Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 82

Hier is pagina 82 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
de
Hugos
Se
kennis
Nieuw! Elke maand deelt
EN
Ÿ
tv-chef Hugo Kennis in Allerhande
-
zijn grenzeloze kennis over
een verse seizoensgroente.
Deze maand zet hij de pompoen
in het najaarszonnetje.
ijn eerste ervaring met
pompoen was de soep
van mijn oma. Destijds
F
M
deed ze er niet veel meer
Mi
mee dan koken en pureren, dus heel erg
fan was ik nog niet. Maar smaken kunnen
veranderen, zeker wat betreft pompoen.
=
Nederland heeft deze herfstheld inmiddels
Ly
BB
in het hart gesloten. Ruim 10 jaar geleden
kenden we 'm vooral als decorstuk in de
voortuin met een bolchrysant ernaast,
maar dat imago heeft de groente achter
zich gelaten. Hij verdient ook veel meer
dan dat! Zelf kweek ik pompoen in mijn
Le
moestuin en dus staat hij vaak op het
‘Geroosterd.met
menu. De pompoensoepversie van oma
een flink palet aan
is nog steeds niet mijn favoriet, maar
kruiden, ernstig lekker!’
opgepimpt met wat kokos, koriander en
komijn is hij wel lekkerder dan in mijn
herinneringen. Gelukkig kun je er ook veel
is ontzettend veelzijdig. Het allerlekkerst
klassieke pastagerechten van een Italiaan.
andere gerechten mee maken, pompoen
vind ik ’m in parten geroosterd in de
Ik maakte een gnocchi van aardappel en
oven met een flink palet aan kruiden
pompoen, zo’n beetje het enige wat daar
en specerijen. Veel komijn, gekneusd
groeit in die periode. Heerlijk met boter
In Italië bij het restaurant waar Hugo's
pompoengnocchi werd geserveerd.
korianderzaad, paprikapoeder, verse tijm
van verse salie en superkrokante, bijna tot
en dan wat abdijkaas erover. De pitten
chips gebakken rauwe ham. Toen ik hem
rooster ik mee en gebruik ik als garnering.
dat serveerde, lachte hij me uit. Zijn
nu
Echt ernstig lekker!
‘nonna’, oftewel de baas in de keuken,
Ooit was ik in het najaar met mijn
wilde het wel proeven. De man zelf was
backpack in Italië en kwam ik in een
nog steeds sceptisch, maar toen hij de
dorpje in Toscane. Ik raakte aan de praat
uitbundige reactie van zijn nonna’zag
met de eigenaar van een piepklein
was hij om en moest hij toegeven dat het
ze
restaurant. Toen hij doorkreeg dat ik ook
inderdaad heel lekker was. Die avond
HS
Le
chefwas, begon een beetje het opschep-
serveerde hij mijn pompoengnocchi in
pen. Ik vertelde hem dat ik graag lokaal
zijn restaurant. En ook al was het een
kook en hij zei: ‘Oké, kom dan maar op”
heel klein tentje met slechts 6 tafeltjes,
Toen deed ik iets waarvoor hij me bijna
ik vond het toch een hele eer voor een
RC
heeft vervloekt, want kom niet aan de
oer-Hollandse chef op doortocht!’