Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 85




Hier is pagina 85 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HERFSTFAVORIETEN

am

=

.

5)

DIS

A

ee

3

PA

©

À

On

RIAN BODEWES (53)

EVA SCHRIKKEMA (26)

STACEY ROZA-ARTS (26)

SANDY BUSSINK (49)

Plaattaart met

stoofpot

Zuurkoolstamppot

kip en pompoen

met knolselderij en

Wilde-rijstsoep met kip

met appel, kaneel en

bruine suiker

kastanjechampignons

‘Er ontstaat een

‘De kunst om van

niets iets te maken’

‘Zelfs de echte

regenboogje in

‘Gemaakt met

vleeseter kan dit

mijn keuken’

lokale ingrediënten’

waarderen’

‘Ik ben altijd al een enorme lief-

‘Op een zondagochtend na een

‘Een creatieve kok, zo zou ik

wandeling op de Veluwse hei

‘Ooit kreeg ik voor mijn

hebber geweest van bakken.

mezelf omschrijven. Ik hou

Toen ik in 2018 op mezelf ging

ga ik graag de keuken in. Ik kook

verjaardag een gietijzeren

wonen, kwam daar de liefde

ervan om tijdens het koken com-

mee met de seizoenen en deels

braadpan cadeau. Perfect voor

binaties te bedenken die niet erg

stoofpotjes! En omdat mijn vriend

voor koken bij. Van huis uit was ik

uit eigen tuintje. Niet te veel in-

gewend de standaard kippen-

gangbaar zijn. Zoals deze zuur-

grediënten en eerlijke producten

en ik minder dierlijke producten

koolstamppot met spekjes en

willen eten besloot ik met

en tomatensoep te eten. Niks mis

kaneel. Het zure van de zuurkool

gebruiken is voor mij belangrijk.

mee natuurlijk. maar ik hou van

Vaak op basis van ‘Dutch cuisine’

knolselderij te experimenteren.

met het zoete van de appel en

met een twist

Die kun je namelijk goed stoven

experimenteren.

de gekaramelliseerde suiker.

zonder dat hij zijn smaak verliest

‘Online kwam ik

‘Het recept voor de plaattaart

en flauw wordt. De lichtzoete

‘Bij ons in de Achterhoek heb

is per toeval ontstaan. Ik heb al-

smaak van deze groente warmt

terecht op een Amerikaans

je veel landwinkels met verse

crockpotrecept. Dit was een

tijd wel pompoen in mijn koelkast

je lekker op tijdens een regen-

groente en streekproducten.

liggen en het is elke keer weer

achtige herfstdag. En de geuren

vrij basic recept met typisch

Ik fiets daar graag heen met

van venkelzaad en mosterd

Amerikaanse ingrediënten, maar

een sport er iets nieuws mee te

mijn gastouderkindjes, om m'n

maken. Met een vriend die chef-

nodigen uit om binnen te blijven.

het gebruik van een roux sprak

boodschappen te doen. Er gaat

kok is, ligt de lat hoog! Dus toen

mij erg aan. Zo ben ik gaan

niets boven koken met verse én

testen met het basisrecept

ik vorig jaar een rondje door de

‘Dit receptje was een van de

lokale producten.

koelkast deed en wat pompoen

eerste gerechten die ik zelf

en werd mijn wilde-rijstsoep

geboren!

en vers bladerdeeg vond, ben

heb bedacht en niet uit een

‘Ik maak altijd lekker veel van

ik gaan proberen. Het werd een

kookboek heb gehaald. Dat

deze stamppot. Dan geef ik

succes! De meeste van dit soort

eurekamoment wanneer alles

‘In mijn soep zitten producten

bijvoorbeeld de ouders van mijn

recepten maak ik dan eenmalig.

goed bij elkaar past in een recept

die aan een herfstige bos-

gastouderkindjes wat stamppot

maar deze was wel érg lekker.

is nogal verslavend. Nu staat

wandeling doen denken. Natte

mee, zodat ze thuis zelf niet meer

laarzen uit en thuiskomen in die

Dus heb ik m opgeslagen in mijn

het nog zeker l keer in de

hoeven te koken. Krijgen ze er

kookschrift.'

2 à 3 weken op het menu als we

heerlijke geur. Ik noem deze

een eigengemaakte gehaktbal

zin hebben in comfortfood:

soep ook wel “hearty wild

bij. met van die lekkere jus.

‘Het recept zou ook met andere

rice soup”. Je krijgt hier ge-

garandeerd een warm hart van.”

groenten gemaakt kunnen

‘Ik maak het vooral op koude

Mijn man en onze kinderen van

worden. Rode biet bijvoorbeeld

dagen, want het vult goed en

21, 18 en 10 smullen van deze

is lekker warm. Daarnaast is

“Wanneer de geuren door het

stamppot. Ik zet er wat aparte

of winterwortel. De hazelnootjes

huis trekken, ontstaat er een

kunnen walnoot zijn of pecan.

het met een goed glas rode wijn

schaaltjes bij met walnoten (de

Net wat je lekker vindt”

ook echt iets wat ik graag voor

klein regenboogje in de keuken.

middelste heeft een noten-

Ik vind de soep normaal

vrienden en familie op tafel zet,

allergie). wat augurkjes, zure

omdat je er niet de hele tijd bij

gesproken iets minder lekker op

uitjes of kleine stukjes appel

‘Zoet, zout, crunchy, pittig en

hoeft te blijven. Zelfs de echte

warme zomerdagen. maar vorig

voor een extra bite. We proberen

iets onverwachts zoals de

vleeseter kan dit waarderen.

jaar tijdens mijn zwangerschap

steeds weer iets nieuws;

keukenstroop maken het de

moest mijn man er toch écht aan

moeite waard. De kunst blijft om

geloven om deze soep in 32 °C

van niets iefs te maken.

te nuttigen, haha.

allerhande