Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 82




Hier is pagina 82 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

de

Hugos

Se

kennis

Nieuw! Elke maand deelt

EN

Ÿ

tv-chef Hugo Kennis in Allerhande

-

zijn grenzeloze kennis over

een verse seizoensgroente.

Deze maand zet hij de pompoen

in het najaarszonnetje.

ijn eerste ervaring met

pompoen was de soep

van mijn oma. Destijds

F

M

deed ze er niet veel meer

Mi

mee dan koken en pureren, dus heel erg

fan was ik nog niet. Maar smaken kunnen

veranderen, zeker wat betreft pompoen.

=

Nederland heeft deze herfstheld inmiddels

Ly

BB

in het hart gesloten. Ruim 10 jaar geleden

kenden we 'm vooral als decorstuk in de

voortuin met een bolchrysant ernaast,

maar dat imago heeft de groente achter

zich gelaten. Hij verdient ook veel meer

dan dat! Zelf kweek ik pompoen in mijn

Le

moestuin en dus staat hij vaak op het

‘Geroosterd.met

menu. De pompoensoepversie van oma

een flink palet aan

is nog steeds niet mijn favoriet, maar

kruiden, ernstig lekker!’

opgepimpt met wat kokos, koriander en

komijn is hij wel lekkerder dan in mijn

herinneringen. Gelukkig kun je er ook veel

is ontzettend veelzijdig. Het allerlekkerst

klassieke pastagerechten van een Italiaan.

andere gerechten mee maken, pompoen

vind ik ’m in parten geroosterd in de

Ik maakte een gnocchi van aardappel en

oven met een flink palet aan kruiden

pompoen, zo’n beetje het enige wat daar

en specerijen. Veel komijn, gekneusd

groeit in die periode. Heerlijk met boter

In Italië bij het restaurant waar Hugo's

pompoengnocchi werd geserveerd.

korianderzaad, paprikapoeder, verse tijm

van verse salie en superkrokante, bijna tot

en dan wat abdijkaas erover. De pitten

chips gebakken rauwe ham. Toen ik hem

rooster ik mee en gebruik ik als garnering.

dat serveerde, lachte hij me uit. Zijn

nu

Echt ernstig lekker!

‘nonna’, oftewel de baas in de keuken,

Ooit was ik in het najaar met mijn

wilde het wel proeven. De man zelf was

backpack in Italië en kwam ik in een

nog steeds sceptisch, maar toen hij de

dorpje in Toscane. Ik raakte aan de praat

uitbundige reactie van zijn nonna’zag

met de eigenaar van een piepklein

was hij om en moest hij toegeven dat het

ze

restaurant. Toen hij doorkreeg dat ik ook

inderdaad heel lekker was. Die avond

HS

Le

chefwas, begon een beetje het opschep-

serveerde hij mijn pompoengnocchi in

pen. Ik vertelde hem dat ik graag lokaal

zijn restaurant. En ook al was het een

kook en hij zei: ‘Oké, kom dan maar op”

heel klein tentje met slechts 6 tafeltjes,

Toen deed ik iets waarvoor hij me bijna

ik vond het toch een hele eer voor een

RC

heeft vervloekt, want kom niet aan de

oer-Hollandse chef op doortocht!’