Albert Heijn - Folder van 02.05.2021 tot 30.05.2021 - Pagina 125

Hier is pagina 125 van 131 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 02.05.2021 tot 30.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MIDDEN- EN ZUID-AMERIKA
1
Pe
AFGEPAST KOKEN, DAAR DOEN
EN
er
WE ÍN COLOMBIA MET AAN!
oals hier elke dag brood wordt
gegeten, eten Colombianen elke dag
arepa’s. Dat is een soort plat broodje
AR
van gekookt maismeel. Martha: ‘De smaak
gea
van arepa is voor mij de smaak van mijn land
al
Ikkom uiteen groot gezin van 8 kinderen.
Mijn zusen ik moesten altijd helpen in de
|
keuken. Wij stonden elke dageerder op dan
onze broers om voor schooltijd nog verse
0
arepa’s te maken. Die maakten we van verse,
gekookte mais die we fijnmaalden ineen
[2
*
Se
gehaktmolen en daarna tot kleine broodjes
m 7
kneedden. Ik herinner me dat ik als klein
men
meisje tijdens dit proces de tafels van mijn
moeder leerde. Mijn eigen kinderen zijn
ook metarepa’s opgegroeid. En nogsteeds
=
Nm
breng ik geregeld een voorraadje bij ze langs,
ze wonen inmiddels op zichzelf. Mijn zoon
Juan David eet ze graagals ontbijt, met
D
boter en wat roerei.” Elke regio of stad heeft
in Colombiaweer zijn eigen specialiteit:
|
verschillende soorten mais, vullingen,
grootten en dikten. Eriszelfs een zoete
kj
id
#
variant met rietsuiker.
[zu
v_
Eten is in Colombia een familieaangelegen-
heid, zeker op zondag. ‘Afgepast koken, daar
=
doen we in Colombia niet aan. Spontaan bij
iemand langsgaan en gezellig aanschuiven,
OVER MARTHA
dat dan weer wel. Je bent altijd welkom ener
|
isaltijd genoeg. Wat niet opgaat, wordt niet
25 jaar geleden kwam
El
Martha Lida Ruiz Tabares
weggegooid, maar devolgende dag opgegeten
(57) met haar 3 kinderen
ESS
metarepa’s ofverwerkt in een stoofschotel
vanuit Colombia naar
Nederland. Ze houdt van
of soep. In Colombia nemen we eindeloos de
tijd om te tafelen, niemand heeft haast.”
asperges en stamppot,
maar kookt elke dag nog
Colombiaanse gerechten.
‘De familierecepten die ilk van mijn oma en
‘Ik breng mijn kinderen
|
mijn moeder heb geleerd, maak ik nogsteeds.
geregeld een voorraadje
Maar aan sommige gerechten heb ik wel een
arepa's langs.
Nederlands tintje gegeven. Mijn culinaire
hartis half-Nederlands en half-Colombiaans
M,
Zobenik gek op witte asperges, stamppotten
EAN
en Nederlandse kaas. En ach, ook mijn
porties heb ik inmiddels wel wat aangepast
nhoe je arepi
‘va
LÀ
a
e Cid
aande Nederlandse cultuur!’
+?
r Vind
IE
Be
les voor
all
IN)
Fotografie Astrid Zuidema. interview Yvonne Brok
Al
I
AL
||
NR
|
I
IN
ze
il
N)
|
|
|
||
| 1
Anz
5
N
+