Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 125




Hier is pagina 125 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA

1

Pe

AFGEPAST KOKEN, DAAR DOEN

EN

er

WE ÍN COLOMBIA MET AAN!

oals hier elke dag brood wordt

gegeten, eten Colombianen elke dag

arepa’s. Dat is een soort plat broodje

AR

van gekookt maismeel. Martha: ‘De smaak

gea

van arepa is voor mij de smaak van mijn land

al

Ikkom uiteen groot gezin van 8 kinderen.

Mijn zusen ik moesten altijd helpen in de

|

keuken. Wij stonden elke dageerder op dan

onze broers om voor schooltijd nog verse

0

arepa’s te maken. Die maakten we van verse,

gekookte mais die we fijnmaalden ineen

[2

*

Se

gehaktmolen en daarna tot kleine broodjes

m 7

kneedden. Ik herinner me dat ik als klein

men

meisje tijdens dit proces de tafels van mijn

moeder leerde. Mijn eigen kinderen zijn

ook metarepa’s opgegroeid. En nogsteeds

=

Nm

breng ik geregeld een voorraadje bij ze langs,

ze wonen inmiddels op zichzelf. Mijn zoon

Juan David eet ze graagals ontbijt, met

D

boter en wat roerei.” Elke regio of stad heeft

in Colombiaweer zijn eigen specialiteit:

|

verschillende soorten mais, vullingen,

grootten en dikten. Eriszelfs een zoete

kj

id

#

variant met rietsuiker.

[zu

v_

Eten is in Colombia een familieaangelegen-

heid, zeker op zondag. ‘Afgepast koken, daar

=

doen we in Colombia niet aan. Spontaan bij

iemand langsgaan en gezellig aanschuiven,

OVER MARTHA

dat dan weer wel. Je bent altijd welkom ener

|

isaltijd genoeg. Wat niet opgaat, wordt niet

25 jaar geleden kwam

El

Martha Lida Ruiz Tabares

weggegooid, maar devolgende dag opgegeten

(57) met haar 3 kinderen

ESS

metarepa’s ofverwerkt in een stoofschotel

vanuit Colombia naar

Nederland. Ze houdt van

of soep. In Colombia nemen we eindeloos de

tijd om te tafelen, niemand heeft haast.”

asperges en stamppot,

maar kookt elke dag nog

Colombiaanse gerechten.

‘De familierecepten die ilk van mijn oma en

‘Ik breng mijn kinderen

|

mijn moeder heb geleerd, maak ik nogsteeds.

geregeld een voorraadje

Maar aan sommige gerechten heb ik wel een

arepa's langs.

Nederlands tintje gegeven. Mijn culinaire

hartis half-Nederlands en half-Colombiaans

M,

Zobenik gek op witte asperges, stamppotten

EAN

en Nederlandse kaas. En ach, ook mijn

porties heb ik inmiddels wel wat aangepast

nhoe je arepi

‘va



a

e Cid

aande Nederlandse cultuur!’

+?

r Vind

IE

Be

les voor

all

IN)

Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok

Al

I

AL

||

NR

|

I

IN

ze

il

N)

|

|

|

||

| 1

Anz

5

N

+