Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 70




Hier is pagina 70 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PITA FALAFEL

4 Maak een kuiltje in het tomatenmengsel

met de achterkant van een lepel en breek

TIP Zet de kikkererwten 's ochtends vroeg

er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met

onder water. Zo kun je ze aan het einde van

de rest van de eieren. Bestrooi elk ei licht

de dag of de volgende dag malen.

met peper en zout. Leg de deksel op de pan

« 250 g gedroogde

+ citroen

TIP Ooklekker: breng het kikkererwten-

en laat het mengsel 5-7 min. zacht koken.

kikkererwten

+ éeltahina

mengsel op smaak met komijn en kurkuma

tot het eiwit net is gestold.

* 2rode uien

(potje 190 9. Soug)

en maal een flinke bos peterselie en/of

5 Verwarm de pita's volgens de aan-

« 3tenen knoflook

+ 800 ml

koriander mee.

wijzingen op de verpakking. Snijd onder-

« 3tlsumak

zonnebloem- of

tussen de koriander fijn. Bestrooi de

(pakje 30 g, Soug)

arachideolie,

Mocht je op zoek zijn naar een gemaks-

shakshuka met de koriander en serveer

« Va tl zout

ominte frituren

optie, danis het mogelijk stap 1 t/m stap 3

het gerecht met de pita's.

« \tlbakpoeder

4 grote pita-

te vervangen door AH Falafel. Bak deze dan

“Dit product is niet in elke Albert Heijn-

+ 1komkommer

broodjes

bij stap 6 in 3-4 min. gaar in een koekenpan

winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of

+ 2trostomaten

+ keukenmachine

met 2 el zonnebloemolie. Keer regelmatig.

vervang door AH Volkorenpita's.

« |krop baby

romaine

BEVAT p.p. 635 kcal - 17 geiwit -37 g vet,

Dit gerecht kun je t/m stap 3 een dag van

waarvan 5 g verz. 55 g koolhydraten,

tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar

1 Doe de kikkererwten in een kom met ruim

waarvan 7 g suikers «1.5 g zout

goed afgesloten in de koelkast. Warm de

water. Laat minstens een nacht (8 uur) tot

- 8 g vezels - Prijs p.p. € 1.70

saus dan weer op en breek er daarna pas

2 dagen in de koelkast weken. Giet af, spoel

de eieren boven.

af met koud water en laat uitlekken.

2 Snijd 1 uiin grove stukken. Pel de tenen

SHAKSHUKA

BEVAT p.p. 380 kcal - 16 g eiwit «13 g vet,

knoflook. Snijd de andere ui in dunne halve

waarvan 3 g verz. 45 g koolhydraten.

ringen. Doe in een kom en schep om met

Em Gr

waarvan 12 g suikers - 0.8 g zout

2 tl sumak en het zout.

- 8 g vezels : Prijs pp. € 210

3 Maal in de keukenmachine de kikker-

erwten met de grofgesneden ui, de tenen

«lui

« 2 blikken gepelde

knoflook en bakpoeder tot een grove

« 2tenen knoflook

tomaten (à 400 g)

GA

OR

LEKK

2

SNEL

puree. Breng op smaak met peper en zout.

« 2rode punt-

« 4 eieren

Je kunt het rauwe mengsel proeven om de

paprika's

« 4 volkorenpita's

smaak te beoordelen.

« lbakje platte

(pak 425 9, Souq)*

4 Snijd de komkommer in schuine plakken

peterselie (15 g)

« lbakje koriander

U

"

j

van een V2 cm. Snijd de tomaten in dunne

« 2el olijfolie

(15 9)

Ken

plakken. Haal de slablaadjes van de krop.

* Vel paprikapoeder « grote koekenpan (of

« Lel komijnzaad

hapjespan) met

5 Halveer de citroen en pers de vrucht uit.

Meng 3 el citroensap en 3 el water met de

deksel

tahina tot een gladde saus. Proef en breng

Meng deze specerijenmix door gehakt

eventueel verder op smaak met wat zout.

1 Snipper de ui, Snijd de knoflook fijn.

en rol je eigen spiesjes!

6 Verhit de olie in een ruime (frituur)pan tot

Verwijder de steelaanzet van de paprika's,

Mezeast Kofta mix 40 g € 149

180 °C. Vorm met natte handen balletjes ter

snijd in de lengte doormidden en verwijder

grootte van een walnoot van het kikker-

de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in

erwtenmengsel (ca. 25 g) en leg ze op een

dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

bord. Bak de falafel in de hete olie in delen

2 Verwarm de olie in de grote koekenpan

in ca. 4-5 min. gaar en knapperig. Laat

(of hapjespan) op middelhoog vuur. Fruit de

uitlekken op keukenpapier.

ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak

FALAFEL

7 Verwarm ondertussen de pita's volgens

de knoflook, paprika, peterselie, paprika-

de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze

poeder en het komijnzaad 2 min. mee.

as

open en vul de pita's met afwisselend

3 Doe de gepelde tomaten bij het ui-

balletjes falafel en tomaat, là 2 blaadjes

paprikamengsel. Plet ze iets met een lepel

baby romaine, sumak-ui en wat tahinasaus.

tegen de zijkant van de pan. Schep om.

Serveer de rest van de tahinasaus erbij.

breng op smaak met peper en zout en

® Deze balletjes van kikkererwten

breng aan de kook. Laat 10 min. zacht

kunnen zo de koekenpan in!

Foodfotografie Sigurd Kranendonk. Ernie Enkelaar. foodstyling Martine Steenstra. Victor de Launay;styling Marjolein Vonk. Cyn Ferdinandus

koken. Verwarm de oven voor op 200 °C.

AH Falafel 200 g € 1.49