Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 103

Hier is pagina 103 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA
= in
N
“JARENLANG MAAKTE iK
à
EMFANADA'S VOOR
"
A >
fes ,
DE SCHOOLKANTINE’
Iser iets is wat Juan en Margarita
ud
hebben meegenomen vanuit
hunChileensejeugd, zijn het
À
wel empanada’s. Margarita: ‘Als ik die
N
gevulde deegflapjes sta te maken, haalt dat
=
herinneringen op uit mijn jeugd. Als we familie
|
ophetplatteland bezochten, namen wealtijd
vi
een mand vol empanada’s mee. Ik gebruik
nogsteeds het recept van mijn moeder. Het
EN
er
deeg maak ik zelf, met bloem, zout, wateren
5
ES
margarine. Traditioneel bestaat de vulling
et
uitgehakt ofrestjes gebraden vlees, met ui,
nf
olijven en rozijnen. Ookal is het veel werk om
|
empanada’s te maken, ik begin er toch altijd
weer aan. Voor een feestje ofeen verjaardag of
EE —
alsik gewoon even zin heb in de smakenvan
mijn land. Voor de vulling experimenteer ik
nu graag met groente, vis of kip. Soms maak
ik ookeen zoete variant met peren, appels en
honing.
=
.
I
Toenze een paarjaarin Nederland was,
©,
wilde Margarita niets liever dan de opleiding
“
Ke
tot sociaal-cultureel werkster volgen. De
hoge reiskosten waren aanvankelijkeen
|
3
belemmering, maarempanada’sbleken haar
u
redding te zijn. ‘Ik kon een afspraak maken met
N
de kantine van de school. Ik maakte 4 jaar lang
elke week roo empanada’s, die daar werden
verkocht. Met het geld dat ik ermee verdiende,
OVER MARGARITA
betaalde ik mijn treinkaartjes.”
EN JUAN
Margarita Mena Figueroa
Bij Juan en Margarita staan ook vaak Hollandse
(64) en Juan Heinsohn
Huala(63) groeiden beiden
gerechten op tafel. Juan: ‘In de winter staat er
op in Chilien kwamen
8
geregeld een pan erwtensoep te pruttelen. We
A iden
koken graag samen en vinden het altijd leuk om
eind jaren zeventig —
los van elkaar - naar
nieuwe gerechten te proberen.’ Margarita: ‘Het
Nederland. ‘De smaak
dd
recept van delinzensoep van mijn moeder heb
van Chili? Veel vlees!'
ik gemengd met de knolselderijsoep van een
Nederlandse vriendin. Zo mix ik de culturen
Ed
Pi
,
die in ons leven belangrijk zijn. Eten verbindt,
ik leer mensen beter kennen door samen te
Pi
koken, te eten en te delen.’
JS
de
aken?
mi
Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok
i
d
N
%
—
allerhand