Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 21

Hier is pagina 21 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
“+
AZIE
Vv
D
v
DE sunt VAN MIJN Me
ICE]
DERS
(A
8
ETEN VALT MIET TE EVENAREN’
ee
ui
nen
\
Is de vader van Hil-May haar een
N
u
N
DE
stukje wang van zijn gestoomde
À
a
Ba!
AR vis geeft, zegt hij eigenlijk dat hij
Eu
jat
à
I
Au
ui
van haar houdt. Hil-May: ‘Maar hetzelfde
ii
a
ennn
sen
[NT
in woorden uitdrukken doet hij niet, de
ret
an
ti
ni
meeste Chinezen zijn niet zo spraakzaam
1
AUNERENNENBEN
over hun gevoelens. Via eten communiceren
|
HENRI
EX
dt
an
LE
isvaak makkelijker. Mijn ouders hadden een
U
aarin
N
Chinees restaurant en waren veel aan het
na
ij
[I
werk. Thuis was de keuken het domein van
=
den
(F
at!
mijn moeder. Daar maakte ze nietalleen de
+
" \
lekkerste Chinese gerechten, maar bakte
=
ze ookappeltaartenroomsoezen. Alswe
boerenkool met worstaten, was dat voor
I.
ons juist heel exotisch.”
cl
de"
2
‘Als puber ontdekte ik dat lekker kunnen
N
se
Tulip
koken helemaal niet zo vanzelfsprekend
r
is. Mijn moeder leerde me vooral Chinese
Fan,
er
ui]
gerechten. Een gestoomd eiergerechtis
ik
Wii]
=
een van mijn favorieten. Het is een soort
«|
mL
pudding van ei, water, sojasaus en olie.
Ue
In de Kantonesevariant horen ook
fijngesneden spek en lente-ui. Al volgik
haar recept nog zo nauwgezet, het is me
nog nooit gelukt om desmaak van haar
gerechten te evenaren.’
‘Mijn vriend Kolijn (32) en ik houden van
de smaken uit veel Aziatische keukens. Als
webezoek krijgen, duikik de hele middag
de keuken in en maak ik bijvoorbeeld
gestoomde vis, spareribs in zwarte-
bonensaus, curry's en stoofgerechten.
ré
Soms maak ik het mezelf gemakkelijk en
wordt het lekker bami of nasi. En nogsteeds
bel ik mijn moeder als ik vragen heb over
een gerecht. Door de coronamaatregelen
u
Fr
hebben we mijn oudersveel minder gezien
dan we zouden willen. Maar elke week
|
brengt mijn moeder ons 2 shoppersvol
Chinese hapjes, soep, bami en dimsum.
-
>
Het is haar manier om te zeggen dat ze me
Ook zin gekregen in
nietisvergeten.’
noedels of rijst Klik
voor heerlijke feceptel
Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok
|
allerh
IN
ro
EN
|
|