Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 124

Hier is pagina 124 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KOFFIE CREME BRULEE
KOFFIE-
=
LIEFHEBBER?
In ons magazine
(A
BEVAT pp. 465 kcal- 8 g eiwit
BOON boordevol
boo:
« 100 ml espresso of sterke koffie
33 g vet, waarvan 19 g verz
WORD THUI
inspiratie, recepten
+ 6eieren
34 g koolhydraten, waarvan 33 g suikers
en stories vind je
CG
m
« 70 g fijne kristalsuiker
Ol g zout - O g vezels - Prijs p.p. € 095
alles over koffie.
Plus de ins en outs
« 2tlgemalen kardemom
over alle heerlijke
®
« 250 ml verse slagroom
koffievarianten.
« 150 ml volle melk
CHOCOLADECAKE MET
Het magazine vind
KOFFIE EN KARDEMOM
« 50 g rietsuiker
je in de winkel.
* 4 ovenvaste schaaltjes ® 10 cm
« braadslede
« vershoudfolie
« brûléebrander
« 2tlbakpoeder
« 100 g pure
1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de
chocolade 70%
« 2el oploskoffie
espresso en laat afkoelen. Splits de eieren
+ 95 g hazelnoten
« 3el poedersuiker
(de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de
* ókardemom-
« 200 g verse
eidooiers los met de kristalsuiker en
peulen
roomkaas
4 Schep het mengsel in de cakevorm en
kardemom. Roer de afgekoelde koffie,
« 120 g roomboter
(MonChou)
bak ca. 40-45 min. inhet midden van de
slagroom en melk erdoor tot alles goed is
(zacht)
« vijzel
oven tot goudbruin en gaar. Steek er
gemengd. Zet de ovenschaaltjes in de
« 170 glichtbruine
« rechte cakevorm
de satéprikker in om de gaarheid te
braadslede en schenk het mengsel
basterdsuiker
van 25 em (ingevet)
controleren. Komt deze er schoon uit,
voorzichtig in de schaaltjes
+ 3middelgrote
« satéprikker
dan is de cake gaar.
2 Schenk kokend water in de braadslede
eieren
« eeïstokje
5 Verwarm 5 min. voor de baktijd van de
tot V onder de rand van de schaaltjes
« 30 ml espresso
cake de rest van de kardemom met
en zet in de oven. Laat de crème in
« 150 g zelfrijzend
80 ml water en de rest van de suiker in een
45-50 min. stollen (au bain-marie).
bakmeel
pan 5 min. tot een siroop.
De crème mag nog een beetje wiebelen
6 Haal de cake uit de oven, prik er gaatjes
inhet midden,
1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de
in met een eetstokje, besprenkel met de
3 Neem de braadslede voorzichtig uit de
chocolade grof, doe in een vuurvaste kom
kardemomsiroop en laat ca. uur helemaal
oven. Haal de schaaltjes uit de braadslede
enlaat boven een pan met kokend water
afkoelen op een rooster. Los ondertussen
enlaat in 30 min. afkoelen tot kamer-
smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom
de oploskoffie op met 2 el water en
temperatuur. Dek daarna af met vershoud-
het water niet raakt. Neem de kom uit de
lel poedersuiker. Meng ondertussen de
folie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
pan en roer de chocolade met een
roomkaas en de rest van de poedersuiker
4 Neem de schaaltjes uit de koelkast en
spatel door. Laat even staan.
met een garde tot een glad mengsel. Roer
bestrooi met de rietsuiker. Brand met een
2 Verhit een pan zonder boter of olie en
de oploskoffie er als een soort swirl door-
brüléebrander de gesuikerde bovenkant tot
rooster de hazelnoten 3 min. tot goudbruin.
heen. Bestrijk de bovenkant van de afge-
het karamelliseert en knapperig wordt.
Laat afkoelen op een bord en hak grof.
koelde cake met de roomkaas en koffie en
Serveer direct
Doe de kardemompeulen in de vijzel en
bestrooi met de rest van de hazelnoten
TIP Geen brûléebrander? Verwarm bij stap
breek ze een beetje open om de zaadjes
Laat nog 30 min. opstijven in de koelkast.
4 de grill van de oven voor op de hoogste
eruit te halen. Haal de schilletjes uit de
TIP Geen vijzel? Je kunt ook gemalen
stand. Neem de crème uit de koelkast en
vijzelen maal de zaad;jes fijn
kardemom gebruiken.
bestrooi met de rietsuiker. Zet de schaaltjes
3 Klop ondertussen de boter met
boven in de oven onder de grill en laat in
120 g basterdsuiker met een mixer 3 min.
Je kunt de cake 2-3 dagen van tevoren
5-10 min. karamelliseren. De crème brûlée
tot licht en luchtig. Voeg de helft van de
maken en op de dag van serveren de
wordt door de warmte van de oven dan
kardemom en voor 1de eieren toe.
roomkaas erop smeren.
wel weer meer vloeibaar.
Schenk de gesmolten chocolade en
2el espresso er voorzichtig bij. Meng
BEVAT pp. 530 kcal - 10 g eiwit 35 g vet.
Je kunt het dessert t/m stap 3 helemaal
goed. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de
waarvan 18 g verz. - 42 g koolhydraten.
voorbereiden en de crème brûlée
bakpoeder en een snuf zout toe. Spatel
waarvan 29 g suikers - 1. g zout
de helft van de hazelnoten erdoor.
afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren.
4 g vezels - Prijs p.p. €1,35