de balletjes. Snijd de
tropische fruit en het
nog meer lekkere kalkoenrecepten.
sjalotten grof. Smelt de rest van de boter in
bittertje in dit bier.
allerhande