Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 85

Hier is pagina 85 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HERFSTFAVORIETEN
am
=
.
5)
DIS
A
ee
3
PA
©
À
On
RIAN BODEWES (53)
EVA SCHRIKKEMA (26)
STACEY ROZA-ARTS (26)
SANDY BUSSINK (49)
Plaattaart met
stoofpot
Zuurkoolstamppot
kip en pompoen
met knolselderij en
Wilde-rijstsoep met kip
met appel, kaneel en
bruine suiker
kastanjechampignons
‘Er ontstaat een
‘De kunst om van
niets iets te maken’
‘Zelfs de echte
regenboogje in
‘Gemaakt met
vleeseter kan dit
mijn keuken’
lokale ingrediënten’
waarderen’
‘Ik ben altijd al een enorme lief-
‘Op een zondagochtend na een
‘Een creatieve kok, zo zou ik
wandeling op de Veluwse hei
‘Ooit kreeg ik voor mijn
hebber geweest van bakken.
mezelf omschrijven. Ik hou
Toen ik in 2018 op mezelf ging
ga ik graag de keuken in. Ik kook
verjaardag een gietijzeren
wonen, kwam daar de liefde
ervan om tijdens het koken com-
mee met de seizoenen en deels
braadpan cadeau. Perfect voor
binaties te bedenken die niet erg
stoofpotjes! En omdat mijn vriend
voor koken bij. Van huis uit was ik
uit eigen tuintje. Niet te veel in-
gewend de standaard kippen-
gangbaar zijn. Zoals deze zuur-
grediënten en eerlijke producten
en ik minder dierlijke producten
koolstamppot met spekjes en
willen eten besloot ik met
en tomatensoep te eten. Niks mis
kaneel. Het zure van de zuurkool
gebruiken is voor mij belangrijk.
mee natuurlijk. maar ik hou van
Vaak op basis van ‘Dutch cuisine’
knolselderij te experimenteren.
met het zoete van de appel en
met een twist
Die kun je namelijk goed stoven
experimenteren.
de gekaramelliseerde suiker.
zonder dat hij zijn smaak verliest
‘Online kwam ik
‘Het recept voor de plaattaart
en flauw wordt. De lichtzoete
‘Bij ons in de Achterhoek heb
is per toeval ontstaan. Ik heb al-
smaak van deze groente warmt
terecht op een Amerikaans
je veel landwinkels met verse
crockpotrecept. Dit was een
tijd wel pompoen in mijn koelkast
je lekker op tijdens een regen-
groente en streekproducten.
liggen en het is elke keer weer
achtige herfstdag. En de geuren
vrij basic recept met typisch
Ik fiets daar graag heen met
van venkelzaad en mosterd
Amerikaanse ingrediënten, maar
een sport er iets nieuws mee te
mijn gastouderkindjes, om m'n
maken. Met een vriend die chef-
nodigen uit om binnen te blijven.
het gebruik van een roux sprak
boodschappen te doen. Er gaat
kok is, ligt de lat hoog! Dus toen
mij erg aan. Zo ben ik gaan
niets boven koken met verse én
testen met het basisrecept
ik vorig jaar een rondje door de
‘Dit receptje was een van de
lokale producten.
koelkast deed en wat pompoen
eerste gerechten die ik zelf
en werd mijn wilde-rijstsoep
geboren!
en vers bladerdeeg vond, ben
heb bedacht en niet uit een
‘Ik maak altijd lekker veel van
ik gaan proberen. Het werd een
kookboek heb gehaald. Dat
deze stamppot. Dan geef ik
succes! De meeste van dit soort
eurekamoment wanneer alles
‘In mijn soep zitten producten
bijvoorbeeld de ouders van mijn
recepten maak ik dan eenmalig.
goed bij elkaar past in een recept
die aan een herfstige bos-
gastouderkindjes wat stamppot
maar deze was wel érg lekker.
is nogal verslavend. Nu staat
wandeling doen denken. Natte
mee, zodat ze thuis zelf niet meer
laarzen uit en thuiskomen in die
Dus heb ik m opgeslagen in mijn
het nog zeker l keer in de
hoeven te koken. Krijgen ze er
kookschrift.'
2 à 3 weken op het menu als we
heerlijke geur. Ik noem deze
een eigengemaakte gehaktbal
zin hebben in comfortfood:
soep ook wel “hearty wild
bij. met van die lekkere jus.
‘Het recept zou ook met andere
rice soup”. Je krijgt hier ge-
garandeerd een warm hart van.”
groenten gemaakt kunnen
‘Ik maak het vooral op koude
Mijn man en onze kinderen van
worden. Rode biet bijvoorbeeld
dagen, want het vult goed en
21, 18 en 10 smullen van deze
is lekker warm. Daarnaast is
“Wanneer de geuren door het
stamppot. Ik zet er wat aparte
of winterwortel. De hazelnootjes
huis trekken, ontstaat er een
kunnen walnoot zijn of pecan.
het met een goed glas rode wijn
schaaltjes bij met walnoten (de
Net wat je lekker vindt”
ook echt iets wat ik graag voor
klein regenboogje in de keuken.
middelste heeft een noten-
Ik vind de soep normaal
vrienden en familie op tafel zet,
allergie). wat augurkjes, zure
omdat je er niet de hele tijd bij
gesproken iets minder lekker op
uitjes of kleine stukjes appel
‘Zoet, zout, crunchy, pittig en
hoeft te blijven. Zelfs de echte
warme zomerdagen. maar vorig
voor een extra bite. We proberen
iets onverwachts zoals de
vleeseter kan dit waarderen.
jaar tijdens mijn zwangerschap
steeds weer iets nieuws;
keukenstroop maken het de
moest mijn man er toch écht aan
moeite waard. De kunst blijft om
geloven om deze soep in 32 °C
van niets iefs te maken.
te nuttigen, haha.
allerhande