Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 123




Hier is pagina 123 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ALLES OVER

DE MELANGEUR

t Geheim van

goede koffie

es

Manager koffieblends André Hoinkis

vertelt hoe de heerlijke Perla-koffie voor

d

Albert Heijn wordt gemaakt.

PUUR OF GEMIXT?

‘Veel koffieproducten bestaan uit

meerdere bonensoorten. Een single

origin’, oftewel 100% gemaakt van

eenzelfde bonensoort, kent eigenlijk

elk jaar een andere smaak, net als

ss

wijn. Voor avontuurlijke koffie-

drinkers is dat geweldig, veel

ê

mensen vinden dat spannend.

MA

Daarom brengen we verschillende

koffiebonen samen in een blend om

de smaak en kwaliteit constant te

è

houden. We blenden de groene

koffiebonen al voor het branden,

omdat dit zorgt voor een constant,

goed aroma en smaak.”

IN DE BRANDING

‘De groene koffieboon die bij

ie

onze branderij aankomt, heeft

van zichzelf geen smaak.

Door m te branden. verliest hij

Zn vocht en gaan de suikers

I

karamelliseren. De boon

groeit in omvang én in karakter,

want nu ontstaan de mooie

aroma's. Dit is het moment

|

van pure magie!

end

ER

VANZTOT A

‘Ik werk achterstevoren, vanuit

KOFFIEPROEVERIJ

de wens van de koffiedrinker.

‘Bij het proeven van koffie speelt de neus een zeer belangrijke rol, 80% van het

Hoe sterk moet de koffie zijn,

proefproces bestaat uit het ruiken aan de aroma's ‘on the cup. Zo ruiken we

met welke machine wordt-ie

soms hazelnoot, citrus of karamel. Vervolgens gaan we proeven met behulp

gezet en op welk moment van

van een speciaal lepeltje. We slurpen met grote kracht wat koffie van de lepel

de dag wordt-ie gedronken?

en spugen het uit. Als ervaren koffieproever proef en ruik je de mooiste

Daar baseer ik de melange, de

aroma's. Het is elke dag weer een feest voor de zintuigen!”

branding en de maalgraad op.”

allerhande