Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 20




Hier is pagina 20 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

AZIË

YAKITORI

BEEF TERIYAKI

(BIJGERECHT) (8 STUKS) (20 MIN.) (LACTOSEVRIJ)

(BIJGERECHT) (4 PERS.) (15 MIN.)

4 Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en

« 125 ml soy sauce gluten free

suiker toe aan de soep. Verwijder de

(flesje 145 ml, Go-Tan)

« 125 ml sojasaus

steelaanzet van de peper en snijd het

« 125 ml mirin (rijstwijn, flesje 150 ml, Saitaku)

« 125 ml mirin (rijstwijn. flesje 150 ml, Saitaku)

« 50 ml sake

« 50 ml sake

vruchtvlees in schuine dunne ringen en

scheur de oesterzwammen in stukken.

+ Lel rietsuiker

* lel rietsuiker

Voeg beide toe aan de soep en verwarm

« lbos salade-ui (6 stuks)

« 240 g pandanrijst

nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd onder-

« 400 g kipdijfilet

- Isalade-ui

tussen de koriander heel grof, zodat de

« 8 lange tapasprikkers geweekt in water

* lel arachideolie

blaadjes mooi intact blijven.

- grilpan

« 4 biefstukken (op kamertemperatuur)

5 Pers de limoenen uit en breng de soep op

* tang

smaak met 2 el limoensap (serveer de rest

1 Breng voor de saus (tare) een steelpan

van de limoen in parten ernaast) en

met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan

1 Breng een pan met de sojasaus, mirin,

eventueel extra vissaus. Verdeel over

de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.

sake en suiker aan de kook. Laat de saus op

kommen en bestrooi met de koriander.

Dit duurt ca. 10 min. Verdeel 2/3 van de saus

middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit

Lekker met (gestoomde) rijst erbij.

in kom en derest in een andere kom. Je

duurt ca. 10 min. Zet het vuur iets lager als de

gebruikt de grote portie voor tijdens het

saus te veel schuimt en dreigt over te koken.

TIP Voeg voor extra groenten 2 in parten

gesneden trostomaten toe. Voeg dit

grillen en de kleine voor na het grillen.

Kook ondertussen de rijst volgens de

tegelijkertijd met de oesterzwammen toe.

aanwijzingen op de verpakking. Snijd de

2 Snijd het harde deel van de salade-ui in

TIP De laos, het citroengras en limoenblad

stukken van 3 cm. Snijd het donkergroene

salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.

eet je niet op, maar laat je volgens traditie in

deel grof en kook mee met de saus. Snijd

2 Verhit de olie in een grote koekenpan.

de soep zitten. Vertel het de eters of haal

de kip in gelijke stukken van 2 x 3 cm. Rijg

Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken

het vlak voor het serveren uit de soep.

om en om de kip en salade-ui horizontaal

droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 min.

aan de prikkers. Begin en eindig met de kip.

op hoog vuur. Keer halverwege.

BEVAT pp. 305 kcal - 22 g eiwit - 19 g vet,

3 Verhit de grillpan zonder olie of boter op

3 Voegde helft van de saus (tare) toe en

waarvan 17 g verz. - 11 g koolhydraten,

middelhoog tot hoog vuur en gril (eventueel

bak nog I min. op middelhoog vuur. Blijf

waarvan 5 g suikers - 2 g zout

in 2 delen) de spiesjes 2 min. aan 1 kant. Keer

intussen de biefstukken met de tang

omkeren zodat het vlees karamelliseert.

-2 g vezels : Prijs p.p.€ 4.00

om en gril nog 2 min. Bestrijk ondertussen

de gegrilde kant met de tare uit de grote

Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met

portie. Keer om en gril nog eens 2 min.

aluminiumfolie 10 min. rusten.

Herhaal tot de spiesen in minimaal 8 min.

4 Voeg ondertussen de rest van de saus

gegrild zijn. Verdeel de yakitori over een

toe aan de koekenpan. Breng aan de kook

bord en bestrijk ze rondom met de rest van

enlaat op laag vuur inkoken tot een

de tare (de kleine portie). Lekker met rijst.

lichtstroperige saus. Dit duurt ca. 5 min.

TIP Kun je geen sake vinden? Maak de

Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus

saus dan met 150 ml sojasaus, 150 ml mirin

dikt na afkoelen verder in.

en dezelfde hoeveelheid rietsuiker.

5 Snijd de biefstukken in dunne plakken

en schenk de saus erover. Serveer de rijst

BEVAT psst. 130 kcal - 10 g eiwit - 4 g vet,

ernaast en bestrooi met de salade-ui.

waarvan 2 g verz. 12 g koolhydraten.

TIP Lekker met gestoomde broccoli.

waarvan 9 g suikers - 2.4 g zout

“lg vezels - Prijs pst. € 100

BEVAT pp. 495 kcal - 37 g eiwit -7 g vet,

waarvan 2 g verz: 69 g koolhydraten,

waarvan ló g suikers - 4.6 g zout

“lg vezels - Prijs pp. € 3.85

eo

Hoe dan?

Zien hoe je Tom Kha Kai maakt?

Klik hier

Fotografie Sven Benjamins, Sigurd Kranendonk. René Mesman. styling Ulrika Gustaffson. Hanna van den Bos. Marjolein Vonk, foodstyling Victor de Launay: Martine Steenstra, Goran Todorovic