Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 63




Hier is pagina 63 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

die

fie

MIDD

A

je

Be

ER

11

NESE

1e

1

ALL/

LL

K

NAG

HE

(Pers) (5m

PERS) (20 MIN.

ÿ

& V2

« 75g maizena

« \liter volle melk

+ 2uien

« 90 g kristalsuiker

+ étrostomaten

« 2el oranjebloesemwater

bied

« Stenen knoflook

(flesje 100 ml, Soug)

a

« kilo vastkokende aardappelen

« 30 g ongezouten pistachenoten

« 80 g gekonfijte citroenen (potje 210 g, Soug)

(bakje 95 9)

Fe

+ 1bakje peterselie (15 g)

« 12 gedroogde rozenknopjes

ih

5

+ 3elolifolie

(zakje 10 g. Soug)

« 600 g scharrelkipdijfilet

« vijzel

ii

+ 2tlgemalen gember

« 2tl gemalen kurkuma

1 Roer de maizena met ó el melk los in een

« 2tl komijnzaad

kommetje. Verwarm ondertussen de rest

« blokrasp

van de melk met 60 g suiker ineen kookpan

+ tajine (of grote stoof-/braadpan)

met dikke bodem op middelhoog vuur. Roer

a}

regelmatig. Voeg, wanneer de melk warmis

fre

a

1 Rasp de uien en tomaten op een grove

en de suiker is opgelost. goed roerend met

rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp.

een houten lepel het maizenamengsel toe.

es

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne

2 Zethet vuur lager en verwarm onder

pet

ns

plakjes van ca. lem breed. Snijd de

constant roeren. tot de vla zachtjes bubbelt

gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes

en dikker begint te worden. Laat 1-2 min.

en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie,

zachtjes bubbelen. Zet het vuur laag en blijf

ook de steeltjes, fijn maar houd deze

roeren tot het mengsel indikt en goed aan

gescheiden.

je lepel blijft hangen. Dit duurt ca. 15 min.

2 Verhit de olie in de tajine op middelhoog

Proef alleen met een schone lepel — als er

vuur. Fruit de ui ca. 8 min, schep regelmatig

speeksel in het gerecht komt, heb je de kans

om. Bak de knoflook 1min. mee. Snijd

dat het toetje mislukt. Voeg het oranjebloesem-

Ben

ondertussen de kippendijen inkwarten.

water toe, roer door en zet het vuur uit.

er

Voeg de kip toe aan het ui-knoflookmeng-

3 Schenk de vla door een fijne zeef in een

SE

1

sel, bestrooi met zout. peper. gember.

kom en blijf rustig roeren tot de mhallabia is

ST,

kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min.

afgekoeld en lobbig en romig is geworden.

FAN;

mee, onder af entoeomscheppen.

Dit duurt ca. 15 min. Rooster ondertussen

u

3 Voeg de geraspte tomaat. gekonfijte

in een koekenpan zonder olie of boter op

ee

ar

Fe À

nde

14

citroen, peterseliesteeltjes. plakjes

middelhoog vuur de pistachenoten in 3 min.

HERR

5

|

aardappel en 200 ml water toe aan de kip.

goudbruin. Haal de blaadjes van de

SE

DS

NS,

x

SI

Ze

de

Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven,

rozenknopjes en wrijf samen met de rest

kj

in

Ka

tot de kip gaar is en de aardappel zacht.

van de suiker heel fijn in de vijzel. Doe de

pistachenoten erbij en stamp tot kruim. Doe

4 Schep de stoof om en bestrooi met het

peterselieblad.

de mhallabia in glaasjes, bestrooi met de

Re

TIP Lekker met in stukken gescheurd

rozen-pistachesuiker en serveer.



stokbrood.

TIP Wil je de mhallabia niet lauwwarm

HE

EE

=

TIP Geen tajine in huis? Je kunt dit gerecht

serveren, bewaar dan afgedekt op een

Ee

ook maken met een stoofpan met deksel.

koele plek. Niet in de koelkast. want dan

ad

Ader

wordt het stijf; je wilt vla-structuur. geen

À

Ld

in

BEVAT pp. 555 kcal - 35 g eiwit « 24 g vet,

pudding.

waarvan ó g verz. 46 g koolhydraten,

waarvan 7 g suikers - 19 g zout - 7 g vezels

BEVAT pp. 375 kcal - 11 g eiwit -13 g vet.

‘Prijs p.p. € 3.50

waarvan 7 g verz. 53 g koolhydraten,

waarvan 34 g suikers - 0.3 g zout -1g vezels

Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Alan Jensen. Eric van Lokven. foodstyling Bart Stuart. Goran Todorovic. Victor de Launay, styling Cyn Ferdinandus. Ulrika Gustafsson

- Prijs p.p. €115