Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 41

Hier is pagina 41 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
YES! BAKANTIE
Ce)
7
p
RN
3
4
WR
4
\l
MERINGUESPOKEN
ZANDKOEKJES MET
Ru
u
‘BLOEDSPETTERS’
N
Le
« 4 middelgrote eieren
LE
« | citroen (schoongeboend)
« V2 citroen (schoongeboend)
« 225 g witte basterdsuiker
« 2tl maizena
« 250 g bloem + extra om te bestrooien
« Vatl zout
« spuitzak met een gladde spuitmond
« 125 g witte basterdsuiker
« bakpapier
« 185 g roomboter (op kamertemperatuur)
* decoratiestiften choco & karamel
Ÿ
«lei
(Dr. Oetker, 4 stuks)
« 50 g poedersuiker
« lel bietensap (fles \ liter, Zonnatura)
1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits
E
« vershoudfolie
de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Rasp
« deegroller
de gele schil van de citroen. Gebruik een
+ ronde koekjessteker (D 6 cm)
halve citroen om een kom en de garden van
« bakpapier
een handmixer te ontvetten. Klop het eiwit
« bakkwast
met de handmixer in een kom met een
snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje de
1 Rasp de gele schil van de halve citroen.
basterdsuiker toe en blijf kloppen tot je
|
Meng de bloem met het zout en de suiker.
glanzende, witte pieken hebt. Voeg de
Voeg de boter en het citroenrasp toe en
maizena toe. Meng het citroenrasp erdoor.
kneed tot een samenhangend deeg.
2 Vul de spuitzak met het eiwit. Hou de
Verpak in vershoudfolie en leg het minimaal
spuitzak loodrecht boven een met
luur in de koelkast.
bakpapier beklede bakplaat en spuit
10 hoopjes van het eiwit. Trek de spuitzak
2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Kneed
het deeg kort door, zodat het makkelijker uit
snel weg, zodat de meringues een mooi
te rollen is. Bestuif het werkblad licht met
puntje krijgen. Ze moeten ca. 6 cm hoog zijn
u 4
bloem en rol het deeg uit tot een plak van
en5 em in doorsnede. Bak de meringues
een /2 cm dik. Steek er met de koekjes-
ca. 2 uur in het midden van de oven droog
steker zoveel mogelijk rondjes uit. Rol het
en gaar. Zet de oven uit, maar laat de
5
overgebleven deeg steeds opnieuw uit en
meringues er nog luur in staan met de deur
—=
steek ook daar rondjes uit.
op een kiertje.
3 Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op
TIP Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een
EN
een met bakpapier beklede bakplaat. Klop
hersluitbare plastic zak. Vul met het eiwit en
het ei los en bestrijk de koekjes ermee met
knip een klein gaatje in de punt. Druk het
behulp van de bakkwast. Bak de koekjes
eiwit voorzichtig uit de zak om de meringue-
12-15 min. tot ze lichtbruin kleuren met iets
spoken te maken.
donkerdere randjes. Til het bakpapier met
TIP De overgebleven eidooiers kun je
de koekjes van de bakplaat en laat de
gebruiken voor bijvoorbeeld lemoncurd.
koekjes minstens 30 min. afkoelen.
4 Roer een glazuur van de poedersuiker en
De meringues kun je 1 dag van tevoren
het bietensap. Sprenkel het glazuur op de
maken. Bewaar in vershoudfolie op een
N
koekjes, zodat het 'bloedspetters lijken.
droge, koele plek.
BEVAT psst. 125 kcal - 1 g eiwit -7 g vet.
BEVAT pst. 95 kcal - 1g eiwit - Og vet,
waarvan 5 g verz. 15 g koolhydraten,
waarvan O g verz. 23 g koolhydraten,
waarvan 7 g suikers « O.l g zout
waarvan 22 g suikers - O.lg zout Og vezels
-1g vezels - Prijs psst. € 0.10
- Prijs p.st. € 0.20
allerhande