Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 20

Hier is pagina 20 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
AZIË
YAKITORI
BEEF TERIYAKI
(BIJGERECHT) (8 STUKS) (20 MIN.) (LACTOSEVRIJ)
(BIJGERECHT) (4 PERS.) (15 MIN.)
4 Voeg na 20 min. de kokosmelk, vissaus en
« 125 ml soy sauce gluten free
suiker toe aan de soep. Verwijder de
(flesje 145 ml, Go-Tan)
« 125 ml sojasaus
steelaanzet van de peper en snijd het
« 125 ml mirin (rijstwijn, flesje 150 ml, Saitaku)
« 125 ml mirin (rijstwijn. flesje 150 ml, Saitaku)
« 50 ml sake
« 50 ml sake
vruchtvlees in schuine dunne ringen en
scheur de oesterzwammen in stukken.
+ Lel rietsuiker
* lel rietsuiker
Voeg beide toe aan de soep en verwarm
« lbos salade-ui (6 stuks)
« 240 g pandanrijst
nog 5 min. op laag vuur mee. Snijd onder-
« 400 g kipdijfilet
- Isalade-ui
tussen de koriander heel grof, zodat de
« 8 lange tapasprikkers geweekt in water
* lel arachideolie
blaadjes mooi intact blijven.
- grilpan
« 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
5 Pers de limoenen uit en breng de soep op
* tang
smaak met 2 el limoensap (serveer de rest
1 Breng voor de saus (tare) een steelpan
van de limoen in parten ernaast) en
met de sojasaus, mirin, sake en suiker aan
1 Breng een pan met de sojasaus, mirin,
eventueel extra vissaus. Verdeel over
de kook. Laat de saus tot de helft inkoken.
sake en suiker aan de kook. Laat de saus op
kommen en bestrooi met de koriander.
Dit duurt ca. 10 min. Verdeel 2/3 van de saus
middelhoog vuur tot de helft inkoken. Dit
Lekker met (gestoomde) rijst erbij.
in kom en derest in een andere kom. Je
duurt ca. 10 min. Zet het vuur iets lager als de
gebruikt de grote portie voor tijdens het
saus te veel schuimt en dreigt over te koken.
TIP Voeg voor extra groenten 2 in parten
gesneden trostomaten toe. Voeg dit
grillen en de kleine voor na het grillen.
Kook ondertussen de rijst volgens de
tegelijkertijd met de oesterzwammen toe.
aanwijzingen op de verpakking. Snijd de
2 Snijd het harde deel van de salade-ui in
TIP De laos, het citroengras en limoenblad
stukken van 3 cm. Snijd het donkergroene
salade-ui in flinterdunne schuine plakjes.
eet je niet op, maar laat je volgens traditie in
deel grof en kook mee met de saus. Snijd
2 Verhit de olie in een grote koekenpan.
de soep zitten. Vertel het de eters of haal
de kip in gelijke stukken van 2 x 3 cm. Rijg
Doe dit op hoog vuur. Dep de biefstukken
het vlak voor het serveren uit de soep.
om en om de kip en salade-ui horizontaal
droog en bestrooi met peper. Bak ze 3 min.
aan de prikkers. Begin en eindig met de kip.
op hoog vuur. Keer halverwege.
BEVAT pp. 305 kcal - 22 g eiwit - 19 g vet,
3 Verhit de grillpan zonder olie of boter op
3 Voegde helft van de saus (tare) toe en
waarvan 17 g verz. - 11 g koolhydraten,
middelhoog tot hoog vuur en gril (eventueel
bak nog I min. op middelhoog vuur. Blijf
waarvan 5 g suikers - 2 g zout
in 2 delen) de spiesjes 2 min. aan 1 kant. Keer
intussen de biefstukken met de tang
omkeren zodat het vlees karamelliseert.
-2 g vezels : Prijs p.p.€ 4.00
om en gril nog 2 min. Bestrijk ondertussen
de gegrilde kant met de tare uit de grote
Haal uit de pan en laat losjes afgedekt met
portie. Keer om en gril nog eens 2 min.
aluminiumfolie 10 min. rusten.
Herhaal tot de spiesen in minimaal 8 min.
4 Voeg ondertussen de rest van de saus
gegrild zijn. Verdeel de yakitori over een
toe aan de koekenpan. Breng aan de kook
bord en bestrijk ze rondom met de rest van
enlaat op laag vuur inkoken tot een
de tare (de kleine portie). Lekker met rijst.
lichtstroperige saus. Dit duurt ca. 5 min.
TIP Kun je geen sake vinden? Maak de
Roer regelmatig. Zet het vuur uit. De saus
saus dan met 150 ml sojasaus, 150 ml mirin
dikt na afkoelen verder in.
en dezelfde hoeveelheid rietsuiker.
5 Snijd de biefstukken in dunne plakken
en schenk de saus erover. Serveer de rijst
BEVAT psst. 130 kcal - 10 g eiwit - 4 g vet,
ernaast en bestrooi met de salade-ui.
waarvan 2 g verz. 12 g koolhydraten.
TIP Lekker met gestoomde broccoli.
waarvan 9 g suikers - 2.4 g zout
“lg vezels - Prijs pst. € 100
BEVAT pp. 495 kcal - 37 g eiwit -7 g vet,
waarvan 2 g verz: 69 g koolhydraten,
waarvan ló g suikers - 4.6 g zout
“lg vezels - Prijs pp. € 3.85
eo
Hoe dan?
Zien hoe je Tom Kha Kai maakt?
Klik hier
Fotografie Sven Benjamins, Sigurd Kranendonk. René Mesman. styling Ulrika Gustaffson. Hanna van den Bos. Marjolein Vonk, foodstyling Victor de Launay: Martine Steenstra, Goran Todorovic