Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HOOFDGERECHTEN

1 Breng de grote pan met | liter water aan

een pan. Fruit de sjalotten 5 min. op middel-

de kook. Voeg hier het zeezout, de suiker,

hoog vuur, tot zacht en goudbruin. Snijd de

steranijs, kaneel, piment en kruidnagels aan

achtergehouden salie fijn, ris de blaadjes

toe. Roer door tot het zeezout en de suiker

van de takjes tijm. Doe de sjalotten, het

zijn opgelost. Haal van het vuur. Voeg 4 liter

bakvet, het paneermeel, de salie, tijm en

000

koud water toe aan het mengsel en roer

de notenmix in de keukenmachine en maal

KALKOEN MET NOTEN-

goed door. Snijd de ongeschilde uien en de

grof. Breng op smaak met zout en peper.

SJALOTTENBALLETJES

ongepelde sinaasappels in parten. Knijp het

Meng 1 voor 1de eieren erdoor tot een

Dit bijzondere familierecept van culinair

sap van de sinaasappels uit boven de pekel

glad mengsel. Vorm met natte handen

redacteur Andisa is na deze kerst ook

in de pan. Doe de ui, sinaasappel en kal-

ca. 24 bolletjes van dit mengsel (walnoot

de nieuwe klassieker in jullie gezin.

koen in de pan. Zorg dat de kalkoen onder

grootte) en leg ze dicht tegen elkaar in een

de pekel staat, druk eventueel aan met wat

ingevette ovenschaal. Bestrooi met

8

zware borden. Doe de deksel op de pan.

Lel paneermeel en bak 25 min. in de nog

Zet in de koelkast en laat daar minimaal

hete oven goudbruin en gaar.

12 uur staan.

7 Serveer de kalkoen op een grote schaal,

« 100 g zeezout

« 300 g roomboter

2 Haal de kalkoen uit de pekel en spoel

met de noten-sjalottenballetjes ernaast.

« 100 g suiker

(op kamer-

onder koud stromend water het zoute

« 3steranijs

temperatuur)

water eraf. Laat op kamertemperatuur

BEVAT pp. 750 kcal - 52 g eiwit - 49 g vet,

+ 1kaneelstokje

« 600 g sjalotten

komen. Dep de kalkoen droog. Verwarm

waarvan 20 g verz. 23 g koolhydraten,

+ 2elpimentkorrels

+ 150 gpaneermeel +

de oven voor op 200 °C. Haal de ui en

waarvan 7 g suikers 2 gzout - 5 g vezels

lel voor bestrooien

« 5 kruidnagels

sinaasappel uit de pekel, houd apart. De

- Prijs p.p. € 4.70

+ 3uien

« 200 g ongezouten

rest van de pekel gebruik je niet meer. Snijd

« 2sinaasappels

notenmix

de knoflook en peterselie fijn. Haal de salie

« 3eieren

+ 1kalkoen (à 2/2 kilo.

en tijm uit het bakje Italiaanse kruiden en

verkrijgbaar vanaf

« grote pan

houd apart. ris de blaadjes van de takjes

20 december)

(min. 6 liter)

rozemarijn en snijd de oregano fijn.

« 4tenen knoflook

« braadslee

3 Meng de knoflook, peterselie, rozemarijn

« lbakje platte

« keukentouw

en oregano met 200 g boter en peper. Ga

peterselie (15 9)

« keukenmachine

voorzichtig met je vingers vanaf de hals

Antonin Rodet

« ovenschaal

« lbakje Italiaanse

onder het vel, over de borst en rug van de

Bourgogne

kruidenmix (20 9)

(20 x 30 cm)

kalkoen, creëer zo ruimte tussen het vel en

Pinot Noir

het vlees. Neem steeds een beetje kruiden-

Smaak fruitig

Herkomst

PRES

boter en vul zoveel mogelijk ruimte onder

Bourgogne. Frankrijk

het vel hiermee.

Prijs € 9.29

4 Leg de kalkoen met de borstzijde onder-

Lichte. rode wijn

op in een braadslee of een ovenschaal. Doe

die je iets gekoeld

kunt drinken. Pinot

>

de achtergehouden ui en sinaasappel in de

Noir is altijd lekker

kalkoen. Deze geven smaak, maar zijn niet

bij gevogelte. Deze

eetbaar na het braden (vanwege teveel

uit de Bourgogne

zout). Bind de poten samen met keuken-

is vol rood fruit met

Vandestreek

frisse zuren, die de

touw. Dek de kalkoen af met aluminiumfolie

Playground

en bak ca. 2 uur in de oven. Keer de kalkoen

noten-sjalotten-

Non alcoholic

|

balletjes speels

IPA

halverwege om, lepel flink wat braadvet

begeleiden.

Ÿ

onder uit de schaal over de kalkoen en laat

Smaak hoppig

Herkomst

vervolgens zonder aluminiumfolie roosteren

Nederland

tot ook de borst goudbruin is.

Prijs € 205

Wow. een alcohol-

5 Controleer of de kalkoen gaar is door in

arme IPA! Voor

een poot te prikken met een scherp mes.

als je liever geen

Als het vocht dat eruit stroomt helder is, is

alcohol drinkt. Met

wel 5 soorten hop.

Je kunt ook gaan voor gepekelde

de kalkoen gaar. Laat afgedekt met alumi-

kalkoen met bourbonsaus en

niumfolie en een theedoek erover nog

dus qua smaak zit

je goed. Kalkoen is

crispy baconbits. Tap hier voor

30 min. rusten. Laat de oven aan.

(

gek op de citrus, het

het online recept en ontdek hier

6 Maak ondertussen de balletjes. Snijd de

tropische fruit en het

nog meer lekkere kalkoenrecepten.

sjalotten grof. Smelt de rest van de boter in

bittertje in dit bier.

allerhande