Deen - Folder van 01.10.2020 tot 31.10.2020 - Pagina 40




Hier is pagina 40 van 165 pagina's van de Deen folder, geldig van 01.10.2020 tot 31.10.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

UIT HET SEIZOEN

P

ompoen

Zodra de pompoenen volop in de winkel liggen, weet je één ding zeker:

het is herfst! Met zijn nootachtige en zoete smaak is de pompoen een

veelzijdige seizoensgroente. Zowel lekker in een salade als in een curry.

We vertellen je graag van alles over de pompoen.

Pompoenen behoren tot dezelfde

farnilie als courgettes, komkommers en

meloenen. Ze zijn in principe het hele jaar

door verkrijgbaar, maar oorspronkelijk

loopt het pompoenseizoen van oktober

toten met december. Kenmerkend voor

de pompoen is dat hij laag bij de grond

groeit én veel ruimte in beslag neemt.

De pompoenplant vormt namelijk

uitgebreide ranken die alle kanten op

groeien. Wist je dat er vaak gele bloemen

groeien aan de pompoenplant? Na een

MET PIT

tijdje worden dit kleine pompoentjes

die vervolgens weer uitgroeien tot grote

Heb je een gerecht met pompoen gemaakt? Gooi de

pompoenen. Pompoenen zijn het langst

pitten dan zeker niet meteen weg. Goed schoonmaken,

houdbaar als ze geoogst worden wanneer

droog deppen, met een scheutje olie erdoor 20-25

ze rijp zijn. Dan kun je ze op verschillende

manieren klaarmaken: roosteren in de

minuten roosteren op een bakplaat in de oven (150°C) en

oven, bakken in een pan of pureren

klaar! Lekker als snack met een snufje zout erover, maar

tot soep. Je kunt dus eindeloos blijven

ook heerlijk om een soep of salade mee te garneren.

varieren met deze supergroente, zonder

Wist je trouwens dat pompoenpitten ook supergezond

dat het saai wordt!

zijn? Ze zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel

zink, ijzer en magnesium.

SCHILLEN:

DE ZWAARSTE

VALT BEST MEE

POMPOEN DIE

Het lijkt altijd een behoorlijke klus: een pornpoen snijden en schillen.

Maar als je weet hoe het moet, valt het reuze mee. Heb je alleen het

OOIT IS GETEELD

vruchtvlees nodig? Snijd de pompoen dan voorzichtig - met een groot

scherp (kartel}mes - in kwarten en dan in schijven. Verwijder de draden

WOOG 1190 KILO

en pitten en haal de schil eraf met een dunschiller of schilmesje. Snijd het

vruchtvlees vervolgens in blokjes of plakken. Gelukkig kun je pompoenen

(Guinness World Records)

soms ook gewoon met schil bereiden.

KOOKINSPIRATIE

VOOR ELKE DAG