Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 70

Hier is pagina 70 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
PITA FALAFEL
4 Maak een kuiltje in het tomatenmengsel
met de achterkant van een lepel en breek
TIP Zet de kikkererwten 's ochtends vroeg
er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met
onder water. Zo kun je ze aan het einde van
de rest van de eieren. Bestrooi elk ei licht
de dag of de volgende dag malen.
met peper en zout. Leg de deksel op de pan
« 250 g gedroogde
+ citroen
TIP Ooklekker: breng het kikkererwten-
en laat het mengsel 5-7 min. zacht koken.
kikkererwten
+ éeltahina
mengsel op smaak met komijn en kurkuma
tot het eiwit net is gestold.
* 2rode uien
(potje 190 9. Soug)
en maal een flinke bos peterselie en/of
5 Verwarm de pita's volgens de aan-
« 3tenen knoflook
+ 800 ml
koriander mee.
wijzingen op de verpakking. Snijd onder-
« 3tlsumak
zonnebloem- of
tussen de koriander fijn. Bestrooi de
(pakje 30 g, Soug)
arachideolie,
Mocht je op zoek zijn naar een gemaks-
shakshuka met de koriander en serveer
« Va tl zout
ominte frituren
optie, danis het mogelijk stap 1 t/m stap 3
het gerecht met de pita's.
« \tlbakpoeder
4 grote pita-
te vervangen door AH Falafel. Bak deze dan
“Dit product is niet in elke Albert Heijn-
+ 1komkommer
broodjes
bij stap 6 in 3-4 min. gaar in een koekenpan
winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of
+ 2trostomaten
+ keukenmachine
met 2 el zonnebloemolie. Keer regelmatig.
vervang door AH Volkorenpita's.
« |krop baby
romaine
BEVAT p.p. 635 kcal - 17 geiwit -37 g vet,
Dit gerecht kun je t/m stap 3 een dag van
waarvan 5 g verz. 55 g koolhydraten,
tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar
1 Doe de kikkererwten in een kom met ruim
waarvan 7 g suikers «1.5 g zout
goed afgesloten in de koelkast. Warm de
water. Laat minstens een nacht (8 uur) tot
- 8 g vezels - Prijs p.p. € 1.70
saus dan weer op en breek er daarna pas
2 dagen in de koelkast weken. Giet af, spoel
de eieren boven.
af met koud water en laat uitlekken.
2 Snijd 1 uiin grove stukken. Pel de tenen
SHAKSHUKA
BEVAT p.p. 380 kcal - 16 g eiwit «13 g vet,
knoflook. Snijd de andere ui in dunne halve
waarvan 3 g verz. 45 g koolhydraten.
ringen. Doe in een kom en schep om met
Em Gr
waarvan 12 g suikers - 0.8 g zout
2 tl sumak en het zout.
- 8 g vezels : Prijs pp. € 210
3 Maal in de keukenmachine de kikker-
erwten met de grofgesneden ui, de tenen
«lui
« 2 blikken gepelde
knoflook en bakpoeder tot een grove
« 2tenen knoflook
tomaten (à 400 g)
GA
OR
LEKK
2
SNEL
puree. Breng op smaak met peper en zout.
« 2rode punt-
« 4 eieren
Je kunt het rauwe mengsel proeven om de
paprika's
« 4 volkorenpita's
smaak te beoordelen.
« lbakje platte
(pak 425 9, Souq)*
4 Snijd de komkommer in schuine plakken
peterselie (15 g)
« lbakje koriander
U
"
j
van een V2 cm. Snijd de tomaten in dunne
« 2el olijfolie
(15 9)
Ken
plakken. Haal de slablaadjes van de krop.
* Vel paprikapoeder « grote koekenpan (of
« Lel komijnzaad
hapjespan) met
5 Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
Meng 3 el citroensap en 3 el water met de
deksel
tahina tot een gladde saus. Proef en breng
Meng deze specerijenmix door gehakt
eventueel verder op smaak met wat zout.
1 Snipper de ui, Snijd de knoflook fijn.
en rol je eigen spiesjes!
6 Verhit de olie in een ruime (frituur)pan tot
Verwijder de steelaanzet van de paprika's,
Mezeast Kofta mix 40 g € 149
180 °C. Vorm met natte handen balletjes ter
snijd in de lengte doormidden en verwijder
grootte van een walnoot van het kikker-
de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in
erwtenmengsel (ca. 25 g) en leg ze op een
dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.
bord. Bak de falafel in de hete olie in delen
2 Verwarm de olie in de grote koekenpan
in ca. 4-5 min. gaar en knapperig. Laat
(of hapjespan) op middelhoog vuur. Fruit de
uitlekken op keukenpapier.
ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak
FALAFEL
7 Verwarm ondertussen de pita's volgens
de knoflook, paprika, peterselie, paprika-
de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze
poeder en het komijnzaad 2 min. mee.
as
open en vul de pita's met afwisselend
3 Doe de gepelde tomaten bij het ui-
balletjes falafel en tomaat, là 2 blaadjes
paprikamengsel. Plet ze iets met een lepel
baby romaine, sumak-ui en wat tahinasaus.
tegen de zijkant van de pan. Schep om.
Serveer de rest van de tahinasaus erbij.
breng op smaak met peper en zout en
® Deze balletjes van kikkererwten
breng aan de kook. Laat 10 min. zacht
kunnen zo de koekenpan in!
Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Ernie Enkelaar. foodstyling Martine Steenstra. Victor de Launay;styling Marjolein Vonk. Cyn Ferdinandus
koken. Verwarm de oven voor op 200 °C.
AH Falafel 200 g € 1.49