Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 63

Hier is pagina 63 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
die
fie
MIDD
A
je
Be
ER
11
NESE
1e
1
ALL/
LL
K
NAG
HE
(Pers) (5m
PERS) (20 MIN.
ÿ
& V2
« 75g maizena
« \liter volle melk
+ 2uien
« 90 g kristalsuiker
+ étrostomaten
« 2el oranjebloesemwater
bied
« Stenen knoflook
(flesje 100 ml, Soug)
a
« kilo vastkokende aardappelen
« 30 g ongezouten pistachenoten
« 80 g gekonfijte citroenen (potje 210 g, Soug)
(bakje 95 9)
Fe
+ 1bakje peterselie (15 g)
« 12 gedroogde rozenknopjes
ih
5
+ 3elolifolie
(zakje 10 g. Soug)
« 600 g scharrelkipdijfilet
« vijzel
ii
+ 2tlgemalen gember
« 2tl gemalen kurkuma
1 Roer de maizena met ó el melk los in een
« 2tl komijnzaad
kommetje. Verwarm ondertussen de rest
« blokrasp
van de melk met 60 g suiker ineen kookpan
+ tajine (of grote stoof-/braadpan)
met dikke bodem op middelhoog vuur. Roer
a}
regelmatig. Voeg, wanneer de melk warmis
fre
a
1 Rasp de uien en tomaten op een grove
en de suiker is opgelost. goed roerend met
rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp.
een houten lepel het maizenamengsel toe.
es
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne
2 Zethet vuur lager en verwarm onder
pet
ns
plakjes van ca. lem breed. Snijd de
constant roeren. tot de vla zachtjes bubbelt
gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes
en dikker begint te worden. Laat 1-2 min.
en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie,
zachtjes bubbelen. Zet het vuur laag en blijf
ook de steeltjes, fijn maar houd deze
roeren tot het mengsel indikt en goed aan
gescheiden.
je lepel blijft hangen. Dit duurt ca. 15 min.
2 Verhit de olie in de tajine op middelhoog
Proef alleen met een schone lepel — als er
vuur. Fruit de ui ca. 8 min, schep regelmatig
speeksel in het gerecht komt, heb je de kans
om. Bak de knoflook 1min. mee. Snijd
dat het toetje mislukt. Voeg het oranjebloesem-
Ben
ondertussen de kippendijen inkwarten.
water toe, roer door en zet het vuur uit.
er
Voeg de kip toe aan het ui-knoflookmeng-
3 Schenk de vla door een fijne zeef in een
SE
1
sel, bestrooi met zout. peper. gember.
kom en blijf rustig roeren tot de mhallabia is
ST,
kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min.
afgekoeld en lobbig en romig is geworden.
FAN;
mee, onder af entoeomscheppen.
Dit duurt ca. 15 min. Rooster ondertussen
u
3 Voeg de geraspte tomaat. gekonfijte
in een koekenpan zonder olie of boter op
ee
ar
Fe À
nde
14
citroen, peterseliesteeltjes. plakjes
middelhoog vuur de pistachenoten in 3 min.
HERR
5
|
aardappel en 200 ml water toe aan de kip.
goudbruin. Haal de blaadjes van de
SE
DS
NS,
x
SI
Ze
de
Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven,
rozenknopjes en wrijf samen met de rest
kj
in
Ka
tot de kip gaar is en de aardappel zacht.
van de suiker heel fijn in de vijzel. Doe de
pistachenoten erbij en stamp tot kruim. Doe
4 Schep de stoof om en bestrooi met het
peterselieblad.
de mhallabia in glaasjes, bestrooi met de
Re
TIP Lekker met in stukken gescheurd
rozen-pistachesuiker en serveer.
LÉ
stokbrood.
TIP Wil je de mhallabia niet lauwwarm
HE
EE
=
TIP Geen tajine in huis? Je kunt dit gerecht
serveren, bewaar dan afgedekt op een
Ee
ook maken met een stoofpan met deksel.
koele plek. Niet in de koelkast. want dan
ad
Ader
wordt het stijf; je wilt vla-structuur. geen
À
Ld
in
BEVAT pp. 555 kcal - 35 g eiwit « 24 g vet,
pudding.
waarvan ó g verz. 46 g koolhydraten,
waarvan 7 g suikers - 19 g zout - 7 g vezels
BEVAT pp. 375 kcal - 11 g eiwit -13 g vet.
‘Prijs p.p. € 3.50
waarvan 7 g verz. 53 g koolhydraten,
waarvan 34 g suikers - 0.3 g zout -1g vezels
Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Alan Jensen. Eric van Lokven. foodstyling Bart Stuart. Goran Todorovic. Victor de Launay, styling Cyn Ferdinandus. Ulrika Gustafsson
- Prijs p.p. €115