Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 103




Hier is pagina 103 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA

= in

N

“JARENLANG MAAKTE iK

à

EMFANADA'S VOOR

"

A >

fes ,

DE SCHOOLKANTINE’

Iser iets is wat Juan en Margarita

ud

hebben meegenomen vanuit

hunChileensejeugd, zijn het

À

wel empanada’s. Margarita: ‘Als ik die

N

gevulde deegflapjes sta te maken, haalt dat

=

herinneringen op uit mijn jeugd. Als we familie

|

ophetplatteland bezochten, namen wealtijd

vi

een mand vol empanada’s mee. Ik gebruik

nogsteeds het recept van mijn moeder. Het

EN

er

deeg maak ik zelf, met bloem, zout, wateren

5

ES

margarine. Traditioneel bestaat de vulling

et

uitgehakt ofrestjes gebraden vlees, met ui,

nf

olijven en rozijnen. Ookal is het veel werk om

|

empanada’s te maken, ik begin er toch altijd

weer aan. Voor een feestje ofeen verjaardag of

EE —

alsik gewoon even zin heb in de smakenvan

mijn land. Voor de vulling experimenteer ik

nu graag met groente, vis of kip. Soms maak

ik ookeen zoete variant met peren, appels en

honing.

=

.

I

Toenze een paarjaarin Nederland was,

©,

wilde Margarita niets liever dan de opleiding



Ke

tot sociaal-cultureel werkster volgen. De

hoge reiskosten waren aanvankelijkeen

|

3

belemmering, maarempanada’sbleken haar

u

redding te zijn. ‘Ik kon een afspraak maken met

N

de kantine van de school. Ik maakte 4 jaar lang

elke week roo empanada’s, die daar werden

verkocht. Met het geld dat ik ermee verdiende,

OVER MARGARITA

betaalde ik mijn treinkaartjes.”

EN JUAN

Margarita Mena Figueroa

Bij Juan en Margarita staan ook vaak Hollandse

(64) en Juan Heinsohn

Huala(63) groeiden beiden

gerechten op tafel. Juan: ‘In de winter staat er

op in Chilien kwamen

8

geregeld een pan erwtensoep te pruttelen. We

A iden

koken graag samen en vinden het altijd leuk om

eind jaren zeventig —

los van elkaar - naar

nieuwe gerechten te proberen.’ Margarita: ‘Het

Nederland. ‘De smaak

dd

recept van delinzensoep van mijn moeder heb

van Chili? Veel vlees!'

ik gemengd met de knolselderijsoep van een

Nederlandse vriendin. Zo mix ik de culturen

Ed

Pi

,

die in ons leven belangrijk zijn. Eten verbindt,

ik leer mensen beter kennen door samen te

Pi

koken, te eten en te delen.’

JS

de

aken?

mi

Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok

i

d

N

%



allerhand