Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 64




Hier is pagina 64 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

P

à

je

ii

26

ar

ar.

&

ie)

d

fl

x

eo

6

gs

&

ms.

EN

y

Ke

œ

F

FEN

Er

Eee

ui

Bekijk het recept online op ah.nl

Ge

en zet eventueel eenvoudig de ingrediënten

4

van het recept op je boodschappenlijst.

IS



Ei

La

7

OT pue

BER

&

fes ENG

4

m

ss,

Streeckgenoten

Gerookte forelfilet

1509 € 399

À

S

%

AARDAPPELROOMSOEP

<

{

MET FORELFILET

(CHOWDER)

« 3 sjalotten

« l prei

at inmiddels de sde generatie

* 400 g kruimige aardappelen

Klooster in 2021 aan het roer

« óel olijfolie

staat van het gelijknamige

a

a

ED

« 3 takjes tijm

visbedrijf in Enkhuizen is in

« 2 visbouillonblokjes

deze contreien niet vreemd. Familie-

« 2 laurierblaadjes

bedrijven komen hier veel voor en niet

Aan het IJsselmeer

« bakje koriander (15 q)

zelden zitten ze ‘in de vis’. Het vakman-

« 3 tenen knoflook

In de straten van Enkhuizen lijkt de tijd

schap wordt er nog steeds van generatie

te hebben stilgestaan. Binnen de vesting-

« l citroen (schoongeboend)

op generatie doorgegeven. Mede hierdoor

wallen uit de 17e eeuw liggen prachtige

« 200 ml slagroom

is Nederland nog steeds toonaangevend

oude straatjes met monumentale, kleine

«+ | jalapenopeper

in de visserij. Ooit begon het met een

arbeiderswoningen. Oude plaquettes, het

+ 250 g gerookte forelfilet (pakje 150 g.

vishandel in de Drie Groene Eikels, een

Zuiderzeemuseum en straatnamen als de

Streeckgenoten)*

straatje achter de oude haven in het

Drie Zalmen, maar ook de vele vishandels,

centrum.

De Streeckgenoten gerookte forelfilet is

verwijzen nog elke dag naar de geschiede-

niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar.

De ophaalbrug ging om de haverklap open

nis van de stad.

Bestel het op ah.nl of vervang het door

AH Gerookte forelfilet.

voor vissersboten, die aan de grachten

De echte visbedrijvigheid is, samen met

hun waar kwamen slijten —destijds nog

de afslag, inmiddels verplaatst naar buiten

voornamelijk haring. Ook werd hier

het centrum. Gerrit: ‘In 1997 zijn ook wij

zeewater verdampt om zout te winnen

uit de binnenstad vertrokken naar een

gerookt en pas na een tijdje in de terugkoel-

voor het pekelen van de haring. Al in 1898

bedrijfspand aan het IJsselmeer.’ Bijna een

ruimte gefileerd. En alles met de hand.

begon ‘Gerrit de eerste’ als zelfstandig

eeuw na het begin houdt Vishandel

Zo hou je het gevoel van een echt natuur-

visser in de Zuiderzee. 5 jaar later kocht hij

Klooster zich nog uitsluitend bezig met

product. We kúnnen wel sneller, maar dat

een grotere boot en ging hij op markten in

het roken, fileren en verkopen van vis.

willen we niet. Elk stukje vis moet goed

onder meer Amsterdam de boer op met

De gekweekte forel komt uit Frankrijk.

zijn. Volgend jaar bestaat zijn bedrijf

vis van collega-vissers. Zo ontstond de

“Het geheim van onze producten zit 'm in

100 jaar. En ondanks dat ook de visserij met

vishandel, die hij in 1922 uitbreidde met

de receptuur’, vertelt Gerrit. ‘We gebrui-

scherpere regels te maken krijgt, zit hij over

een eigen rokerij achter zijn woning.

ken voor onze Streeckgenoten gerookte

de toekomst niet in. ‘Er is nog altijd veel

forelfilet bijvoorbeeld alléén zout en rook

opvolging en we zitten nooit stil. Innovatie

van beukenhout, dus geen conserverings-

en traditie gaan wat mij betreft hand in

middelen. De vis wordt in zijn geheel

hand. De visserij zal nooit verdwijnen.”