Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 58




Hier is pagina 58 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

le van

wi

à

ge

Familiegevoel

In de afgelopen 126 jaar kende Bodega

Norton maar 4 wijnmakers. Mensen

voelen zich nu eenmaal thuis bij het

‘family spirited’ wijnbedrijf, waar soms

wel 3 generaties tegelijk werken en zelfs

een kinderdagverblijf, dokterspost en een

voetbalclub aanwezig zijn. ‘We hebben

veel respect voor elkaar en ik krijg alle

ruimte om m'n dromen te verwezenlijken.

;

Proef de Andes

En daardoor kunnen wij genieten van zo’n

frisse fruitige chardonnay, knisperende

sauvignon blanc of aromatische torrontés

Het land van Máxima, de tango en Messi brengt nog

— de druif is echt Argentijns. Of van de

krachtige Barrel Select Malbec. Een rijpe,

veel meer moois voort. Wijnmaker David Bonomi van

Bodega Norton vertelt vol passie over zijn typisch

stevige, kruidige wijn met braam in de

smaak die geweldig combineert met die

Argentijnse Malbec en andere parels.

andere trots van Argentinië: rundvlees.

‘Hierin proef je echt de plaats waar de wijn

et gesprek met wijnmaker

wijnen in Mendoza, in het westen van het

vandaan komt: de voet van de Andes.

David Bonomi vindt plaats via

land. De wijngaarden liggen hoog op de

Zoom. In Argentinië is het 5 uur

hellingen van het Andesgebergte, waar het

vroeger, nog ochtend, het deel

overdag warm, en 's nachts koel is. In de

van de dag waarop David altijd wijn proeft.

zon worden de druiven lekker rijp, in de

(Us

In de middag is hij vrijwel altijd in de

nacht komen ze even bij. Zo behouden ze

wijngaarden te vinden.

hun frisse zuren.

Warme dagen, koele nachten

Fruitexplosie

Le

pe

“Het kost jaren om een fles wijn te maken’,

De bodems zijn er heel verschillend en de

DAVID BONOMI

vertelt David. ‘En het is heel spannend.

uitdaging ligt in het matchen van de juiste

wijnmaker Bodega Norton

Elke stap in het proces is belangrijk. Ik ben

druif op de juiste grond. De druiven voor

meer dan r2 uur per dag met wijn bezig.

de Colección-wijnen groeien op klei en

‘Norton is een van de oudste

Ook in het weekend, want dan drink ik

zand. ‘Het fruit van die percelen explo-

wijnbedrijven van Argentinië en

wijn, samen met mijn vrouw en dochter,

deert in je mond! Onze Colección-wijnen

daar zijn we enorm trots op. Dat

vermelden we nu ook op het

en praten we erover.’ David maakt zijn

zijn puur, fris en fruitig.’ De druiven voor

nieuwe etiket op onze wijnen.

de Barrel Select-wijnen groeien op rots-

Bovendien kun je nu ook lezen op

achtige bodem en op alluviale grond

welke hoogte de druiven groeien

(aangeslibde grond, bijvoorbeeld rivier-

en dat de wijn gebotteld is op ons

eigen terrein. Er zit echt iets

beddingen). Ze hebben het zwaar op ruig

bijzonders in de fles en daar

terrein —en de wijnmaker ook, want het is

vertellen we graag over Meer

ONTDEK MEER

lastig te bewerken. Maar het levert

informatie over Bodega Norton:

scan dan de QR-code!

Wil je meer weten over

prachtige wijnen op, die je een paar jaar

Bodega Norton? Kijk hier

weg kunt leggen.