Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 21




Hier is pagina 21 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

“+

AZIE

Vv

D

v

DE sunt VAN MIJN Me

ICE]

DERS

(A

8

ETEN VALT MIET TE EVENAREN’

ee

ui

nen

\

Is de vader van Hil-May haar een

N

u

N

DE

stukje wang van zijn gestoomde

À

a

Ba!

AR vis geeft, zegt hij eigenlijk dat hij

Eu

jat

à

I

Au

ui

van haar houdt. Hil-May: ‘Maar hetzelfde

ii

a

ennn

sen

[NT

in woorden uitdrukken doet hij niet, de

ret

an

ti

ni

meeste Chinezen zijn niet zo spraakzaam

1

AUNERENNENBEN

over hun gevoelens. Via eten communiceren

|

HENRI

EX

dt

an

LE

isvaak makkelijker. Mijn ouders hadden een

U

aarin

N

Chinees restaurant en waren veel aan het

na

ij

[I

werk. Thuis was de keuken het domein van

=

den

(F

at!

mijn moeder. Daar maakte ze nietalleen de

+

" \

lekkerste Chinese gerechten, maar bakte

=

ze ookappeltaartenroomsoezen. Alswe

boerenkool met worstaten, was dat voor

I.

ons juist heel exotisch.”

cl

de"

2

‘Als puber ontdekte ik dat lekker kunnen

N

se

Tulip

koken helemaal niet zo vanzelfsprekend

r

is. Mijn moeder leerde me vooral Chinese

Fan,

er

ui]

gerechten. Een gestoomd eiergerechtis

ik

Wii]

=

een van mijn favorieten. Het is een soort

«|

mL

pudding van ei, water, sojasaus en olie.

Ue

In de Kantonesevariant horen ook

fijngesneden spek en lente-ui. Al volgik

haar recept nog zo nauwgezet, het is me

nog nooit gelukt om desmaak van haar

gerechten te evenaren.’

‘Mijn vriend Kolijn (32) en ik houden van

de smaken uit veel Aziatische keukens. Als

webezoek krijgen, duikik de hele middag

de keuken in en maak ik bijvoorbeeld

gestoomde vis, spareribs in zwarte-

bonensaus, curry's en stoofgerechten.



Soms maak ik het mezelf gemakkelijk en

wordt het lekker bami of nasi. En nogsteeds

bel ik mijn moeder als ik vragen heb over

een gerecht. Door de coronamaatregelen

u

Fr

hebben we mijn oudersveel minder gezien

dan we zouden willen. Maar elke week

|

brengt mijn moeder ons 2 shoppersvol

Chinese hapjes, soep, bami en dimsum.

-

>

Het is haar manier om te zeggen dat ze me

Ook zin gekregen in

nietisvergeten.’

noedels of rijst Klik

voor heerlijke feceptel

Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok

|

allerh

IN

ro

EN

|

|