Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 124




Hier is pagina 124 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KOFFIE CREME BRULEE

KOFFIE-

=

LIEFHEBBER?

In ons magazine

(A

BEVAT pp. 465 kcal- 8 g eiwit

BOON boordevol

boo:

« 100 ml espresso of sterke koffie

33 g vet, waarvan 19 g verz

WORD THUI

inspiratie, recepten

+ 6eieren

34 g koolhydraten, waarvan 33 g suikers

en stories vind je

CG

m

« 70 g fijne kristalsuiker

Ol g zout - O g vezels - Prijs p.p. € 095

alles over koffie.

Plus de ins en outs

« 2tlgemalen kardemom

over alle heerlijke

®

« 250 ml verse slagroom

koffievarianten.

« 150 ml volle melk

CHOCOLADECAKE MET

Het magazine vind

KOFFIE EN KARDEMOM

« 50 g rietsuiker

je in de winkel.

* 4 ovenvaste schaaltjes ® 10 cm

« braadslede

« vershoudfolie

« brûléebrander

« 2tlbakpoeder

« 100 g pure

1 Verwarm de oven voor op 150 °C. Zet de

chocolade 70%

« 2el oploskoffie

espresso en laat afkoelen. Splits de eieren

+ 95 g hazelnoten

« 3el poedersuiker

(de eiwitten worden niet gebruikt). Klop de

* ókardemom-

« 200 g verse

eidooiers los met de kristalsuiker en

peulen

roomkaas

4 Schep het mengsel in de cakevorm en

kardemom. Roer de afgekoelde koffie,

« 120 g roomboter

(MonChou)

bak ca. 40-45 min. inhet midden van de

slagroom en melk erdoor tot alles goed is

(zacht)

« vijzel

oven tot goudbruin en gaar. Steek er

gemengd. Zet de ovenschaaltjes in de

« 170 glichtbruine

« rechte cakevorm

de satéprikker in om de gaarheid te

braadslede en schenk het mengsel

basterdsuiker

van 25 em (ingevet)

controleren. Komt deze er schoon uit,

voorzichtig in de schaaltjes

+ 3middelgrote

« satéprikker

dan is de cake gaar.

2 Schenk kokend water in de braadslede

eieren

« eeïstokje

5 Verwarm 5 min. voor de baktijd van de

tot V onder de rand van de schaaltjes

« 30 ml espresso

cake de rest van de kardemom met

en zet in de oven. Laat de crème in

« 150 g zelfrijzend

80 ml water en de rest van de suiker in een

45-50 min. stollen (au bain-marie).

bakmeel

pan 5 min. tot een siroop.

De crème mag nog een beetje wiebelen

6 Haal de cake uit de oven, prik er gaatjes

inhet midden,

1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de

in met een eetstokje, besprenkel met de

3 Neem de braadslede voorzichtig uit de

chocolade grof, doe in een vuurvaste kom

kardemomsiroop en laat ca. uur helemaal

oven. Haal de schaaltjes uit de braadslede

enlaat boven een pan met kokend water

afkoelen op een rooster. Los ondertussen

enlaat in 30 min. afkoelen tot kamer-

smelten (au bain-marie). Zorg dat de kom

de oploskoffie op met 2 el water en

temperatuur. Dek daarna af met vershoud-

het water niet raakt. Neem de kom uit de

lel poedersuiker. Meng ondertussen de

folie en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

pan en roer de chocolade met een

roomkaas en de rest van de poedersuiker

4 Neem de schaaltjes uit de koelkast en

spatel door. Laat even staan.

met een garde tot een glad mengsel. Roer

bestrooi met de rietsuiker. Brand met een

2 Verhit een pan zonder boter of olie en

de oploskoffie er als een soort swirl door-

brüléebrander de gesuikerde bovenkant tot

rooster de hazelnoten 3 min. tot goudbruin.

heen. Bestrijk de bovenkant van de afge-

het karamelliseert en knapperig wordt.

Laat afkoelen op een bord en hak grof.

koelde cake met de roomkaas en koffie en

Serveer direct

Doe de kardemompeulen in de vijzel en

bestrooi met de rest van de hazelnoten

TIP Geen brûléebrander? Verwarm bij stap

breek ze een beetje open om de zaadjes

Laat nog 30 min. opstijven in de koelkast.

4 de grill van de oven voor op de hoogste

eruit te halen. Haal de schilletjes uit de

TIP Geen vijzel? Je kunt ook gemalen

stand. Neem de crème uit de koelkast en

vijzelen maal de zaad;jes fijn

kardemom gebruiken.

bestrooi met de rietsuiker. Zet de schaaltjes

3 Klop ondertussen de boter met

boven in de oven onder de grill en laat in

120 g basterdsuiker met een mixer 3 min.

Je kunt de cake 2-3 dagen van tevoren

5-10 min. karamelliseren. De crème brûlée

tot licht en luchtig. Voeg de helft van de

maken en op de dag van serveren de

wordt door de warmte van de oven dan

kardemom en voor 1de eieren toe.

roomkaas erop smeren.

wel weer meer vloeibaar.

Schenk de gesmolten chocolade en

2el espresso er voorzichtig bij. Meng

BEVAT pp. 530 kcal - 10 g eiwit 35 g vet.

Je kunt het dessert t/m stap 3 helemaal

goed. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de

waarvan 18 g verz. - 42 g koolhydraten.

voorbereiden en de crème brûlée

bakpoeder en een snuf zout toe. Spatel

waarvan 29 g suikers - 1. g zout

de helft van de hazelnoten erdoor.

afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren.

4 g vezels - Prijs p.p. €1,35