Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 62




Hier is pagina 62 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pe

u

=

Bekijk het recept online op ah.nl

en zet eventueel eenvoudig de ingrediënten

==

van het recept op je boodschappenlijst.

N

&

bi,

5

=

7 AS

ra

Re

-



al MS

AN

8



Te

>

À

URK

N

3

0

&

y

#

5

Pe

Jr

B

Ee

f

ER

et

5]

a



ZALMFILET

MARI GEROOKTE

In

24

“.

=

1d

iN

in 2

Streeckgenoten

Warmgerookte zalmfilet

5

1259€429

4

si

TE

4

a

14

N

7

ER

N

|

|

7

{li

VENKELRISOTTO MET

Al

WARMGEROOKTE ZALM

2

zi

Ein

mt?

Ni

#

« 2 kippenbouillonblokjes

Sn

« 2 middelgrote uien

r zijn veel plaatsen in ons land waar

6

+ 2tenenknoflook

|

En

de visserij een van de belangrijkste

À

+ 60 groomboter

inkomstenbronnnen was en nog

« 300 g risottorijst

steeds is. We gingen op bezoek in

« 100 ml droge witte wijn

Urk en Enkhuizen en beleefden de liefde

Geheim van het visroken

« 2 venkelknollen

voor vis van dichtbij.

Rondom de visveiling vind je ook de vele

« Va bakje dille (4159)

De vuurtoren op Urk is een massief

visbedrijven die Urk rijk is, net als een

« citroen (schoongeboend)

bouwwerk van ruim 18 meter hoog uit

gebouw van — hoe kan het ook anders —

«* 250 g warmgerookte zalmfilet

1844, dat werd gebouwd om de vissers-

de Nederlandse Vissersbond. Reigers en

(pakje 125 g. Streeckgenoten)*

boten in het donker veilig naar de haven te

meeuwen scheren over de gebouwen.

leiden. Daarvoor brandde er op Urk altijd

Wie weet valt er nog ergens een visje te

verschalken? Niet bij Rodé Vis, waar de

De Streeckgenoten warmgerookte zalm-

een groot vuur, dat de vissers de weg wees.

filet is niet in elke Albert Heijn-winkel

Vrijwel aan de voet van de toren ligt dan

Streeckgenoten warmgerookte zalmfilet

verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang

ook de oude haven; anno 2021 nog steeds

vandaan komt en alle vis netjes verpakt

het door AH Warmgerookte zalmfilet.

compleet met vissersnetten, een scheeps-

wordt vervoerd. Hier ontstond eind jaren

helling en markante houten boten. Maar

tachtig van de vorige eeuw de liefde voor

hoe idyllisch ook, in de oude haven vind je

het verwerken van de toen nog onbekende

geen werkende vissersboot meer. Ook in de

gekweekte Noorse zalm. Al generaties

En

visserij zijn er dingen veranderd, qua

lang wordt hier het geheim van het vis-

innovatie en vooruitstrevendheid. De

roken van vader op zoon doorgegeven.

schepen zijn inmiddels een stuk groter dan

‘Wij droogzouten de hele zalm nog met

—h

vroeger. ‘De kotters meten nu vaak zo'n

een handschep!, vertelt rookmeester

en

40 meter. Met hun diepgang van 4 meter

Meindert Post. ‘Zout geeft smaak én ver-

am

passen ze niet meer in de oude haven.

lengt de houdbaarheid van het product

De visveiling werd mede daardoor ook

door vocht uit de vis te onttrekken’ Hij

Se ——

verplaatst naar net buiten de dorpskern’,

werkt ‘al zijn hele leven’ in de vis. ‘Eerst

jm

vertelt Roelinda de Ridder van visbedrijf

als bijbaantje naast school, en nu alweer

Rodé Vis, Urkse in hart en nieren.

zo’n 25 jaar in vaste dienst.’ Een hele tijd,

en

maar zoals we nu wel doorhebben: dat is

EN

in Urk eerder normaal dan bijzonder.

a

he

ee

EI

ende