Albert Heijn - Folder van 07.12.2020 tot 27.12.2020 - Pagina 139




Hier is pagina 139 van 165 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 07.12.2020 tot 27.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NAGERECHTEN

Pure chocolade is echt verwennerij.

Helemaal in een mousse met

een luchtige crême van koffie.

©

CHOCOLADEMOUSSE

MET DALGONACREME

Dalgonakoffie was dit jaar een grotehit.

Die espressocrème smaakt ook heerlijk in

combinatie met chocolade!

2 Splits de eieren. Klop de eiwitten met

20 g basterdsuiker met een mixer ca. 3 min.

tot ze glanzende stijve pieken vormen. Meng

« 150 g pure chocolade

de rest van de slagroom met 20 g basterd-

ET

+ 200 m1 verse slagroom

suiker in een kom en klop in ca. 3 min. stijf.

[run

+ 30 groomboter

3 Klop in een andere kom de eidooiers en

msn

A

+ 2 middelgrote eieren*

de rest van de basterdsuiker los met een

+ 60 g witte basterdsuiker

garde. Roer het eidooier-suikermengsel

©

« 3elespresso-oploskoffie

door de gesmolten chocolade. Spatel de

« 4 el fijne kristalsuiker

slagroom voorzichtig door het mengsel en

Met chocolademousse en

« 3 galettewafeltjes

spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen

stoofpeertjes. Een pronkstuk

erdoor. Laat de chocolademousse minstens

met 9 lagen.

1 Hak de chocolade grof. Doe de choco-

3 uur opstijven in de koelkast.

AHExcellent Luxe Woodland-

taart per stuk € 15.00

lade met 2 el slagroom en de boter in een

4 Maak ondertussen het dalgonaschuim

kom en zet de kom op een pan met een

door de koffie met de kristalsuiker en

Verkrijgbaar vanaf 17 december.

klein laagje kokend water (de kom mag

2 el warm water schuimig en licht van kleur

a

het water niet raken). Laat de chocolade al

te kloppen met een garde.

roerend smelten (au bain-marie). Neem de

5 Serveer de chocolademousse met

EXCELLENT

kom van de pan en laat afkoelen.

een flinke toef dalgonaschuim en een half

wafeltje.

BE.

TIP Liever chocolademousse zonder ei?

Ben

Een recept vind je op ah.nl/allerhande.

De chocolademousse kan een dag van

Ë

tevoren gemaakt worden t/m stap 3.

Vanille- en koffiesmaak. Met koffiesaus.

Maak vlak voor serveren af.

AH Excellent Luchtige mousse

250g €159

Lee

BEVAT p.p.ó15 kcal - 8 geiwit - 42 gvet,

waarvan 25 g verz.- 50 gkoolhydraten,

waarvan 46 g suikers - 0.3 g zout - 4 g vezels

«Prijs p.p. € 0.70

Mousse is er in vele kleuren

en smaken. Deze witte-

1

chocolademousse met blauwe

*Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt

met het oog op salmonellabesmetting sterk

bessen is bijzonder kerstig!

Tap hier voor het online recept

afgeraden voor kwetsbare groepen. zoals

kinderen tot 5 jaar. ouderen. zieken en zwangere

en hier voor nog veel meer

vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met

Foodfotografie Sven Benjamins. foodstyling Martine Steenstra. styling Ulrika Gustafsson

mousse-recepten.

rauwe eieren niet geschikt.

allerhande