Albert Heijn - Folder van 14.10.2021 tot 14.11.2021 - Pagina 58

Hier is pagina 58 van 141 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 14.10.2021 tot 14.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
le van
wi
à
ge
Familiegevoel
In de afgelopen 126 jaar kende Bodega
Norton maar 4 wijnmakers. Mensen
voelen zich nu eenmaal thuis bij het
‘family spirited’ wijnbedrijf, waar soms
wel 3 generaties tegelijk werken en zelfs
een kinderdagverblijf, dokterspost en een
voetbalclub aanwezig zijn. ‘We hebben
veel respect voor elkaar en ik krijg alle
ruimte om m'n dromen te verwezenlijken.
;
Proef de Andes
En daardoor kunnen wij genieten van zo’n
frisse fruitige chardonnay, knisperende
sauvignon blanc of aromatische torrontés
Het land van Máxima, de tango en Messi brengt nog
— de druif is echt Argentijns. Of van de
krachtige Barrel Select Malbec. Een rijpe,
veel meer moois voort. Wijnmaker David Bonomi van
Bodega Norton vertelt vol passie over zijn typisch
stevige, kruidige wijn met braam in de
smaak die geweldig combineert met die
Argentijnse Malbec en andere parels.
andere trots van Argentinië: rundvlees.
‘Hierin proef je echt de plaats waar de wijn
et gesprek met wijnmaker
wijnen in Mendoza, in het westen van het
vandaan komt: de voet van de Andes.
David Bonomi vindt plaats via
land. De wijngaarden liggen hoog op de
Zoom. In Argentinië is het 5 uur
hellingen van het Andesgebergte, waar het
vroeger, nog ochtend, het deel
overdag warm, en 's nachts koel is. In de
van de dag waarop David altijd wijn proeft.
zon worden de druiven lekker rijp, in de
(Us
In de middag is hij vrijwel altijd in de
nacht komen ze even bij. Zo behouden ze
wijngaarden te vinden.
hun frisse zuren.
Warme dagen, koele nachten
Fruitexplosie
Le
pe
“Het kost jaren om een fles wijn te maken’,
De bodems zijn er heel verschillend en de
DAVID BONOMI
vertelt David. ‘En het is heel spannend.
uitdaging ligt in het matchen van de juiste
wijnmaker Bodega Norton
Elke stap in het proces is belangrijk. Ik ben
druif op de juiste grond. De druiven voor
meer dan r2 uur per dag met wijn bezig.
de Colección-wijnen groeien op klei en
‘Norton is een van de oudste
Ook in het weekend, want dan drink ik
zand. ‘Het fruit van die percelen explo-
wijnbedrijven van Argentinië en
wijn, samen met mijn vrouw en dochter,
deert in je mond! Onze Colección-wijnen
daar zijn we enorm trots op. Dat
vermelden we nu ook op het
en praten we erover.’ David maakt zijn
zijn puur, fris en fruitig.’ De druiven voor
nieuwe etiket op onze wijnen.
de Barrel Select-wijnen groeien op rots-
Bovendien kun je nu ook lezen op
achtige bodem en op alluviale grond
welke hoogte de druiven groeien
(aangeslibde grond, bijvoorbeeld rivier-
en dat de wijn gebotteld is op ons
eigen terrein. Er zit echt iets
beddingen). Ze hebben het zwaar op ruig
bijzonders in de fles en daar
terrein —en de wijnmaker ook, want het is
vertellen we graag over Meer
ONTDEK MEER
lastig te bewerken. Maar het levert
informatie over Bodega Norton:
scan dan de QR-code!
Wil je meer weten over
prachtige wijnen op, die je een paar jaar
Bodega Norton? Kijk hier
weg kunt leggen.