Deen - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 40
Hier is pagina 40 van 165 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
UIT HET SEIZOEN
P
ompoen
Zodra de pompoenen volop in de winkel liggen, weet je één ding zeker:
het is herfst! Met zijn nootachtige en zoete smaak is de pompoen een
veelzijdige seizoensgroente. Zowel lekker in een salade als in een curry.
We vertellen je graag van alles over de pompoen.
Pompoenen behoren tot dezelfde
farnilie als courgettes, komkommers en
meloenen. Ze zijn in principe het hele jaar
door verkrijgbaar, maar oorspronkelijk
loopt het pompoenseizoen van oktober
toten met december. Kenmerkend voor
de pompoen is dat hij laag bij de grond
groeit én veel ruimte in beslag neemt.
De pompoenplant vormt namelijk
uitgebreide ranken die alle kanten op
groeien. Wist je dat er vaak gele bloemen
groeien aan de pompoenplant? Na een
MET PIT
tijdje worden dit kleine pompoentjes
die vervolgens weer uitgroeien tot grote
Heb je een gerecht met pompoen gemaakt? Gooi de
pompoenen. Pompoenen zijn het langst
pitten dan zeker niet meteen weg. Goed schoonmaken,
houdbaar als ze geoogst worden wanneer
droog deppen, met een scheutje olie erdoor 20-25
ze rijp zijn. Dan kun je ze op verschillende
manieren klaarmaken: roosteren in de
minuten roosteren op een bakplaat in de oven (150°C) en
oven, bakken in een pan of pureren
klaar! Lekker als snack met een snufje zout erover, maar
tot soep. Je kunt dus eindeloos blijven
ook heerlijk om een soep of salade mee te garneren.
varieren met deze supergroente, zonder
Wist je trouwens dat pompoenpitten ook supergezond
dat het saai wordt!
zijn? Ze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel
zink, ijzer en magnesium.
SCHILLEN:
DE ZWAARSTE
VALT BEST MEE
POMPOEN DIE
Het lijkt altijd een behoorlijke klus: een pornpoen snijden en schillen.
Maar als je weet hoe het moet, valt het reuze mee. Heb je alleen het
OOIT IS GETEELD
vruchtvlees nodig? Snijd de pompoen dan voorzichtig - met een groot
scherp (kartel}mes - in kwarten en dan in schijven. Verwijder de draden
WOOG 1190 KILO
en pitten en haal de schil eraf met een dunschiller of schilmesje. Snijd het
vruchtvlees vervolgens in blokjes of plakken. Gelukkig kun je pompoenen
(Guinness World Records)
soms ook gewoon met schil bereiden.
KOOKINSPIRATIE
VOOR ELKE DAG