Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 41

Hier is pagina 41 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
AZIE
VIETNAMESE LOEMPIA'S
onderkant in het midden van het loempiavel
1 Spoel de rijst in een vergiet onder koud
en maak er een bergje van. Vouw een punt
stromend water tot dit bijna helder is. Kook
van het vel over de vulling, trek het vel iets
de rijst volgens de aanwijzingen op de
naar je toe en vouw de zijkanten van het vel
verpakking. Verwarm ondertussen ineen
naar binnen. Maak het randje van het
pannetje de rijstazijn met de suiker en het
« 2 sjalotten
loempiavel nat met een beetje water en rol
zout tot de suiker en het zout zijn opgelost.
« 3tenen knoflook
hem dicht. Herhaal dit met de andere
2 Giet de rijst af, schep het azijn-suiker-
« 100 g shiitake (paddenstoelen, schaal)
loempiavellen.
mengsel er met een houten lepel met
« 50 g mungo glasnoedels
5 Haal de blaadjes sla los van de krop baby
luchtige bewegingen doorheen en laat de
(pakje 2 x 50 g. Go-Tan)
romaine. Halveer de limoen en pers de vrucht
rijst 10 min. afkoelen. Halveer de halve
« 200 g biologische garnalen (zak 225 g.
uit. Snijd de rode peper in kleine blokjes.
komkommer in de lengte en snijd een kwart
diepvries, ontdooid)
Meng met 25 ml vissaus, 50 ml limoensap, de
ervanin 5 lange repen. De rest van de
«lei
rest van de knoflook, 25 g suiker en 50 ml
reepjes wordt niet gebruikt.
+ 200 gkipgehakt naturel
water tot een dip (nuoc cham).
3 Snijd de avocado overlangs doormidden.
« V2 tl zout
6 Controleer evt. met een keukenthermo-
Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit
«+ Va tl witte peper
meter of de olie heet genoeg is. Bak de
de schil en snijd in plakken van een Ya cm.
« Votlsuiker +25 g
loempia's in delen 5-6 min. in de hete olie, tot
Verhit een koekenpan zonder olie of boter
« tl gistvrije bouillonpoeder (potje 125 g.
ze gaar en knapperig zijn. Bak er niet te veel
en rooster hierin het sesamzaad op middel-
BioToday)
tegelijk, want dan plakken ze aan elkaar.
hoog vuur in5 min. goudbruin. Laat afkoelen.
« 2tl vissaus (flesje 150 ml, Koh Thai) + 25 ml
Laat tussendoor de olie op temperatuur
4 Leg Inorivel op het werkblad, met de
« 150 g peen julienne
komen. Serveer de loempia's met de sla, hele
glanzende kant naar beneden. Verdeel met
« liter arachideolie
takjes munt, Thais basilicum en de nuoc cham
natte handen een kleine handvol rijst
+ 15 loempiavellen (pak 40 stuks.
(dipsaus). Je kunt een blaadje sla met kruiden
gelijkmatig over het vel. Houd de bovenste
Spring Home, diepvries)”
naar smaak om de loempia wikkelen en hem
2 cm vrij. Bestrooi met wat geroosterde
+ 1krop baby romaine
zo gemakkelijk in de saus dippen.
sesam. Verdeel lreepje komkommer en
« limoen
TIP Geen keukenthermometer? Controleer
3 plakjes avocado over de gehele breedte.
« lrode peper
of de olie heet genoeg is door er een
5 Rol met behulp van het sushimatje in
« lbakje munt (15 g)
eetstokje in te dopen. Als er direct belletjes
lbeweging de onderkant van het norivel
« lbakje Thaise basilicum (15 9)
ontstaan rondom het stokje, is de olie heet
over de vulling. Rol door tot het norivel de
* vershoudfolie
genoeg.
vulling en rijst helemaal omsluit. Bestrijk de
bovenste rand met een vinger met wat
1 Snipper de sjalotten. Knijp ze fijn tussen je
BEVAT psst. 160 kcal 6 g eiwit - 8 g vet,
water om de norirol dicht te plakken.
handen om er zoveel mogelijk vocht aan te
waarvan 2 g verz. 15 g koolhydraten,
Herhaal met de andere norivellen.
onttrekken. Snijd de knoflook fijn. Snijd de
waarvan 3 g suikers - 0.8 g zout
6 Snijd de rollen met een nat, scherp mes
shiitake fijn. Laat de glasnoedels weken in
-1g vezels - Prijs pst. € 1.30
doormidden. Snijd elke helft in 5 stukken.
heet water. Knijp daarna zo goed mogelijk
Serveer met kleine dotjes wasabipasta,
uit en knip in kleine stukjes van ca. 2 cm.
VEGA SUSHI MAKI
sojasaus en sushigember ernaast en eet
2 Snijd de garnalen fijn. Splits het ei. Meng
met stokjes.
ooren) Ge)
het gehakt met de fijngesneden garnalen,
TIP Wil je sushi traditioneel eten, zoals de
het zout, de witte peper, een V2 tl suiker. de
Japanners dat doen? Eet de sushigember
bouillonpoeder, 2 tl vissaus, de sjalotten,
dan los (om je smaakpalet te neutraliseren)
2/3 van de knoflook en het eiwit. Het eigeel
« 250 g sushirijst
en dip ook niet de hele sushi in sojasaus (dit
wordt niet gebruikt. Kneed het mengsel met
« 3elrijstazijn
overheerst de andere smaken te veel).
schone handen 3 min. goed door, totdat het
« 3t| suiker
Wasabi hoort officieel ín sushi. Op die
gehakt iets lichter van kleur wordt en alles
« 2tl zout
manier kan de sushichef precies doseren
goed gemengd is.
« Va biologische komkommer
hoeveel wasabi hij wil dat zijn gasten eten.
3 Meng de peen, shiitake en glasnoedels
« lavocado
Wij serveren het er toch naast, omdat het
erdoor. Dek af met vershoudfolie en zet
« 2el sesamzaad
dan aan te passen is aan ieders smaak.
30 min. in de koelkast.
« 5 vellen nori (pakje, Saitaku)
4 Verhit de olie tot 180 °C. Leg een
« 1-2 tl wasabipasta
BEVAT pp. 395 kcal: 9 g eiwit - 12 g vet,
loempiavel met een punt naar boven op het
« 100 ml sojasaus
waarvan 2 g verz. - 60 g koolhydraten,
werkblad. Schep ca. 70 g van het kip-
« 2el sushigember (potje 190 g. Saitaku)
waarvan 7 g suikers « 4.7 g zout
garnalenmengsel op ca. 7 cm van de
« sushimatje
- 4 g vezels - Prijs pp. € 2.25
Dit product is in de grotere Albert Heijn-winkels verkrijgbaar. Of bestel het hier
allerhande